7 Metode de tratament pentru creșterea libidoului

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Libidoul este un termen generic folosit pentru a denumi apetitul sexual sau dorința sexuală a unei persoane. Poate fi caracterizat ca o energie sexuală internă și o motivație pentru activitatea sexuală, fiind o componentă normală în viața oricărui individ.

Libidoul variază în intensitate de la o persoană la alta și totodată poate varia de la femei la barbați, în funcție de diferite momente din viața fiecăruia. Intensitatea libidoului este influențată de o varietate de factori, precum dezechilibre hormonale, nivelul de stres, starea de sănătate, calitatea relației de cuplu și aspecte psihologice și emoționale.

Un nivel sănătos al libidoului poate contribui la satisfacția sexuală și la întărirea relațiilor intime, iar stilul de viață are un rol important în menținerea acestui nivel la parametri oprimi.

S-a dovedit că un stil de viață sănătos are un impact pozitiv asupra libidoului, iar pe parcursul acestui articol îți vom arăta ce poți face în acest sens pentru a-și îmbunătăți și tu libidoul.

In acest articol vom vorbi despre principalele metode de cresterea a libidoului:

 • Învață să-ți gestionezi anxietate
 • Consumă vitaminele potrivite
 • Practică exerciții fizice în mod regulat
 • Limitează consumul de alcool
 • Îmbunătățește-ți stima de sine
 • Odihnește-te mai mult și mai bine
 • Menține o alimentație echilibrată

1. Învață să-ți gestionezi anxietatea

Anxietatea poate fi caracterizată ca o stare de neliniște, frică sau îngrijorare intensă legată de anumite evenimente viitoare, incertitudini sau situații stresante. Aceasta afectează în mod semnificativ viața de zi cu zi, determinând și o scădere a libidoului.

Astfel, persoanele care suferă de anxietate pot experimenta o scădere a dorinței sexuale sau pierderea interesului pentru activitatea sexuală, întrucât frica și preocuparea constantă pentru o problemă stresantă pot diminua apetitul sexual și pot afecta capacitatea de relaxare și concentrare pe aspectele mai plăcute ale vieții.

Îngrijorarea sau teama nu dispar nici în timpul actului sexual, ceea ce diminuează apetitul sexual, inhibând plăcerea și excitația sexuală.

Anxietatea poate fi gestionată prin tehnici de relaxare precum:

 • Exercițiile de respirație sau relaxare musculară
 • Meditație
 • Yoga
 • Imbunătățirea stilului de viață
 • Alimentație sănătoasă
 • Mai multă mișcare
 • Odihnă optimă.

În cazurile mai severe, când anxietatea tinde spre depresie, terapia individuală pot ajuta la gestionarea cauzelor, precum și la dezvoltarea unor mecanisme eficiente de reducere a stresului.

O mare atenție trebuie acordată și efectelor secundare ale medicamentelor antidepresive, dacă este este prescrisă de către medicul specialist.

Într-un studiu publicat în anul 2016, de către Tierney Lorenz, în Mayo Clinic Proceedings, arată că 72 % dintre femeile care iau antidepresive au probleme în ceea ce privește dorința sexuală.

2. Consumă vitaminele potrivite

Vitaminele sunt substanțe organice necesare pentru menținerea sănătății și funcționării normale a organismului.

Mare parte din cantitatea necesară de vitamine ajunge în organism prin intermediul alimentelor, însă există și suplimente alimentare ce pot fi administrate pentru a completa unele carențe.

Evident că vitaminele sunt responsabile și de menținerea unui nivel optim al libidoului,  fie în mod direct, fie contribuind la alte procese metabolice care influențează apetitul sexual.

 • Vitaminele din complexul B – vitaminele B6 și B12 sunt implicate în reglarea nivelurilor hormonale și pot sprijini producția de energie. Acestea pot influența indirect libidoul, prin menținerea unui nivel adecvat de energie și echilibru hormonal.
 • Vitamina C – aceasta este un antioxidant puternic cu un rol important în sănătatea sistemului imunitar. De asemenea, vitamina C este responsabilă de sănătatea vasculară, îmbunătățind circulația sanguină din zona genitală, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra dorinței sexuale.
 • Vitamina D – este implicată în producerea hormonilor sexuali cum ar fi testosteronul, care joacă un rol important în obținerea dorinței sexuale. Deficitul de vitamina D e asociat adesea cu un nivel scăzut de testosteron și astfel poate scădea libidoul.
 • Vitamina E – îmbunătățește circulația și fluxul de oxigen din sânge, contribuind, printre altele, la funcționarea optimă a sistemului reproductiv, ceea ce duce la o creștere a libidoului.
 • Argon Potent – Bărbații care vor să își îmbunătățească performanțele sexuale si sa crească apetitul sexual pot apela cu încredere la fiolele Argon Potent.

Acestea sunt realizate din ingrediente 100% naturale astfel că pot fi consumate fără nicio problema chiar și de bărbații trecuți de a doua tinerețe.

Substanțele active din compoziție ajută la cresterea apetitului sexual, la îmbunătățirea circulației săngelui, dar și la creșterea libidoului.

Consumate cu 30-60 de minute înaintea actului sexual, acest tratament poate face minuni.

Bărbații se vor simți din nou pregătiți de acțiune, își vor recăpăta încrederea în propriile forțe și își vor îmbunătății chiar și performanțele sexuale. Argon Potent ajută nu doar la obținerea unei erecții mai puternice, ci și la menținerea acesteia o perioadă mai îndelungată de timp.

Un astfel de tratament poate fi achiziționat fără prescripție medicală și poate fi utilizat de orice bărbat, indiferent de vârstă.

Argon Potent – Creste dorință de sex și oferă o prelungire a actului sexual.

➡️  SUPER Potență – Care va trezi fiecare mușchi.

➡️  FĂRĂ Ejaculare precoce – FĂRĂ partide de sex eșuate.

➡️  Creste Dorința de Sex si Apetitul Sexual.

ÎNCEARCĂ ARGON POTENT

3. Practică exerciții fizice în mod regulat

Putem numi exercițiu fizic orice formă de mișcare, începând cu mersul pe jos, până la activitățile de intensitate ridicată precum alergarea, înotul sau antrenamentele din sala de fitness.

Intr-un studiu din 2018 publicat de Dr.Meston in revista “Sexual Medicine Reviews” ne arată că doar 20 de minute de exerciții cardio, cum ar fi alergarea, înotul sau ciclismul, poate creste fluxul de sânge către organele genitale cu până la 150% imediat după terminarea exerciților fizice.

Mișcarea are un efect benefic atât pe plan fizic, cât și în plan psihic, iar unul din aceste efecte pozitive este și îmbunătățirea libidoului.

Mai exact, practicarea de exerciții fizice îmbunătățește circulația sanguină și stimulează secreția de hormoni, ceea ce duce la îmbunătățirea potenței și a dorinței sexuale.

Pe de altă parte, mișcarea intensă determină eliberarea de endorfine în creier, care sunt numite și „hormonul fericirii”. Acestea reduc stresul și anxietatea prin îmbunătățirea stării de spirit, care include și un apetit sexual mai ridicat.

Nu în ultimul rând, exercițiile fizice te ajută să scapi de kilogramele în plus și să îți modelezi silueta, ceea va duce la creșterea stimei și încrederii de sine, asociată și cu o îmbunătățire a libidoului, după cum vom arăta mai târziu.

4. Limitează consumul de alcool

În cantități mici, alcoolul poate stimula apetitul sexual, însă este foarte important să știi când să te oprești, pentru că un pahar în plus te poate împinge în extrema cealaltă.

Intr-un studiu publicat in “Journal of Studies on Alcohol” sa descoperit că alcoolul poate determina femeile să inițieze mai puține activități sexuale. Acest lucru se datorează faptului că alcoolul acționează ca un deprimant asupra sistemului nervos central. Acest lucru poate reduce sensibilitatea sexuală.

În cazul bărbaților, excesul de alcool poate determina și disfuncție erectilă temporară, în timp ce la femei pot apărea probleme de lubrifiere a zonei intime, pe fondul deshidratării.

De asemenea, abuzul de alcool influențează și starea de spirit, de la euforia specifică primelor pahare trecându-se treptat la tristețe, anxietate și chiar depresie – stări care persistă și în ziua următoare.

5. Îmbunătățește-ți stima de sine

Am amintit mai devreme de stima de sine și trebuie să revenim asupra acestui aspect întrucât este și el foarte important în creșterea libidoului. Îmbunătățirea stimei de sine se referă la crearea unei percepții pozitive asupra propriei persoane, prin îmbunătățirea și aprecierea calităților personale.

Stima de sine influențează în mod direct și libidoul, pentru că sporește încrederea în aspectul fizic, modul de comportament în societate și interacțiunea cu ceilalți. Toate acestea sunt atuuri care te ajută să atragi mai ușor un partener sau o parteneră pentru o partidă de sex ocazională sau pentru o relație mai serioasă, pe termen lung.

De cealaltă parte, o încredere de sine scăzută determină și o scădere a libidoului, ca reacție firească a nemulțumirilor legate de aspectul fizic și alte detalii care țin de propria persoană.

6. Odihnește-te mai mult și mai bine

Calitatea somnului poate afecta libidoul în mai multe moduri și de aceea este bine să te preocupe și acest aspect. Când vorbim de calitatea somnului, ne referim la cât de profund și de revigorant este somnul și la cât de odihnit/ă te simți după ce te trezești.

Un somn de calitate crește nivelul de energie, reglează echilibrul hormonal, îmbunătățește starea de spirit și îmbunătățește capacitățile cognitive. Toate acestea contribuie la îmbunătățirea libidoului, iar din acest motiv ai nevoie de somn suficient și odihnitor.

Într-un studiu publicat în 2021 în “International Society for Sexual Medicine” ,efectuat pe un eșantion de 171 de femei, a concluzionat că obținerea unui somn suficient este important pentru promovarea unei dorinței sexuale sănătoase.

Iar în alt studiu publicat în 2023, publicat în “Frontiers în Public Health”, o echipă de cercetători au evaluat 381 de participanți, cu vârsta medie de 23 de ani. Jumătate dintre studenți (50,9%) au avut o calitate slabă a somnului, dintre care 72,7% au avut disfuncție erectilă ușoară și 20,6% disfuncție ușoară până la moderată.

Asadar, pentru a îmbunătăți calitatea somnului, stabilește-ți un program regulat de odihnă pe care să-l respecți inclusiv în weekend, creează-ți un ambient cât mai confortabil în dormitor și încearcă să te relaxezi înainte de a merge la culcare.

De asemenea, este important să nu consumi cafea, alcool sau energizante înainte de culcare și să nu folosești telefonul, tableta sau laptop, întrucât lumina albastră a ecranelor poate perturba somnul.

7. Menține o alimentație echilibrată

Alimentația este o componentă esențială a unui stil de viață sănătos, ceea ce înseamnă că are serioase implicații și în ceea ce privește libidoul. O alimentație echilibrată presupune consumul unor alimente care să ofere organismului aportul optim de nutrienți, evitând surplusul de calorii care se depun sub formă de grăsime și pot crea ulterior o serie de probleme.

Se recomandă consumul cu precădere al alimentelor care conțin vitamine, minerale și alte substanței nutritive și evitarea celor care conțin grăsimi, zahăr sau îndulcitori artificiali, conservați, aditivi alimentari și alte substanțe fără valoare nutritivă.

O alimentație echilibrată trebuie să se bazeze în principal pe fructe și legume proaspete, cereale integrale, lactate și brânzeturi degresate, carne slabă, pește fructe de mare, verdețuri, uleiuri vegetale, nuci și semințe.

De cealaltă parte sunt de evitat carnea grasă, alimentele foarte condimentate, mezelurile și alte produse procesate industrial, alimentele tip fast-food, semipreparatele congelate, dulciurile și băuturile cu zahăr sau îndulcitori artificiali, și alimentele cu un conținut ridicat de sare.

Cauzele unui libido crescut

Pot apărea și situații în care libidoul este crescut și depășește nivelul optim, ceea ce determină o dorință sexuală intensă și aproape permanentă.

O astfel de situație poate fi cauzată de mai mulți factori precum:

 • Nivelul crescut de hormoni sexuali;
 • Anumite stări emoționale;
 • Stresul și anxietatea;
 • Anumite afecțiuni medicale;
 • Administrarea unor medicamente;
 • Vârsta;
 • Stilul de viață.

Simptomele unui libido scazut

Libidoul scăzut, cunoscut și sub denumirea de tulburare a dorinței sexuale hipoactive (HSDD), se referă la o lipsă persistentă sau recurentă a interesului sau a dorinței sexuale la o persoană și poate afecta atât bărbații, cât și femeile.

Printre cele mai comune simptome ale unui libido scazut se enumără:

 • Probleme de relație
 • Oboseală și stres
 • Dezechilibre hormonale
 • Dificultate de a iniția sau de a răspunde la activități sexuale
 • Absența plăcerii în timpul sexului

Este esențial să ne amintim că libidoul scăzut poate avea diverse cauze subiacente, inclusiv factori fizici, psihologici și relaționali.

Diferența dintre un libido ridicat si hipersexualitate

Este important să se facă distincția între un libido ridicat ,care este ceva normal și sănătos și hipersexualitate ,are poate necesita evaluare și intervenție medicală.

Un libido ridicat se referă la o dorință sexuală crescută și intensă, în timp ce hipersexualitatea reprezintă o preocupare obsesivă și compulsivă pentru sex și o dorință sexuală excesivă și incontrolabilă.

În primul caz vorbim de o condiție perfect normală, specifică oricărei persoane, în timp ce hipersexualitatea este o tulburare de natură sexuală care poate afecta în mod semnificativ viața unei persoane și poate interfera cu relațiile și responsabilitățile zilnice.

Libidoul joacă un rol important în viața sexuală și în relațiile intime, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Pentru a menține un libido sănătos, este important să adopți un stil de viață sănătos și să se acorzi atenție nevoilor individuale.

Înțelegerea cauzelor și factorilor care pot influența libidoul este importantă pentru a găsi soluții de îmbunătățire a acestuia și sperăm că informațiile pe care ți le-am oferit îți vor fi de ajutor în acest sens.

Comments

 1. Dragan Daniel spune:

  Trece si 3 saptamini si nu am relatie cu sotia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *