Până la ce vârstă crește organul genital masculin ?

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Cresterea penisului începe în timpul pubertății, de obicei în jurul vârstei de 12 ani, și se finalizează la sfârșitul acestei perioade, în general între 18 și 21 de ani.

Dimensiunea, forma și creșterea penisului pot varia considerabil și nu există o mărime “normală” standardă.

Cu excepția situațiilor în care apar probleme în funcționarea normală, precum urinarea sau actul sexual, nu este necesar să vă faceți griji în privința dimensiunii.

Până la ce vârstă crește penisul și când se oprește


Creșterea penisului începe în timpul pubertății, momentul în care o persoană începe să se maturizeze sexual. Pentru bărbați pubertatea începe de obicei între 9 și 14 ani.

De obicei, primul semn al începerii pubertății este creșterea testiculelor. Această etapă se manifestă prin schimbări în scrot.

Scrotul devine mai mai mare și fluctuează în dimensiune. De asemenea, pielea scrotului devine mai subțire și apar mici umflături sau foliculi de păr. Uneori, un testicul poate fi amplasat mai jos decât celălalt. Acest aspect sunt complet normale și obișnuite.

Creșterea penisului continuă până la sfârșitul pubertății. Durează aproximativ cinci ani și se termină de obicei între 18-21 de ani.

Dimensiunea medie a penisului


‘’Normalitatea’’ este relativă și poate fi influențată de fiecare partener sexual în parte, însă medicii au ajuns la concluzia că un penis normal ar trebui să măsoare 9 cm în stare normală și să ajungă la 13 cm în stare erectă.

La polul opus, un penis mic nu depășește 5 cm în stare normală și 9 cm în stare erectă.

Modalități de mărire ?


  • Operațiile de mărire a penisului – Sunt fără doar și poate cele mai eficiente metode pentru obținerea unor cm în plus. O astfel de variantă nu este însă la îndemâna oricărui bărbat, nu doar din cauza costurilor, ci și din cauza restricțiilor pre și antemergătoare intervenției.Avem și un articol mai detaliat , despre top metode de mărirea penisului.
  • Pompele pentru penis – Sunt mult mai comune în rândul bărbaților care își doresc un penis mult mai lung sau mult mai gros. Acestea sunt ușor de folosit și pot fi achiziționate de pe site-urile de specialitate, prețul de achiziție fiind unul accesibil.

După cum pare să sugereze cercetările, majoritatea bărbaților supraestimează dimensiunea medie a penisului. Studiile indică, de asemenea, că majoritatea femeilor sunt mulțumite de dimensiunea penisului partenerului lor.

Cei cu îngrijorări persistente cu privire la dimensiunea penisului lor pot apela la serviciile unui medic sau a unui specialist în psihologie sexuală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *