6 Vitamine pentru Creșterea Potenței Sexuale la Bărbați

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Corpul are nevoie în permanență de un complex de vitamine și minerale pentru a funcționa în parametri normali.

Spre exemplu, bărbații care suferă din cauza anumitor probleme de natură sexuală sau cei care pur și simplu vor doar să își îmbunătățească performanțele sexuale pot apela cu încredere la efectele benefice ale vitaminelor.

Deși vitaminele sunt sigure și eficiente venind în ajutorul bărbaților, există și unele efecte adverse care ar putea influența calitatea vieții fapt pentru care ar trebui administrare doar la indicațiile medicului specialist.

Vitaminele B3, B9, C, și E sunt importante pentru sănătatea sexuală masculină și pot ajuta la gestionarea disfuncție erectile.

1. Vitamina B3


Poate să contribuie la îmbunătățirea funcției erectile!

Vitamina B3 (Niacina) ajută nu doar la reducerea colesterolului din sănge, ci și la îmbunătățirea funcției erectile în cazul pacienților care se confruntă cu disfuncționalități erectile moderate până la severe.

Vitamina B3 contribuie la stimularea producției hormonilor sexuali și astfel bărbații se pot bucura de o creștere a potenței.

De asemenea, contribuie și la reglarea somnului atăt de necesar pentru o stare de bine, dar și pentru buna funcționare a organelor vitale.

Din păcate, în curele de lungă durată, pot apărea și unele efecte adverse, ca de exemplu: apariția petelor la nivelul pielii, posibilele tulburări de vedere, riscul apariției gutei, greață și vărsături.

Un studiu din 2011 numit “Effect of niacin on erectile function in men” a constatat că Vitamina B3 ar putea îmbunătăți simptomele la persoanele cu disfuncție erectilă de la moderată până la severă.

Alimente cu un conținut mare de Vitamine B3:

  • Ton
  • Somon
  • Arahide
  • Avocado
  • Orez brun

2. Vitamina B9


Poate să ajute la stimularea producției de testosteron!

Acidul folic este esențial nu doar pentru fixarea sarcinii în cazul femeilor, ci și pentru stimularea producției de testosteron.

Un bărbat cu o carență de Vitamina B9 în organism este un bărbat cu un libido scăzut, un bărbat lipsit de chef, veșnic obosit și neinteresat de întreținerea unui raport sexual.

Aportul de vitamina B9 poate veni fie din produse alimentare cum sunt: ouălele sau bananele sau prin suplimentele alimentare.

În acest caz, poate apărea și unele efecte secundare, precum: gazele și balonarea, un somn slab calitativ sau chiar sentimente de depresie.

Intr-un studiu din 2020,a constatat că suplimentarea cu acid folic(vitamina B9) poate fi o parte utilă a tratamentului pentru disfuncție erectilă, toți cei 50 de participanți experimentând o oarecare îmbunătățire a simptomelor.

Cu toate acestea, vitamina B9 nu poate vindeca complet disfuncția erectilă.

Legume și fructe care conțin un procent mare de vitamina B9:

  • Leguminoase (Lintea, năutul, fasolea neagră și alte leguminoase sunt bogate în acid folic)
  • Citrice (Portocalele, lămâile și alte fructe citrice)

3. Vitamina C


Vitamina C – acidul ascorbic ajută la protejarea organismului și la întărirea sistemului imunitar.

În plus, susține căile biochimice care duc la eliberarea de oxid nitric, acesta fiind esențial pentru creșterea fluxului sanguin și realizarea erecțiilor.

Un astfel de tratament este indicat în special în cazul persoanelor în vărstă care întămpină probleme în obținerea unei erecții puternice.

Vitamina C ajută la o mai bună vascularizare a organului masculin determinănd astfel apariția erecției.

La polul opus există însă și unele efecte secundare ar ar putea interfera cu buna desfășurare a activităților zilnice: Greață și vărsături, apariția pirozisului, durere de cap, posibilitatea formării pietrelor la rinichi, diareea.

Intr-un studiu din 2017 spune că vitamina C ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin și la creșterea testosteronului, ambele fiind importante pentru funcția sexuală.

Cu toate acestea, conform studiului “Effect of vitamins on sexual function” care a evaluat 11 studii randomizate controlate pe 472 de bărbați, 337 de femei și 35 de cupluri a dovedit că nu există dovezi, că suplimentarea de Vitamina C pot îmbunătăți disfunctila erectilă.

Legume și fructe cu un conținut mare de Vitamina C:

  • Citrice (portocale, kiwi, lamaie, grapefruit)
  • Ardei gras
  • Căpșuni
  • Rosii
  • Cartofi albi

4. Vitamina D


Una dintre cele mai frecvente deficiențe este cea de vitamina D, deoarece sinteza acesteia este legată de expunerea la soare.

Conform studiului “Vitamin D deficiency associated with greater prevalence of erectile dysfunction” efectuat pe un esantion de 3.390 barbati, a raporat de asemenea, că un nivel scăzut de vitamina D, a fost asociată cu disfuncția erectilă.

De asemenea un studiu publicat in The Open Cardiovascular Medicine Journal a demonstrat că vitamina D stimulează producția de oxid nitric, si susține un fluxul sanguin sănătos.

Vitamina D și oxidul nitric sunt ambele componente importante în menținerea unui sistem cardiovascular sănătos și pot juca un rol în funcția sexuală.

Alimente cu un conținut mare de vitamina D:

  • Somon
  • Hering și sardine
  • Ulei de ficat de cod
  • Galbenusuri de ou
  • Ciuperci

5. Vitamina E


Vitamina E îndeplinește diverse funcții esențiale în corpul uman, cum ar fi protejarea împotriva stresului oxidativ și întărirea sistemului imunitar, iar in unele studii arată chiar si beneficii asupra potenței masculine.

Cercetările sugerează că vitamina E poate avea un impact pozitiv asupra disfuncției erectile.

Un studiu a constatat că bărbații care au suplimentat cu vitamina E timp de 6 luni au experimentat o îmbunătățire semnificativă ale simptomelor. Un alt studiu a constatat că suplimentarea cu vitamina E a îmbunătățit funcția sexuală la bărbații cu diabet, o cauză comună a impotentei la bărbați.

Alimente cu un conținut mare de vitamina E:

  • Migdale
  • Spanac
  • Semințe de floarea soarelui
  • Avocado
  • Uleiul de măsline
  • Unt de arahide

6. Complex de Vitamine Argon Potent


Deși aportul de vitamine este esențial pentru organism, nu există suficient de multe studii în domeniu care să demonstreze 100% eficacitatea lor asupra îmbunătățirii vieții sexuale prin creșterea potenței sau vindecarea ejaculării precoce.

În acest sens, un produs de pe piață cu efecte de la primele utilizari, este Argon Potent.

Cum te ajută Argon Potent ?

Fiolele sunt realizate doar din ingrediente naturale fiind cât se poate de sigure pentru organism.

Tratamentul poate fi utilzat chiar și de către persoanele care suferă de diverse alte afectini, precum cele cardiace, fără să interfereze cu alte medicamente chimice administrate.

Argon Potent poate fi achiziționat fără prescripție medicală fiind o alternativă căt se poate de sănătoasă pentru clasicele pastile pentru potență recomandate în mediile online sau chiar de către farmaciști.

Aceste fiole pot fi administrate înaintea actului sexual pentru obținerea unei erecții mai puternice sau pot face parte dintr-o cură mai îndelungată pentru tratarea disfuncționalității erectile.

Argon Potent nu se adresează doar persoanelor în vărstă, ci și bărbaților tineri care vor să își impresioneze partenerele cu o rezistență mai îndelungată în pat sau cu o erecție mai puternică.

Se poate crește potența pe cale naturală ?


Da, în ultima vreme un număr tot mai mare de persoane se îndreaptă către remedii naturale pentru îmbunătățirea performanțelor sexuale, cu scopul de a diminua simptomele sau chiar pentru tratamentul disfuncției erectile.

Printre aceste remedii naturiste pentru potența masculină se enumeră: L-Arginină, Ginseng, Yohimbe și Horny Goat Weed sunt adesea evidențiate datorită potențialelor lor beneficii.

Ce alimente pot crește potenta la bărbați ?

Consumarea anumitor alimente bogate în nutrienți esențiali, vitamine și minerale,pot avea un impact pozitiv asupra funcției erectile.

Studiul Dietary Components Associated With Erectile Dysfunction și-a propus să examineze asocierea dintre consumul de antioxidanții în special flavonoide și simptomele disfuncției erectile, în rândul bărbaților tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani.

Studiul a concluzionat că un aport crescut de fructe, legume și flavonoide ar putea atenua riscul de disfuncție erectilă la bărbații tineri.

In topul alimentelor care pot crește potența, și care sunt de asemenea bogate în flavonoide se enumeră: ciocolată neagră, Fructe de pădure (căpșuni, afine, zmeură), Citrice (portocale, lămâi, grapefruit), Ceai (în special ceaiul verde și negru).

În concluzie, problemele de natură sexuală ar trebuie să fie adresate obligatoriu unui medic de specialitate.

Orice supliment de acest gen ar trebui utilizat doar la îndrumarea acestuia pentru un efect garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *