KamaSutra: Ce este, Istorie & Poziții Sexuale

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Kama Sutra, adesea denumită pur și simplu „Kamasutra”, este un text indian antic care este cunoscut în primul rând pentru explorarea sexualității umane, a relațiilor și a artei de a face dragoste. A fost scrisă de înțeleptul indian Vatsyayana, despre care se crede că a trăit între secolele al IV-lea și al VI-lea d.Hr.

Deși este cunoscută ca fiind cel mai vechi și complex tratat de sexologie, Kama Sutra constituie o lucrare mult mai complexă care, pe lângă latura sexuală, cuprinde și scrieri cu accent filozofic și moral. Astfel Kama Sutra poate fi considerată în ansamblul său o lucrare complexă despre modul în care viața trebuie trăită în mod armonios, incluzând și aspectele care țin de iubire și sexualitate.

Denumirea lucrării este formată din două cuvinte din limba sanscrită – Kama și Sutra – care înseamnă plăcere senzuală sau sexuală, respectiv reguli sau instrucțiuni. Astfel, Kama Sutra poate fi tradusă ca Ghidul plăcerii, cu mențiunea că această plăcere nu are doar conotație sexuală, deși o bună parte la lucrării este alocată acestui aspect.

Poate cea mai cunoscută parte a Kama Sutra este cea dedicată descrierii unor poziții sexuale care oferă plăcere intensă în egală măsură ambilor parteneri. Totuși, îți garantam că și celelalte părți sunt la fel de interesante și te pot învăța multe lucruri utile in relațiile intime.

Istoria Kama Sutra


Nu se poate spune cu exactitate când a fost scrisă Kama Sutra, însă din cercetările făcute până în prezente reiese că lucrarea a apărut intre secolele II și IV, fiind scrisă de un cunoscut filosof indian pe nume Vatsyayana.

Lucrarea originală a fost scrisă în limba sanscrită și a început să devină cunoscută abia din secolul la XIX-lea, când a început să fie tradusă în mai multe limbi europene.

În prezent este folosită în principal ca ghid sexual însă, după cum am spus, Kama Sutra este o lucrare mult mai complexă, care cuprinde mai multe capitole, după cum vom arăta în continuare.

Cum este structurată Kama Sutra ?

Kama Sutra aste alcătuită din 7 părți principale, care conțin 36 de capitole scrise în 1250 de versuri.

Partea 1 – Preambul

Este o introducere formată din 5 capitole în care se face o prezentare a subiectelor abordate în cuprinsul lucrării, punându-se accent pe scopurile și prioritățile vieții, importanța cunoașterii, conduita unui bun cetățean și importanța ajutorării îndrăgostirilor.

Partea 2 – Uniunea Sexuală

Este partea cea mai cunoscută, pentru că include descrierea a 64 de poziții sexuale și prezentarea detailată a modurilor de oferi și a obține plăcere în timpul actului intim. Această parte este și cea mai complexă, cuprinzând 10 capitole.

Partea 3 – Găsirea unei soții

E ușor de intuit că această parte are în centrul atenției căsătoria, descriind în 5 capitole modul în care bărbatul trebuie să se comporte cu soția atât în viața de zi cu zi, cât și în relațiile intime.

Partea 4 – Îndatoririle soției

Aceleași recomandări sunt făcute de această dată soțiilor, cu referire la relația cu partenerii lor, această parte incluzând două capitole.

Partea 5 – Soțiile altor bărbați

Pe parcursul a șase capitole se vorbește despre interacțiunea cu alte persoane, modul de abordare pentru o relație mai intimă, explorarea sentimentelor și modul de comportament al bărbaților în dormitoarele femeilor care nu le sunt soții.

Partea 6 – Curtezanele

Autorul vorbește deschis despre prostituție – o dovadă în plus că aceasta este „cea mai veche meserie din lume”. Acestui subiect îi sunt atribuite 6 capitole având-o ca personaj principal pe curtezana prostituată Naika, cu ajutorul căreia autorul prezintă modalitățile de găsire au unui amant profitabil, de a câștiga bani din sex, de a relua relațiile cu foștii amanți și de a gestiona banii câștigați de pe urma unor astfel de relații.

Partea 7 – Atracția sexuală

Ultimele două capitole sunt destinate descrierii modalităților pentru îmbunătățirea atracției sexuale.

Poziții sexuale KamaSutra


După cum spuneam, în Kama Sutra sunt descrise amănunțit 64 de poziții de sex, dintre care am selectat câteva mai interesante, pentru a ți le prezenta în continuare.

The Tigress

În această poziție bărbatul se întinde pe spate, în timp ce femeia se așează deasupra penisului cu spartele la partener, fiind liberă să își arcuiască spatele și să facă ce mișcări dorește pentru a obține o plăcere cât mai intensă.

Clasping position

Această poziție seamănă oarecum cu poziția misionarului inversată, în sensul că de această dată femeia este cea care stă deasupra. Bărbatul se așează întins pe spate, după care partenera se așează deasupra ca în poziția Cowgirl.

După penetrare, aceasta își lasă picioarele să alunece ușor pentru a se întinde deasupra bărbatului. Bărbatul își poate desface puțin picioarele pentru a permite picioarelor partenerei să alunece între ele, ceea ce permite o mai bună stimulare clitoridiană.

Queen of Heaven

Denumirea originală a acestei poziții este Indranika, făcând trimitere soția lui Indra, care în mitologia indiană este zeul ploilor și furtunilor. Se pune despre această poziție că aduce partenerii în pragul extazului, si astfel se explică și referirea la paradis.

Femeia se întinde pe spate cu genunchii strânși la piept, iar partenerul îți poziționează coapsele de o parte și de alte a trupului său, penetrând-o și totodată stimulându-i clitorisul cu mâinile.

Ballet Dancer

Această poziție este plină de grație, însă necesită flexibilitate din partea partenerei. Femeia stă în fața partenerului sprijinindu-se doar pe un picior, în timp ce cu piciorul celălalt cuprinde talia bărbatului, permițându-i acestuia să o penetreze.

Splitting the Bamboo

De această dată, femeia se întinde pe pat înclinându-se ușor pe o parte și ridicându-și piciorul aflat deasupra, pe care îl așează pe umărul partenerului. Celălalt picior rămâne întins pe pat fiind, folosit pentru a controla intensitatea și ritmul penetrării.

The Padlock Position

În traducere, aceasta se numește „poziția lacătului”, denumire care face trimitere la faptul că trupurile celor doi parteneri sunt strâns unite, asemeni unui lacăt încuiat.

Pentru a practica această poziție, femeia se întinde pe o masă ori o altă piesă de mobilier cu suprafață netedă și întinsă, astfel încât pelvisul să fie ușor sub nivelul zonei genitale a bărbatului, care se poziționează în picioare în dreptul său.

Acesta ridică pelvisul partenerei, pe care îl susține pe dedesubt cu mâinile, în timp ce femeia îl cuprinde strâns cu picioarele în jurul bazinului.

În această poziție, partenerului îi este foarte ușor să facă penetrarea, coordonându-și apoi mișcările ajutat de picioarele partenerei care pot strânge sau slăbi „încuietoarea”, astfel încât ritmul penetrării să fie mai lent sau mai rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *