Până la ce Vârstă Crește Penisul și Când se Oprește ?

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Creșterea penisului se oprește odată cu sfârșitul adolescenței, care are loc în jurul vârstei de 18 ani-20 de ani. Se poate spune cu certitudine că după 20 de ani penisul nu va mai crește în dimensiune, fapt pentru care valorile de referință se raportează la această vârstă.

Dezvoltarea penisului continuă și în perioada adolescenței, însă într-un ritm mult mai lent față de cel din perioada pubertății. Și de această dată, procesul este influențat de activitatea hormonală care poate fi mai intensă în cazul unora și mai lentă în cazul altora, astfel că nu toți adolescenții se dezvoltă în același ritm.

Așadar penisul începe să crească încă din copilărie însă adevărata dezvoltare are loc în perioada pubertății și în adolescență și se încheie la 18-20 de ani.

Preocuparea pentru dimensiunea penisului este firească în rândul bărbaților, mai ales în rândul celor tineri, aflați la debutul vieții sexuale și având un libido crescut, specific vârstei respective. Multora li se pare că organul sexual nu este suficient de lung sau de gros pe cât și-ar dori și uneori pot dezvolta  o adevărată obsesie pentru acest detaliu.

Bineînțeles că astfel de situații nu sunt deloc benefice vieții sexuale, pentru că duc la scăderea stimei de sine ți odată cu ea la scăderea libidoului. Totodată, îngrijorarea nejustificată legată de dimensiunea penisului poate da naștere unor disfuncții precum anxietatea sexuală sau chiar incapacitatea de a obține o erecție satisfăcătoare.

In realitate interesul pentru dimensiunea penisului este specific doar bărbaților, pentru că pe femei le interesează mai puțin acest aspect, dat fiind faptul că pereții vaginali au capacitatea de a se dilata sau a se contracta astfel încât plăcerea sexuală să fie la fel de intensă indiferent de lungimea sau grosimea penisului.

Când începe penisul să crească și până la ce vârstă se dezvoltă?


La naștere, penisul are o dimensiune de 2-3 centimetri, însă acest detaliu nu are nicio importanță în perioada copilăriei, din moment ce perioada de dezvoltare sexuală începe mai târziu. În prima decadă a vieții penisul crește câțiva centimetri însă nu există un anume standard al dimensiunilor întrucât acest lucru depinde de mai mulți factori metabolici.

Nu există însă diferența majore între dimensiunile penisurilor băieților care nu au împlinit încă 10 ani, iar de multe ori se întâmplă ca cei care au un organ mai scurt în copilărie să recupereze pe parcurs și chiar să îi depășească ulterior pe cei cu un penis mai bine dezvoltat în perioada respectivă.

Așadar, dimensiunea penisului este irelevantă până la vârsta pubertății, atunci când în organism încep să aibă loc o serie de schimbări.

Etapele dezvoltări penisului


Schimbările de care am amintit se manifestă și la nivelul aparatului reproducător care începe să se dezvolte de la vârsta de 9-10 ani, iar în cazul unor copii poate întârzia până aproape de 14 ani. Nici acest detaliu nu contează, pentru că fiecare organism are metabolismul său, mai importante fiind schimbările ce se produc în perioada pubertății.

Acestea încep cu creșterea testiculelor și cu modificarea aspectului scrotului. Pielea acestuia devine mai închisă la culoare, începe să se încrețească și să se lase. Odată cu dezvoltarea testiculelor crește și volumul scrotului, iar acest proces durează aproximativ un an. În tot acest timp nu au loc modificări majore în ceea ce privește dimensiunea penisului, însă lucrurile se schimbă începând cu al doilea an de pubertate.

Mai întâi penisul crește în lungime pentru ca ulterior să înceapă să se și îngroașe. Nici de această dată nu se poate vorbi de un calendar, cu date precise, pentru că dezvoltarea penisului are loc în etape nedefinite, așa cum se întâmplă și cu creșterea în înălțime.

Mai exact, pot exista perioade scurte caracterizate de o dezvoltare rapidă urmate de perioade de stagnare. Pe parcursul pubertății au loc mai multe astfel de episoade, astfel că este irelevant să vorbim și despre o dimensiune normală a penisului în această perioadă.

Care sunt principalele metode de mărire a penisului ?


Bărbații nemulțumiți de dimensiunea penisului au la dispoziție câteva metode pentru mărirea organului genital sau circumferinței penisului. Iată care sunt cele mai comune metode de mărire a penisului acestea:

  • Exercițiile jeljung – este cea mai la îndemână metodă pentur că poate fi aplicată oricând, nu presupune utilizarea vreunui dispozitiv sau a unui tratament, nu prezintă riscuri și, nu în ultimul rând, este gratis.
  • Pompele cu vacuum – sunt dispozitive medicale create inițial pentur tratarea disfuncției erectile, dar sunt folosite frecvent și de cei care doresc să aibă un penis mai mare.
  • Cremele și pastilele – există pe piață mai multe produse de acest gen care promit efecte garantate  în ceea ce privește mărirea penisului, însă specialiștii din domeniul medical susțin că este imposibil ca penisul să crească  doar datorită aplicării unei creme sau administrării unor pastile.
  • Intervențiile chirurgicale – sunt cele mai costisitoare metode și totodată cele mai riscante. În același timp intervențiile chirurgicale de mărire a penisului oferă rezultate garantate și permanente.

Care este dimensiunea normală a unui penis ?

Conform rezultatelor unui stadiu a care au luat parte 15.000 de bărbați lungimea normală a unui penis în stare flască este de 9,17 centimetri în timp ce lungimea normală în stare erectă este de 13,08 centimetri. În ceea ce privește circumferința sau grosimea, dimensiunea normală în stare flască este de 9,32 de centimetri, iar în stare erectă, de 11,66 centimetri.

Vorbim însă de concluziile unui studiu, care nu trebuie să constituie neapărat un etalon pentru că există și alte opinii avizate care avansează alte dimensiuni, ce-i drept, destul de apropiate de cele prezentate mai sus.

Din punct de vedere medical, orice penis care măsoară cel puțin 4 centimetri în stare flască și cel puțin 7 centimetri în stare erectă este considerat ca având o dimensiune normală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *