Dimensiunea Medie a Penisului: Contează mărimea ?

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Dimensiunea penisului este un subiect care îi preocupă în mod special pe mulți bărbați încă de la debutul vieții sexuale, o bună parte dintre ei dorindu-și să fi fost dotați cu câțiva centimetri în plus.

Acest lucru este confirmat și de un studiu publicat în 2020 numit “Average-Size Erect Penis” efectuat în rândul bărbaților din mai multe zone ale lumii. Subiecții au fost chestionați în privința lungimii medii pe care trebuie să o aibă un organ sexual masculin în erecție, iar pe baza răspunsurilor primite, cercetătorii au făcut un calcul din care a reieșit că bărbații consideră că lungimea medie a unui penis erect este de 15,2 centimetri.

În realitate, conform datelor medicale, lungimea medie a unui penis în erecție variază între 12,9 și 13,97 centimetri, așadar cu câțiva centimetri mai puțin decât în percepția generală.

Important de știut este faptul că nu există un standard foarte bine definit în acest sens și că este normal ca dimensiunea organului sexual masculin să difere de la o persoană la altă în funcție de rasă, fizionomie, vârstă, moștenirea generică,  activitatea hormonală, starea de sănătate, alimentația și gradul de poluare.

Se poate spune că această preocupare a bărbaților pentru dimensiunea penisului este oarecum nejustificată, întrucât alte studii făcute în rândul femeilor pe marginea acestui subiect au relevat că pentru ele acest detaliu nu este atât de important precum își închipuie partenerii lor.

Care este dimensiunea medie a penisului în România ?


Nici bărbații români nu sunt mai puțin preocupați de această problemă, astfel că am considerat că ar fi necesar să oferim un punct de reper în privința dimensiunii medii a organului sexual prin părțile noastre.

După cum spuneam, aceasta diferă de la o regiune la alta în funcție de rasă, mediu și stilul de viață, astfel că portalul Worlddata a realizat o sinteză referitoare la dimensiunea medie a penisului în funcție de zonele geografice.

Au fost culese și prelucrate date din 88 de țări, printre care și România, iar conform informațiilor publicate pe Worlddata, dimensiunea medie a penisului în rândul bărbaților români este de 12,73 centimetri.

Contează dimensiunea penisului ?


Nu atât de mult pe cât își închipuie bărbații, iar o explicație științifică a venit din partea a doi reputați cercetători în domeniul sexologiei, William Masters și Virginia Johnson.

Asaltați de întrebări similare cea care dă titlul acestui capitol, cei doi cercetători au explicat că lungimea penisului este neimportantă în timpul unui act sexual și că aceasta nu influențează în mare măsură plăcerea sexuală oferită partenerei.

Conform celor doi cercetători, vaginul se adaptează dimensiunii penisului astfel încât să fie obținut un nivel optim de stimulare sexuală, indiferent de mărimea acestuia. Cu alte cuvinte, o femeie va fi la fel de satisfăcută sexual de un penis cu o dimensiune de 12 centimetri – să zicem – dar și de altul cu o lungime de 15 centimetri sau mai mult.

Așadar, în opinia specialiștilor, dimensiunea penisului nu este deloc relevantă pentru că vaginul are capacitatea de a se adapta și a percepe stimularea sexuală la același nivel, indiferent dacă penetrarea este mai mult sau mai puțin profundă.

Ce dimensiune de penis își doresc femeile ?

Teoria de mai sus este confirmată și de femei, pentru care dimensiunea penisului nu este un detaliu esențial. Cu toate acestea, au fost efectuate mai multe studii pentru a se stabili care este dimensiunea pe care femeile o consideră ideală.

Cel mai relevant dintre acestea este considerat cel din 2015 asupra unui eșantion reprezentativ de 75 de femei. Acestora le-au fost prezentate 33 de modele 3D de penisuri cu mărimi diferite, care variau între 10 și 21,6 centimetri în lungime și 5-17,8 centimetri în grosime.

Femeilor participante la studiu li s-a cerut să aleagă modelul ideal pentru două situații diferite, mai precis pentru o relație sexuală ocazională și pentru o relație de lungă durată.

Pentru relațiile sexuale ocazionale, alegerea majorității femeilor s-a oprit asupra unui penis de 16,3 centimetri și o circumferință de 12,7 centimetri, în timp ce pentru o relație stabilă pe termen lung au preferat un model de 16 centimetri lungime și o circumferință de 12,2 centimetri.

Când un penis este considerat mic ?

Singura situație în care un penis poate fi considerat cu adevărat mic este dată de o afecțiune numită micropenis.

Aceasta este caracterizată de existența unui penis cu dimensiuni reduse, care nu crește și nu se dezvoltă suficient până la sfârșitul adolescenței, deși poate fi perfect funcțional.

Conform standardelor medicale, stabilirea unui astfel de diagnostic impune ca penisul să aibă o lungime mai mică de 4 centimetri în stare flască și să măsoare mai puțin de 7 centimetri în stare erectă. În rest, orice organ sexual masculin care depășește chiar și cu o jumătate de centimetru aceste limite este considerat ca având o dimensiune normală.

Când este un penis considerat prea mare ?

Nu există o limită stabilită oficial în ceea cep privește o dimensiune prea mare a penisului, în primul rând pentru că aceasta este în strânsă corelație cu înălțimea. Este normal ca bărbații înalți să aibă un penis mai lung, care în cazul lor poate fi considerat de dimensiune obișnuită, în timp ce pentru bărbații mai scunzi au organul sexual mai scurt, însă din nou nu este nimic anormal. 

Un penis mare poate fi considerat cel care are dimensiuni peste medie, însă acesta nu garantează și o performanță sexuală pe măsură.

Din contră, un penis prea mare poate provoca durere și disconfort partenerei în timpul actului sexual, nemaivorbind de faptul că există un risc mai mare de disfuncție erectilă, având în vedere că este nevoie de o cantitate mai mare de sânge și de o circulație foarte bună pentru a obține o erecție în astfel de cazuri.

Dimensiunea penisului in functie de varsta


Dimensiunea medie a penisului în funcție de vârstă, prezentată în cartea “Adolescent Health Care” ar trebui să servească doar ca ghid pentru dezvoltarea genitală. Acest proces va varia în funcție de mulți factori precum: genetica, influențele mediului.

  • Vârsta 10 – 11: 4 – 7 cm
  • Vârsta 12: 5 până la 10 cm
  • Vârsta 13: 5 până la 12 cm
  • Vârsta 14: 6 până la 14 cm
  • Vârsta 15: 8 până la 15 cm
  • Vârsta 16: 10 până la 15 cm
  • Vârsta 17: 10 până la 16 cm
  • Vârsta 18: 11 până la 17 cm

Factori care pot influenta dimensiunea penisului


Dimensiunea penisului depinde în cea mai mare măsură de factorul genetic, însă poate fi influențată pe parcursul vieții și de alte aspecte. Iată care sunt acestea:

  • Moștenirea genetică –  aceasta determină caracteristicile fizice și fiziologice ale unei persoane, inclusiv dimensiunea penisului. Informațiile genetice se transmit de la părinți la copii, astfel că va exista o oarecare similitudine între dimensiunile organului sexual.
  • Secreția de hormoni – hormonii, în special testosteronul, joacă un rol important în dezvoltarea organelor sexuale masculine, inclusiv a penisului. Nivelul de hormoni diferă de la o persoană la alta iar în funcție acest factor variază și dimensiunea penisului.
  • Vârsta – este firesc ca la vârste fragede penisul să aibă o dimensiune mai mică, dat fiind faptul că aparatul reproducător se află în plin proces de formare. Dimensiunea penisului crește într-un ritm mai rapid după pubertate, și se oprește din evoluție în jurul vârstei de 20 de ani.
  • Starea de sănătate – anumite probleme de sănătate manifestate încă din copilărie pot influenta și dezvoltarea organelor sexuale, existând riscul ca persoanele afectate să aibă un penis de dimensiuni neobișnuite, fie mult sub medie sau chiar și peste aceasta.
  • Etnicitatea – deși se vorbește mult despre acest criteriu, studiile antropologice au relevat faptul că dimensiunile organului sexual masculine nu sunt influențate în mare măsură de apartenența la o anumită rasă, diferențele în acest sens fiind nesemnificative.

Când să apelezi la metode de mărire a penisului ?


Bărbații nemulțumiți de dimensiunea organului sexual pot să apeleze le diferite metode de mărire a penisului, însă acestea sunt recomandate doar în anumite situații. Medicii recomandă ca astfel de intervenții să fie efectuate doar dacă este strict necesar, mai exact dacă există un diagnostic de micropenis confirmat.

Așadar, operațiile de mărire a penisului sunt destinate în mod special celor care au un organ sexual mai mic de 4 centimetri în stare flască și a cărui lungime în erecție nu depășește 7 centimetri.

O astfel de intervenție asupra unui penis de dimensiuni normale nu este pe deplin justificată, presupunând și anumite riscuri pe care nu are rost să le asumi degeaba.

Se pare însă că cei mai mulți bărbați care vor să își mărească penisul nu au neapărat nevoie de o astfel de procedură, întrucât organul lor sexual are dimensiuni normale.

Un studiu efectuat în rândul pacienților unei clinici în care se realizează intervenții chirurgicale de mărire a penisului a relevat faptul că niciunul din cei 67 de bărbați chestionați nu avea nevoie de o astfel de operație.

Cum îți poți măsura penisul?

Evident că bărbații preocupați de dimensiunea penisului lor au la un moment dat și curiozitatea de a-l măsura, mai ales după rândurile de mai sus în care am vorbit despre lungimea medie. Pentru ca măsurătoarea să fie una relevantă sunt necesare două condiții, și anume ca această operațiune să fie făcută după 20 de ani, când organul sexual se oprește din creștere, iar penisul să fie în erecție la momentul respectiv.

Aflarea dimensiunii penisului presupune atât măsurarea lungimii acestuia, cât și a circumferinței.

Pentru a afla lungimea penisului se folosește o rigla sau orice alt instrument de măsură, al cărui capăt se plasează pe osul pubian, la baza organului sexual. Trebuie presat puțin, pentru că osul este protejat de un strat de grăsime, care poate „fura” din lungimea măsurată. Se măsoară distanța dintre osul pubian și vârful glandului, iar valoarea obținută este lungimea penisului.

Pentru stabilirea circumferinței ai nevoie de un instrument de măsură flexibil, însă te poți descurca și cu un șnur pe care sa-l măsori ulterior cu rigla. Circumferința se măsoară la jumătatea penisului – acolo unde acesta este mai gros – iar pentru aceasta trebuie să înfășori instrumentul de măsură în jurul organului sexual, fără a strânge foarte tare, dar având grijă ca acesta să fie lipit de piele.

Dacă ai folosit un metru flexibil, nu trebuie decât să citești apoi valoarea indicată, iar dacă ai folosit un șnur sau ceva asemănător, acesta se desface și se măsoară cu rigla porțiunea care a fost înfășurată în jurul penisului.

Până la ce vârstă crește penisul ?

Creșterea și dezvoltarea penisului au loc în mai multe etape, dintre care cea mai importantă este pubertatea. Dar daca te intrebi până la ce vârstă crește penisul răspunsul este că aceasta este și ultima etapă a dezvoltării penisului, care se încheie de obicei în intervalul de vârstă 18-21 de ani. Odată cu încheierea pubertății, procesul de creștere a penisului se finalizează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *