Legătura dintre Fumat și Impotența: Cum afectează Viața Sexuală

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Fumatul este unul din cele mai nocive vicii, cu multiple efecte negative asupra sănătății. S-a stabilit că fumul de țigară inhalat adânc în plămâni conține peste 7.000 de substanțe chimice, dintre care cel puțin 250 sunt depunătoare pentru sănătate, iar dintre acestea 69 au potențial cancerigen.

Fumatul nu afectează doar aparatul respirator, așa cum ar putea părea la prima vedere (este principala cauză a cancerului pulmonar), ci creează probleme și la nivelul aparatului circulator, sistemului nervos și celui digestiv.

Mai devreme sau mai târziu, substanțele nocive din fumul de țigară afectează și potența masculină, fumatul fiind unul din factorii de risc în apariția disfuncției erectile. E lesne de înțeles acest fapt, ținând cont că fumatul afectează sănătatea inimii și întregul sistem cardiovascular, care are un rol esențial în mecanismul erecției. De asemenea, fumatul scade sensibilitatea nervilor și odată cu ea se reduce gradul de excitație la stimulii sexuali, ceea ce constituie un alt factor important în apariția disfuncției erectile.

În același timp, fumatul contribuie semnificativ la scăderea libidoului și stă la baza apariției infertilității, acestea fiind alte două moduri prin care este afectată semnificativ viața sexuală.

Toate aceste probleme pot dispărea odată cu renunțarea la fumat, însă ar putea fi nevoie de o perioadă ce aproximativ 6 luni pentru ca rezultatele să înceapă să se vadă în funcție de cât de vechi fumător ești și cât de multe țigări fumai pe zi.

În cele ce urmează noi îți oferim o motivație pentru a renunța la fumat, prezentându-ți principalele implicații negative pe care acest viciu le poate avea în planul vieți sexuale.

Legătura dintre fumat și disfuncțiile sexuale


Fumatul se numără printre principali factori de risc în apariția disfuncției erectile și totodată a altor probleme legate de funcționarea normală a aparatului reproducător masculin. Aceste probleme nu apar imediat după ce te apuci de fumat ci progresează lent și tăcut pe parcursul mai multor ani, iar atunci când bărbații afectați încep să le conștientizeze, deja este prea târziu.

Prin urmare, și recuperarea va fi una de lungă durată și anevoioasă, pentru că presupune în primul rând renunțarea la fumat, iar acest lucru poate fi foarte dificil din cauza dependenței date de nicotină. Iată care sunt principalele modalități prin care acest viciu afectează funcțiile sexuale:

1. Fumatul poate cauze impotența

Impotența este incapacitatea pe termen lung sau definitivă de a obține sau a menține o erecție pentru a putea întreține un act sexual. În cele mai multe cazuri, apariția impotenței este legată de problemele cardiovasculare, care afectează circulația sanguină în zona genitală și nu mai permit creșterea fluxului de sânge direcționat către penis, necesar pentru obținerea unei erecții.

Fumatul este considerat un factor de risc major pentru sănătatea inimii și a întregului sistem circulator, substanțele chimice din fumul de țigară afectând printre altele elasticitatea vaselor sanguine și capacitatea acestora de a se dilata pentru a permite un flux mărit de sânge. Acesta este unul din modurile prin care fumatul poate duce la apariția disfuncției erectile, prin limitarea cantității de sânge care trebuie să fie pompată în corpii cavernoși din penis în condițiile stimulării sexuale.

Au fost efectuate numeroase studii în acest sens, iar unul din ele a relevat că fumătorii au un risc considerabil mai mare de a dezvolta disfuncție erectilă încă de la vârste tinere. În general, aproximativ jumătate dintre bărbații trecuți de 40 de ani se pot confrunta cu o a astfel de problemă la un moment dat, pe fondul problemelor de sănătate inerente sau al modificărilor hormonale ce au loc în organism odată cu înaintarea în vârstă.

În cazul fumătorilor, acest risc apare înaintea vârstei de 40 de ani, în funcție de numărul de țigări fumate zilnic. Astfel, cei care fumează cel puțin un pachet pe zi au un risc de două ori mai mare de a se confrunt cu disfuncție erectilă, indiferent de vârstă sau starea de sănătate.

2. Fumatul poate scade libidoul

Libidoul este un termen folosit pentru a descrie nivelul energiei sexuale sub toate aspectele sale, cu accent pe intensitatea dorinței de a face sex. Fumatul influențează în mod negativ și nivelul libidoului, scăzând intensitatea dorinței sexuale atât în cazul bărbaților, cât și al femeilor.

Dacă ne referim la bărbați, fumatul reduce considerabil rezistența la efort, conferă un aspect neplăcut al dinților și al degetelor, care se îngălbenesc de la tutun, dă un miros neplăcut respirației și afectează funcționalitatea aparatului reproducător. Toate acestea îi fac pe bărbați mai puțin atractivi, duc la scăderea stimei de sine, ceea ce are ca rezultat și scăderea libidoului, mai precis a interesului pentru activitatea sexuală.

Un studiu a demonstrat că și în cazul femeilor fumatul sau expunerea prelungită la fum de țigară scade semnificativ nivelul de excitație și totodată dorința sexuală. De vină ar fi nicotina – unul din cei peste 7.000 compuși chimici  din fumul de țigară – despre care s-a stabilit că poate reduce cu până la 30% nivelul de excitație în cazul femeilor.

3. Fumatul poate afecta fertilitatea

Fertilitatea se referă la capacitatea unei persoane bărbat sau femeie, de a concepe un copil prin intermediul procesului natural de reproducere sexuală. În cazul bărbaților, fertilitatea depinde de capacitatea aparatului reproducător de a produce spermatozoizi sănătoși, adică celule sexuale masculine, care sunt transferate în vaginul partenerei prin procesul de ejaculare indus pe fondul excitației în timpul actului sexual.

Fertilitatea femeilor constă în capacitatea de a produce ovule, care coboară din ovare în uter pentru a fi fecundate de spermatozoizi în urma procesului descris mai sus. Fertilitatea poate fi influențată de o varietate de factori, printre care starea de sănătate, vârsta, alimentația, stilul de viață, expunerea la factori poluanți, factori genetici și alți factori de mediu.

Fumatul este unul dintre obiceiurile care țin de stilul de viață și care pot influența în mod negativ fertilitatea, reducând de timpuriu șansele femeilor  și bărbaților de a avea un copil, încă dinaintea vârstei la care fertilitatea scade în mod natural.

Conform Societății Americane de Medicină Reproductivă rata infertilității în rândul fumătorilor de ambele sexe este de două ori mai mare, comparativ cu cea înregistrată în rândul nefumătorilor.

Există viață sexuală după renunțarea la fumat ?


Bineînțeles că există, dar sunt mai mulți factori care trebuie luați în considerare și pe care îi vom discuta pe rând. În primul rând, trebuie spus că renunțarea la fumat este cea mai înțeleaptă decizie pe care un fumător o poate lua, iar cu cât aceasta este pusă în practică mai repede, cu atât mai bine.

Nu trebuie să aștepți ca primele efecte negative pe care fumatul le poate avea asupra funcționării aparatului reproducător să se facă simțite, pentru că atunci deja este destul de târziu și va fi nevoie de o perioadă îndelungată pentru ca funcțiile sexuale să revină la normal.

Nu se poate spune cu precizie în cât timp vei putea avea o viață sexuală normală dacă aceasta ți-a fost afectată de fumat, pentru că răspunsul depinde de mai mulți factori. Contează foarte mult de cât timp ai acest viciu și câte țigări fumai pe zi, pentru că o vechime îndelungată și un număr mare de țigări prelungește și perioada de recuperare după ce te lași de fumat.

Apoi, este importantă și starea de sănătate, dat fiind faptul că anumite afecțiuni cauzate sau nu în mod direct de fumat, pot pune și ele piedici în calea recuperării. Spre exemplu, diabetul sau bolile cardiovasculare îngreunează de obicei revenirea la normal a funcțiilor sexuale.

Din studiile efectuate până acum pe această temă rezultă că fumătorii care s-au confruntat cu disfuncții sexuale pot constata o îmbunătățire la aproximativ 6 luni după ce renunță la fumat. Intervalul poate fi redus dacă se adoptă și un stil de viață sănătos, cu o alimentație echilibrată, multă mișcare, odihnă suficientă și evitarea stresului.

Încearcă Argon Potent

Pe lângă sfaturile de mai sus, noi își recomandăm un aliat de nădejde care te poate ajuta să revii mai rapid la o viață sexuală normală dacă ești fumător sau ai renunțat recent la fumat. Se numește Argon Potent și este un supliment alimentar special creat pentru a veni în ajutorul bărbaților care se confruntă cu probleme precum disfuncția erectilă sau ejacularea precoce.

Spre deosebire de medicamentele care conțin substanțe chimice sintetice și se eliberează doar pe bază de rețetă, Argon Potent este un produs creat 100% pe bază de ingrediente naturale și poate fi comandat foarte ușor online fără a fi nevoie să obții rețetă de la medic și să mergi cu ea la farmacie.

Conține 4 substanțe active, mai precis L-arginină, L-citrulină, L-tirozină și extract din sâmburi de strugure, la care se mai adaugă alte 7 ingrediente tot naturale, menite să faciliteze absorbția și să asigure astfel un efect cât mai rapid. Acesta apare în cel mult 20-30 de minute după administrarea suplimentului, de aceea se recomandă să iei Argon Potent cu o jumătate de oră înainte de a întreține un act sexual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *