10 Cele mai bune Poziții Sexuale pentru un Sex mai Intens

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

O poziție sexuală se referă la aranjamentul sau postura fizică specifică adoptată de indivizi în timpul actului sexual sau a altor activități sexuale. Aceste poziții pot varia mult și sunt adesea alese dintr-o varietate de motive, cum ar fi confortul, adâncimea de penetrare, preferințele personale sau pentru a se adapta limitărilor fizice.

Cea mai importantă și totodată cea mai cunoscută lucrare care tratează acest subiect este KamaSutra, una dintre cele mai vechi cărți de sexualitate în care sunt descrise în amănunt mai multe poziții sexuale.

De multe ori, partenerii găsesc instinctul cea mai bună poziție sexuală, astfel încât ambii să se simtă confortabil și să simtă cât mai intens plăcerea din timpul actului sexual, însă există în multe cupluri și o oarecare reținere în a încerca poziții noi.

Cu toate acestea, nu este nimic rău în a încerca astfel de poziții sexuale noi, pentru că aceasta face ca relația intimă dintre parteneri să fie mai intensă, ajutându-i totodată să exploreze noi teritorii ale plăcerii. De asemenea, încercarea de noi poziții dă mai multă varietate vieții sexuale, evitând apariția unei anumite rutine ce se poate crea la un moment dat pentru că toate raporturile sexuale devin la fel.

Totuși, din „practică” reiese că anumite poziții sexuale sunt folosite în mod mai frecvent decât altele, fie pentru că sunt mai puțin complicate, fie pentru că partenerii nu îndrăznesc să încerce ceva nou, chiar dacă este vorba de cupluri stabile în care relația durează de ani buni.

Pentru a te ajuta să aduci puțină diversitate în viața ta sexuală și a-ți îmbunătăți performanțele în acest sens, îți prezentăm 10 poziții de facut dragoste, pe care te încurajăm să le încerci cu partenera sau partenerul.

1. Poziția misionarului


Este cea mai cunoscută și cea mai des folosită poziție sexuală, în care partenera stă întinsă pe spate, iar partenerul se poziționează deasupra ei.

Principalul avantaj constă în faptul că partenerii se pot privi față în față în timpul actului sexual, iar plăcerea este amplificată întrucât contactul cu pielea se face pe o suprafață întinsă.

Există și câteva mici dezavantaje reprezentate de faptul că femeia are puțină libertate de mișcare, iar poziția nu permite o penetrare foarte profundă.

2. Poziția 69


Aceasta este considerată poziția ideală pentru sexul oral, pentru că le permite partenerilor să primească și să ofere plăcere în același timp.

Unul dintre parteneri stă întins pe spate, cu celălalt partener întins deasupra sa, însă cu capul în dreptul organelor genitale ale celui de dedesubt. Evident că si zona genitală a celui de deasupra se plasează în dreptul capului celuilalt partener, astfel că ambii pot oferi și primi sex oral simultan.

Poziția oferă un nivel maxim de excitație vizuală și favorizează totodată stimularea mai multor zone erogene. De asemenea, ambii parteneri au libertate de mișcare, iar contactul intim are loc pe o suprafață întinsă.

Principalul dezavantaj constă în faptul că poziția 69 nu permite decât sexul oral sau stimularea manuală a partenerului, deci nu există penetrare.

De asemenea partenerii nu se pot privi în ochi, iar în momentele de excitație maximă e posibil să scape din vedere oferirea de satisfacție sexuală celuilalt.

3. Doggy Style


Pentru a practica această poziție, partenera se așează în genunchi sau își apleacă trunchiul peste un scaun sau fotoliu, ținând picioarele depărtate astfel încât partenerul să o poată penetra pe la spate, stând în picioare.

Poziția poate oferi plăcere foarte intensă partenerei întrucât permite stimularea clitoridiană în timpul penetrării, în timp ce partenerul are parte de o excitație intensă datorită vizibilității pe care o are și a faptului că poate controla mișcările.

Spre deosebire de poziția misionarului, în acest caz penetrația este mai adâncă,  ceea ce poate genera un oarecare disconfort în cazul unor mișcări mai bruște ale partenerului.

De asemenea, anumite femei consideră un dezavantaj faptul că nu își pot privi partenerul în timpul actului sexual, în timp ce altele nu se simt foarte confortabil să adopte această poziție care determină o expunere maximă a zonelor genitale.

4. Poziția Lingurița


Ambii parteneri stau întinși pe o parte, bărbatul fiind așezat în spatele partenerei. Aceasta își îndoaie genunchii în față, astfel încât partenerul să o poată penetra pe la spate.

Avantajele acestei poziții sunt reprezentate de faptul că partenerul poate îmbrățișa femeia și îi poate mângâia sânii în timpul actului sexual.

De asemenea, poziția permite și stimularea clitoridiană din partea partenerului, conferind totodată multă intimitate.

Există și dezavantaje reprezentate de unghiul de penetrare care nu este unul foarte bun, ceea ce nu permite o penetrare profundă.

Totodată, în ciuda gradului ridicat de intimitate, partenerii nu se pot privi în ochi.

5. Poziția Amazoanei


Pentru a pune în practică această poziție, partenerul stă întins pe spate cu genunchii îndoiți sau așezat pe un scaun, iar femeia se așează deasupra cu fața spre el, astfel încât penisul să-i penetreze vaginul.

Poziția Amazoanei permite o penetrare adâncă, dând totodată posibilitatea femeii să controleze întreaga acțiune.

În același timp, partenerul are posibilitatea de a-i mângâia fesele și de a-i stimula clitorisul pentru o plăcere și mai intensă.

În schimb, poziția este una solicitantă din punct de vedere fizic, astfel că partenerii mai puțin antrenați își pot pierde ușor energia și riscă să sufere anumite accidentări sau, în cel mai bun caz, să se aleagă cu o febră musculară.

6. Poziția Andromaca


Aceasta poziție permite femeii să stea deasupra în timp ce partenerul stă întins pe spate. Penetrarea se produce la fel ca în cazul poziției Amazoanei, permițând femeii să controleze toate mișcările.

Astfel, bărbatul are răgazul să se odihnească în timp ce femeia poate face mișcările și poate alege unghiurile de penetrare care îi oferă cea mai bună satisfacție. Partenerii se pot privi în ochi, iar penetrarea este una adâncă, ceea ce reprezintă alte două avantaje ale poziției Andromaca.

În unele cazuri, bărbații se pot simți oarecum frustrați pentru că nu sunt ei cei care controlează acțiunea, iar femeile se pot simți uneori inhibate.

7. Poziția Roaba


Pentru a practica o astfel de poziție sexuală, femeia se așează în genunchi, sprijinită cu coatele pe o pernă, în timp ce bărbatul aflat în picioare în spatele său îi ridică picioarele și le sprijină de șoldurile sale.

Poziția permite o penetrare profundă, dând în același timp posibilitatea bărbatului să îi sărute picioarele partenerei.

În același timp, este și destul de solicitantă mai ales pentru parteneră, care poate să nu reziste foarte mult dacă nu are o bună pregătire fizică. De asemenea, necesită un spațiu ceva mai „aerisit” fără piese de mobilier sau alte obiecte aflate în preajmă care ar putea genera mici accidente.

8. Poziția Lotus


Aceasta este inspirată din celebra poziție de yoga și presupune ca bărbatul să se așeze în această poziție de Lotus, stând așezat, cu tălpile lipite una de alta. În ceea ce o privește pe parteneră, aceasta se așează în brațele bărbatului, cu picioarele cuprinzând talia acestuia.

Este considerată o poziție foarte romantică, întrucât permite atât contactul vizual între parteneri cât și atingerea fizică. Aceștia se pot sărută și se pot mângâia reciproc, iar penetrarea este una adâncă. În plus, poziția este foarte relaxantă pentru ambii parteneri.

Pentru a practica această poziție, bărbații trebuie să aibă o anumită flexibilitate care să le permită să stea în Lotus, iar uneori picioarele pot amorți sub greutatea partenerei.

9. Poziția Cowgirl


Poziția este oarecum similară cu Andromaca, doar că de această dată partenera stă în genunchi deasupra partenerului întins pe spate. În timpul actului sexual, aceasta se apleacă în față către partener, putând să miște și bazinul pentru a modifica unghiul de penetrare.

Femeile apreciază această poziție pentru că le oferă multă libertate de mișcare, iar penetrarea este una adâncă.

Cu toate acestea, este nevoie de o oarecare flexibilitate pentru a găsi cele mai bune unghiuri de penetrare. Un alt dezavantaj constă în faptul că partenerul nu deține controlul, ceea ce unora dintre bărbați nu le este pe plac.

10. Poziția YMCA


Inspirată din titlul celebrei piese a celor de la Village People, această poziție poate fi considerată o variantă mai acrobatică a lui 69.

De această dată, partenera stă în mâini cu capul în jos, în timp ce partenerul îi susține picioarele, cu fața spre el. La fel ca in cazul poziției 69, ambii parteneri își fac reciproc sex oral.

Avantajul este satisfacția reciprocă oferită simultan de cei doi parteneri implicați, însă la capitolul dezavantaje sunt mai multe de spus.

În primul rând, este nevoie ca partenera să fie antrenată pentru a sta mai mult timp în acea poziție, în timp ce din partea partenerului e nevoie de multă forță pentru a o susține.

De asemenea, poziția nu permite penetrarea iar partenerii nu se pot mângâia și nu se pot privi în ochi.

De ce este important să încerci noi poziții sexuale ?


Există mai multe motive pentru care este recomandat să încerci poziții sexuale noi, iar în cele ce urmează ți le  vom prezenta pe scurt pe cele mai importante dintre ele.

  • Constituie un mod de obține plăceri sexuale mai intense;
  • Îi ajută pe ambii parteneri din cuplu să își îmbunătățească performanțele sexuale;
  • Contribuie la îmbunătățirea formei fizice, sau cel puțin te motivează să fii în formă pentru a face față în pat;
  • Cimentează relația, pentru că previne apariția rutinei și a plictiselii în ceea ce privește viața sexuală.

Ce este Kama Sutra ?

Kama Sutra este un text indian antic, atribuit în mod tradițional lui Vātsyāyana. Este un carte despre dragoste, dorință și erotism și este considerat unul dintre textele fundamentale din literatura de specialitate.

Contrat opiniei populare, Kamastura nu este doar o carte despre poziții sexuale, ci o carte care discută despre natura iubirii, a vieții de familie și a altor aspecte relevante ale plăcerii umane.

Cele mai bune poziții sexuale pentru statul în picioare ?

Adoptarea pozițiilor sexuale din picioare în viața ta intima poate adăuga varietate și entuziasm oferind experiențe pe care activitățile tradiționale din dormitor ar putea să nu le ofere.

Iata cele mai comune pozitii sexuale care se pot practica din picioare:

  • Cațeluș în picioare
  • Roaba
  • Linguriță din picioare
  • Fluturele

Cele mai bune pozitii sexuale pentru orgasm ?

Cele mai bune poziții sexuale pentru orgasmul feminin sunt cele care oferă acces la clitoris, astfel încât tu sau partenerul tău să-l poți stimula.

Iată cele mai comune poziții sexuale pentru un orgasm mai intens:

  • Cowgirl
  • Doggy Style
  • Poziția Lotus
  • Poziția Misionarului

Cele mai bune pozitii sexuale pentru sexul oral ?

Sexul oral reprezintă un aspect profund și plăcut, dar poate fi, de asemenea, incomodă sau inconfortabilă pentru unii. Având în vedere natura sa extrem de intimă, merită să investești timp în determinarea celor mai potrivite poziții sexuale pentru sexul oral, pentru tine și partenerul tău, adaptate circumstanțelor tale actuale.

Iată cele mai comune poziții sexuale pentru un sexul oral:

  • Poziția 69
  • Girafa
  • Metoda Kivin
  • Poziția sexuală a instalatorului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *