Masturbarea Înainte de Sex: Beneficii & Riscuri

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Masturbarea înainte de sex este o metodă des folosită pentru a prelungi durata actului sexual, recomandată în special bărbaților care suferă de ejaculare precoce. Este vorba de acea tulburare sexuală caracterizată de apariția ejaculării la scurt timp după începerea unui act sexual, uneori chiar și înainte de momentul penetrării. În ceea ce privește masturbarea, aceasta constă în autostimularea organelor sexuale în scopul obținerii orgasmului.

În cazul bărbaților, masturbarea și orgasmul aferent sunt urmate de o perioadă refractară, în care sensibilitatea la stimulii sexuali se reduce, scade gradul de excitație, capacitatea de a obține o erecție și totodată cea de a ajunge la un nou orgasm. Durata perioadei refractare diferă de la caz la caz, putând fi de câteva minute sau putând să se întindă pe durata a zeci de minute sau chiar ore.

Acesta este unul dintre riscurile masturbării înainte de sex, constând în faptul că este posibil ca aparatul reproducător să aibă nevoie de o perioadă mai lungă pentru a fi din nou pregătit în vederea inițierii unui act sexual. De asemenea, dacă este practicată frecvent, masturbarea înainte de sex poate ajunge să înlocuiască plăcerea oferită de actul sexual în sine, astfel că bărbații devin mai interesați de autosatisfacerea sexuală decât de obținerea satisfacției în compania unei partenere.

Cu cât timp înainte de sex poți să te masturbezi ?


Nu poate fi dat un răspuns exact la această întrebare întrucât, după cum spuneam, perioada refractară are o durată diferită de la un individ la altul. Totuși, îți putem spune că durata perioadei refractare se prelungește odată cu înaintarea în vârstă, astfel că specialiștii în sexologie au stabilit câteva repere pe baza acestui criteriu.

Cei mai avantajați sunt adolescenții, în cazul cărora perioada refractară după masturbare durează doar câteva minute. Bărbații trecuți de 30 de ani au nevoie în medie cam de 30 de minute pentru ca paratul reproducător să revină la capacitatea de funcționare astfel că aceștia se pot masturba înainte de sex cu cel puțin o jumătate de oră. Pe parcurs, dacă observi că perioada refractară se prelungește, poți prelungi intervalul la 45 de minute, o oră sau cât este nevoie în cazul tău.

După vârsta de 50 de ani, când deja au avut loc o serie de schimbări în corp datorate înaintării în vârstă, perioada refractară se poate prelungi semnificativ, ajungând la 10, 12 sau chiar 24 de ore. În tot acest timp, bărbații au dificultăți în a obține o erecție astfel că masturbarea înainte de sex este recomandată cu 10-12 ore înainte de raportul sexual.

Care sunt riscurile masturbării înainte de sex ?


Masturbarea este o practică absolut normală și chiar aduce unele beneficii, însă există și anumite riscuri care apar mai ales dacă este practicată excesiv. Iată care pot fi acestea:

Pierderea energiei sexuale

Masturbarea este urmată de o perioadă refractară care se datorează descărcării energiei sexuale, ce are loc odată cu orgasmul. După masturbare scade temporar sensibilitatea la stimulii sexuali și odată cu ea interesul pentru sex. Bărbații sunt conștienți că nu mai pot avea erecție o perioadă și de aceea evită să inițieze un act sexual, temându-se de un eventual eșec.

Epuizarea fizică

Masturbarea înainte de sex presupune un anume grad de solicitare fizică, necesitând un consum mare de energie. Din acest motiv, după orgasm apare și o ușoară stare de epuizare fizică ce contribuie la rândul său la pierderea interesului pentru sex, pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă.

Chiar dacă poți obține o erecție la scurt timp după masturbare, există posibilitatea să obosești ușor în timpul actului sexual, ceea ce îți va afecta performanța și va face să scadă gradul de satisfacție sexuală de ambele părți.

Dependența de masturbare

Nu trebuie s-ți faci un obicei din a te masturba de fiecare dată înainte de sex și nici de a te masturba foarte des, pentru că plăcerea oferită de autosatisfacerea sexuală o poate înlocui treptat pe cea oferită de actul sexual cu o parteneră.

Astfel, preocuparea pentru masturbare va deveni prioritară în dauna preocupării pentru o viață sexuală normală, iar odată cu trecerea timpului interesul pentru a avea raporturi sexuale cu o parteneră se va diminua și chiar va dispărea. Masturbarea va deveni singura cale prin care poți obține satisfacție sexuală și există riscul ca acest lucru să te preocupe din ce în ce mai mult, ajungând să-ți afecteze chiar și viața socială.

Care sunt principalele beneficii ale masturbării ?


Am spus mai devreme că masturbarea poate avea și unele beneficii și considerăm că acest subiect nu merită să fie amintit doar în treacăt. Așadar revenim cu o listă a principalelor beneficii pe care le poate avea acest act.

  • Înjumătățirea controlului ejaculării;
  • Eliberarea tensiunii sexuale;
  • Menținerea sănătății prostatei;
  • Cunoașterea propriului corp;
  • Îmbunătățirea calității somnului;
  • Creșterea duratei actului sexual.

Poate masturbarea să crească libidoul ?

Da, masturbarea este și o bună modalitate de creștere a libidoului, adică de a face mai intensă dorința sexuală. În cazul adolescenților, masturbarea ajută la descoperirea plăcerii conferite de stimularea sexuală și de orgasm, crescând dorința de a experimenta această plăcere și în compania unei partenere.

De asemenea, masturbarea te ajută să-ți descoperi noi puncte sensibile care îți conferă un grad sporit de excitație, alimentând totodată dorința de a le pune în valoare și cu ajutorul partenerei.

Nu în ultimul rând, prin îmbunătățirea controlului ejaculării și creșterea duratei actului sexual, masturbarea contribuie și la creșterea stimei de sine, care este un factor important ce influențează libidoul.

Cele mai bune tehnici pentru masturbare ?

Există numeroase tehnici care pot face ca experiența masturbării să fie una cât mai intensă și plăcută, fiind recomandat să păstrezi un echilibru și să nu lași ca această practică să îți domine viața sexuală.

Aceasta este o practică personală și privată, iar tehnicile de masturbare pot sa variaze de la persoană la persoană.

Intimitatea este esențială pentru a te putea masturba, iar în acest scop trebuie să îți alegi un loc în care poți fi sigur că nu vei fi deranjat și care să îți ofere totodată un cadru relaxant sau incitant. De asemenea, folosirea unui lubrifiant pentru sex este o altă metodă pentru a îmbunătăți experiența masturbării întrucât creează la nivelul penisului o senzație foarte asemănătoare cu cea oferită de penetrarea vaginală, care este facilitată de un lichid lubrifiant secretat de glandele din vagin.

La fel ca în cazul unui act sexual, este bine să faci lucrurile progresiv, folosindu-te de imagini, sunete sau gânduri care te stimulează sexual. Exploatează cât mai mult acești stimuli pentru a intensifica și a prelungi plăcerea, începând să te masturbezi cu mișcări mai lente, crescând apoi ritmul pe măsură ce nivelul de excitație devine mai intens.

În același timp, pentru îmbunătățirea controlului ejaculării și prelungirea plăcerii, oprește stimularea sexuală atunci când simți că ai ajuns în pragul orgasmului și reia masturbarea după ce nivelul de excitație a mai scăzut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *