Totul despre Disfuncția Erectilă & Impotență

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Problemele de natură sexuală poartă generic denumirea de disfuncție erectilă sau impotență.

Bărbații pot ajunge să se pot confrunta de-a lungul vieții cu diverse probleme în pat cauzate fie de stres, fie de anumite condiții medicale.

Disfuncția erectilă sau impotență se referă la incapacitatea bărbaților de a obține sau de menține o erecție puternică pănă la sfărșitul actului sexual.

Din cauza factorilor externi, orice bărbat poate întămpina ocazional o astfel de problemă, însă atunci când viața sexuală începe să aibă de suferit, e clar că trebuie consultat un medic specialist.

Cauzele Disfuncției Erectile


Din păcate, impotența nu este condiționată de vărstă, motiv pentru care mulți bărbați tineri ajung să sufere de o astfel de afecțiune medicală.

Problemele sexuale pot fi declanșate fie de aspecte psihologice, fie de aspecte fizice. În primul caz, bărbații se pot confrunta cu stresul, depresia, lipsa comunicării în cuplu sau cu nesiguranță, mai ales atunci când vorbim despre tineri.

Experiențele sexuale neplăcute din trecut, precum și reacțiile femeilor pot inhiba siguranța unui bărbat și pot duce la probleme erectile.

Principalele aspecte fizice care pot duce la apariția impotenței sunt:

  • Bolile cardiovasculare – Afecțiunile inimii sunt deosebit de grave și nu trebuie ignorate pentru că pot duce inclusiv la deces.
  • Diabetul – Necontrolată la timp, această afecțiune poate distruge vasele de sănge încetinind astfel circulația săngelui. Aceste probleme ajung să se răsfrăngă și asupra vieții sexuale, bărbații având nevoie ca zona penisului să fie puternic vascularizată pentru obținerea erecțiilor.
  • Greutatea excesivă (obezitate) – O creștere excesivă în greutate duce la apariția unor probleme medicale, printre care se numără hipertensiunea arterială, impotență sau afecțiunile tiroidei. Bărbații supraponderali obosesc foarte repede, nu se pot concentra, nu am încredere în felul în care arată, se simt frustrați și astfel ajung să își piardă interesul pentru sex.
  • Alcoolismul – Deși alcoolul este cel care elimină orice inhibiție fiind considerat un aliat de nădejde în pat, consumul în exces poate avea efecte nocive asupra organismului. Bărbații ajung în situația în care nu își mai pot controla erecțiile și astfel viața sexuală are de suferit.

Simptomele Apariției Disfuncției Erectile


În cazul problemelor de natură sexuală, cele mai frecvente simptome se referă la:

  • Dificultatea menținerii unei erecții – Cu alte cuvinte, bărbatul nu este capabil să termine actul sexual.
  • Ejacularea precoce – Durata actului sexual scade semnificativ ceea ce poate cauza frustrare și neîmplinire sexuală.
  • Imposibilitatea obținerii unei erecții – Sau o erecție slabă ,astfel că actul sexual nu poate avea finalitate.
  • Scăderea libidoului – Bărbatul ajunge să își dorească din ce în ce mai rar să întrețină relații sexuale cu partenera de viață.

Tratament


În funcție de cauza apariției disfuncției erectile, medicul poate recomanda cel mai potrivit tratament.

Ar trebui evitată automedicația, mai ales în astfel de cazuri cănd urmările pot fi severe.

Suplimentele Alimentare

Sunt printre cele mai frecvente produse utilzate sunt pastilele pentru potență, datorită faptului că ajută la restabilirea bunei funcționari a întregului organism și implicit a funcție reproducătoare și sunt 100 % naturale.

Argon Potent, spre exemplu, este una dintre cele mai sigure opțiuni fiind un produs realizat în totalitate din ingrediente 100% naturale.

Mai mult decăt atăt, nu interferează cu alte tratamente medicamentoase ceea ce înseamnă că poate fi consumat de orice bărbat, indiferent de vârstă.

Medicamente cu Prescripție

Medicamentele pentru potență trebuie prescrise întotdeauna de către un medic specialist, în caz contrar pot apărea diverse probleme.

Viagra este poate cel mai cunoscut tratament în răndul bărbaților, însă, din păcate, substanțele active din compoziție pot interfera cu unele condiții medicale preexistente și astfel reprezentanții sexului tare pot ajunge să aibă severe probleme cardiovasculare.

Operația

Reprezintă ultima variantă pe care atăt medicii, căt și pacienții o iau în calcul în tratarea disfuncțiilor erectile datorită unor complicații așa cum sunt infecțiile, febră sau săngerările.

În situația în care tratamentele convenționale au dat greș, medicul chirurg este cel care poate reda încrederea bărbațiilor în forțele proprii.

Am făcut o listă cu 3 clinici pentru disfunctii sexuale masculine, unde am scris despre avantajele căt și dezavantajele unor asemenea intervenții.

Tipuri de Disfuncții Erectile


În funcție de cauzele care au dus la apariția disfuncției erectile, putem identifica:

Impotența de Tip Funcțională

Este cauzată de factorii externi, fără să aibă nicio legătură cu afecțiunile medicale.

Din păcate, stresul, munca, ritmul alert de viață ajung să își pună amprenta asupra noastră și astfel bărbații se pot simți, la un moment dat, copleșiți de grijile zilnice.

Am scris si un articol separat despre impotența funcționala , și cum se manifestă aceasta.

Impotența Psihică

Este cauzată în mare parte de stări depresive. Bărbații ajung să își piardă apetitul sexual, ajung chiar să se teamă de un eventul eșec sexual motiv pentru care evita să mai fie intimi cu o femeie.

De asemenea, am scris un articol complet despre impotența psihică și cum să o depășim.

Diagnostic Impotență


Solicitati ajutor unui profesionist în diagnosticarea și tratarea impotenței.

Pentru stabilirea exactă a unui diagnostic, bărbații trebuie să ia în calcul următoarele variante:

Analizele

Sunt imperios necesară pentru o evaluare exactă a modului de funcționare a organismului.

În funcție de valorile detectate, medicul specialist va putea elabora o schemă de tratament, personalizată în funcție de nevoile fiecărui pacient în parte.

Controlul Fizic

Este necesar pentru excluderea anumitor afecțiuni medicale. În plus, medicul reușește să evalueze starea generală de sănătate astfel încăt să poată stabili următorii pași în aflarea diagnosticului.

Ecografia Doppler

Este utilă pentru vizualizarea problemelor legate de circulația săngelui la nivelul penisului.

În felul acesta, medicul specialist va putea pune mult mai simplu un diagnostic, în funcție de rezultatele obținute.

Examinarea Psihologică

În cazul în care pacienții sunt apți din punct de vedere fizic, medicul urolog ar putea să recomande un examan psihologic.

De cele mai multe ori, mintea bărbaților este cea care împiedică buna desfășurare a unui act sexual. Pacienții trebuie să își recunoască traumele/problemele și trebuie să le accepte în ideea de a le depăși.

Testele de urină

Ajută la depistarea anumitor infecții ale tractului urinar, infecții care ar putea duce la diminuarea performanțelor sexuale.

Complicații


Netratarea la timp a acestor probleme de natură sexuală poate duce la apariția unor complicații, așa cum sunt:

  • Stările depresive – Bărbații sunt masculi alfa așa că au nevoie să se simtă virili, să se simtă puternici, adoră să își satisfacă partenera, însă, în momentul în care devin incapabili să presteze în pat, se cufundă într-o depresie profundă care le poate pune sănătatea în pericol.
  • Problemele în relație – Cu toții știm că sexul ocupă un loc important într-o relație, iar lipsa sexului poate duce la destrămarea cuplului. Cei doi parteneri nu reușesc să se mai conecteze și astfel apar certurile, nemulțumirile și frustările. O viață sexuală neîmplinită va conduce inevitabil la o rupture iremediabilă între parteneri.
  • Incapacitatea de a procrea – Orice afecțiune medicală tinde să se agreveze în timp dacă nu este tratată în mod corespunzător. Bărbații ar trebuie să uite de jenă sau de teamă și ar trebui să treacă mai des pragul cabinetelor medicale în căutarea celor mai eficiente tratamente; în caz contrar, aceștia nu vor mai fi capabili să contribuie la perpetuarea specie.

Prevenție


Mananca sanatos. Fi in forma. Fi fericit.
  • Renunță la fumat – Tutunul dăunează grav sănătății, și are un impact direct asupra potenței.
  • Redu stresul – Incearcă să te deconectezi de la grijile zilnice.
  • Alimentație sănătoasă – Consumă produse căt mai naturale pentru o bună funcționare a organismului.
  • Menține o greutate normală – Pentru a preveni diabetul și hipertensiunea arterială.
  • Fii activ fizic – Efortul fizic ajută la eliberarea endorfinelor în organism, acestea fiind cunoscute sub denumirea generică de ‘’hormonul fericirii’’.

Folosește Fiolele Argon Potent – Acest fiole, ajută la îmbunătățirea performanței sexuale prin obținerea unei erecții puternice. Avantajele acestor fiole sunt multiple:

1. Ajută la creșterea libidoului ceea ce înseamnă că bărbații vor fi mereu pregătiți pentru o partidă de amor.

2. Contribuie la vascularizarea intensă a zonei penisului astfel încăt erecția să dureze o perioadă mai îndelungată de timp.

3. Sunt absorbite rapid in organism așa că efectul este aproape imediat.

4. Ingredientele din compoziție sunt 100% naturale fapt pentru care tratamentul este potrivit oricărui bărbat, indiferent de problemele medicale deja existente.

5. Organsimul bărbaților își revine mult mai rapid după fiecare act sexual și astfel partenerii se pot bucura de nopți cu adevărat fierbinți.

Viața sexuală este foarte importantă pentru menținerea unei relații sănătoase și stabile.

Virilitatea bărbaților este direct legată de potența lor, motiv pentru care apariția oricăror probleme în dormitor poate duce la pierderea încrederii în sine.

Pentru evitarea situațiilor jenante, dar și pentru condimentarea vieții sexuale, bărbații pot apela la diverse suplimente alimentare, așa cum este Argon Potent.

Un astfel de tratament trebuie consumat cu 30 – 60 de minute înaintea actului sexual pentru obținerea celor mai bune rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *