Contact Sexual Oral: Ce este, Riscuri & Beneficii

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Sexul oral este practicat din cele mai vechi timpuri, iar în acest sens s-au păstrat suficient de multe dovezi. Încă de pe atunci, acesta era privit de multe cupluri ca o variantă potrivită pentru păstrarea virginității, iar mai nou, este considerat și o metodă sigură de contracepție, pentru că femeile nu pot rămâne însărcinate în urma unui astfel de act sexual.

Și în acest caz vorbim despre un subiect tabu, astfel că numărul celor care nu se sfiesc să recunoască deschis că practică sexul oral este considerabil mai mic decât numărul real al celor care adoptă o astfel de practică.

Despre sexul oral, ca de altfel despre orice gen de raport sexual, nu se poate spune că este lipsit de riscuri, însă acestea sunt mai reduse decât cele pe care le presupune raportul sexual anal sau vaginal.

În schimb, nivelul de excitare atinge deseori cote maxime, mai ales în cazul partenerului sau partenerei ale cărui/cărei organe sexuale sunt stimulate, și nu de puține ori se ajunge la orgasm.

Ce este sexul oral ?


Sexul oral constă în stimularea organelor sexuale ale partenerului sau partenerei cu ajutorul gurii, ceea ce presupune folosirea buzelor, a limbii și a dinților în acest sens. De multe ori, sexul oral este practicat ca preludiu pentru un alt act sexual vaginal sau anal, însă poate fi întreținut și ca raport sexual de sine stătător.

În funcție de sexul partenerului care primește stimulare sexuală, sexul oral poate fi de două tipuri. Astfel, dacă actul sexual presupune stimularea organelor sexuale feminine, acesta se numește cunilingus și contează mai puțin dacă vine din partea unui bărbat sau a unei femei.

De cealaltă parte, dacă persoana care primește sex oral este bărbat, un astfel de raport se numește felație și nici în acest caz nu contează sexul partenerului.

Mai există și o a treia variantă care presupune stimularea zonei anale cu ajutorul gurii, iar în acest caz este vorba de anilingus.

Deși nu este atât de blamat precum sexul anal, sexul oral constituie totuși un subiect tabu în multe țări și culturi, deși unele studii arată că are o incidență destul de mare atât în rândul cuplurilor heterosexuale, cât și a celor de altă orientare.

Bineînțeles, cei care dovedesc mai multă deschidere către acest subiect sunt adolescenții, care nu se feresc să recunoască fără reținere că au practicat sau că intenționează să practice sexul oral.

Anatomia sexului oral


Este bine știut faptul că organele sexuale masculine și feminine sunt împânzite de terminații nervoase foarte sensibile, cărora li se datorează excitația. Sexul oral permite o mai bună stimulare a acestor terminații nervoase, pentru că buzele limba și dinții pot fi folosite cu mai multă precizie pentru a excita partenerul sau partenera.

Astfel, se poate insista asupra zonelor foarte sensibile, iar pentru că sexul oral nu presupune foarte mare efort fizic, plăcerea poate fi prelungită mai mult timp.

Se presupune că peste 90% dintre bărbați ajung la orgasm atunci când primesc sex oral, iar în cazul femeilor procentul este undeva la 70%, față de cele 25% care au orgasm prin penetrare, fără stimulare clitoridiană.

De asemenea, sexul oral practicat ca preludiu, crește cu 50% șansele de a avea un orgasm în urma unui act sexual ulterior.

Riscurile sexului oral


Nu există act sexual care să nu prezinte și riscuri, așa că sexul oral nu face excepție. În timpul unui astfel de raport sexual are loc un schimb de fluide între parteneri, ceea ce predispune la apariția unor boli cu transmitere sexuală.

Cancerul oral

Aceasta este cea mai gravă complicație ce poate apărea un urma unui act sexual oral și constă în dezvoltarea unei tumori maligne la nivelul mucoasei bucale.

Cauzele care pot duce la apariția cancerului oral sunt multiple, însă în cazul de față, boala poate fi provocată de infecția cu virusul Papiloma (HPV).

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor estimeaza că virusul HPV este responsabil cu 70% dintre cazurile de cancer orofaringian.

Una dintre căile de transmitere a virusului este de natură sexuală, indiferent că este vorba de sex normal, anal sau oral.

În acest ultim caz, virusul din zona genitală a partenerului sau partenerei care primește ajunge în cavitatea bucală a celui/celei care oferă, determinând o înmulțire necontrolată a celulelor, ce duce la apariția tumorilor.

Dacă nu este depistat la timp, cancerul oral poate fi fatal, întrucât celulele canceroase migrează în organism dând naștere unor noi formațiuni tumorale numite metastaze.

Bolile cu transmitere sexuală

Principialele boli cu transmitere sexuală care pot fi contractate in urma unui raport sexual oral sunt:

  • Gonoreea;
  • Herpesul genital;
  • Sifilisul;
  • Chlamydia;

Principalele simptome ale bolilor cu transmitere sexuală

În cazul bolilor cu transmitere sexuală contractate prin sex oral, zonele afectate sunt de obicei gâtul, buzele, cavitatea bucală, zona genitală, anusul sau rectul.

În cazul gonoreei prin sex oral, simptomele trec de cele mai multe ori neobservate, însă poate apărea o durere în gât dacă infecția s-a instalat la acest nivel.

Și herpesul genital poate să nu prezinte simptome, însă atunci când acestea există, se manifestă prin febră, dureri de cap și apariția de leziuni dureroase în zonele infectate.

Sifilisul se manifestă prin ulcerații sau răni dureroase care apar pe buze, gât, în cavitatea bucală sau în zonele genitale. Uneori, astfel de leziuni pot apărea și pe corp sau în palme, însoțite de stări febrile, dureri de cap și o stare generală proastă.

Ca și în cazul gonoreei, infecția cu Chlamydia nu este însoțită de cele mai multe de o manifestare a simptomelor, singurul indiciu putând fi o durere în gât.

Cum să previi riscurile ?

Se spune că abstinența este cea mai sigură metodă de a preveni bolile cu transmitere sexuală, însă mai mult ca sigur că majoritatea dintre noi nu vor fi de acord și vor prefera să riște.

În acest caz, este de preferat ca sexul oral să fie practicat în compania unui partener stabil, ceea ce diminuează riscul. Ca măsuri suplimentare de precauție se recomandă spălarea zonelor genitale cu apă și săpun înainte și după consumarea actului sexual, precum și spălatul pe dinți, în cazul partenerului care și-a folosit gura.

De asemenea, în cazul felației, bărbatul poate purta prezervativ pentru a reduce riscul de infectare a partenerei sau partenerului cu virusul HPV sau alți agenți patogeni care să provoace infecții la nivelul cavității bucale.

Beneficiile sexului oral


Sexul oral poate avea  o serie de beneficii, dintre care le menționăm pe cele mai importante:

  • Șanse mai mari de a atinge orgasmul;
  • Păstrarea virginității;
  • Plăcere sexuală mai intensă;
  • Nu există riscul unei sarcini nedorite;
  • Creșterea intimității în cuplu;
  • O alternativă pentru perioadele când partenerii nu pot face sex normal
  • Partenerii au mai multă încredere unul în altul.

Sfaturi pentru un sex oral mai sigur


În primul rând, pentru ca un act sexual oral să poată avea loc, ambii parteneri trebuie să fie de acord cu aceasta. Dacă unul dintre parteneri dezavuează ideea nu va exista plăcere de ambele părți, iar astfel sunt șanse mari să se ajungă la un fiasco total.

De aceea, o astfel de decizie trebuie să fie luată de comun acord, iar în acest sens este de preferat să porți o discuție în prealabil cu partenerul sau partenera. Poți sări peste un astfel de episod pentru a-i face o surpriză în pat, însă dacă observi că reacția sa nu este pe măsura așteptărilor, nu insista, pentru că nu este momentul potrivit.

Un alt detaliu important pentru siguranța sexului oral este igiena, care nu trebuie ignorată chiar dacă sunteți un cuplu stabil și aveți deplină încredere unul în celălalt.

Așa cum spuneam, o partidă de sex oral ar trebuie să fie precedată de un duș, eventual făcut împreună, pentru a curăța cu apă și săpun zonele genitale și a îndepărta astfel germenii care ar putea provoca anumite boli. De asemenea, spălatul pe dinți înainte și după sexul oral este o altă măsura de precauție recomandată.

Care sunt cele mai bune poziții sexuale pentru sexul oral ?

Poziția ideală pentru sexul oral este 69, cea în care partenerii primesc și oferă în același timp plăcere sexuală. În afară de aceasta, există și numeroase alte poziții sexuale, unele perfecte pentru felație, altele ideale pentru cunilingus sau anilingus.

Acestea au denumiri din cele mai diverse precum Poziția regelui, Eșarfa, Plăcerea nordului, Subalterna sau Terapia orală.

Este sexul oral mai sigur decât sexul anal ?

Dacă ne referim la riscul de a contracta boli cu transmitere sexuală se poate spune că acesta este similar în ambele cazuri. Totodată, în ambele situații este exclus riscul de sarcină și de pierdere a virginității.

In cazul sexului anal există însă un mic risc de rănire datorat mucoasei subțiri care căptușește rectul, risc inexistent in cazul sexului oral. Doar din acest punct de vedere se poate spune că sexul oral este mai sigur, în rest riscurile fiind similare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *