10 Alimente pentru Potența la Bărbați: Fructe & Legume

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Stilul de viață are o influență majoră asupra multor funcții ale organismului și se poate spune că de fiecare dintre noi depinde în bună măsură cât vom fi de sănătoși și cât de mult ne vom bucura de viață.

Printre multe altele, stilul de viață influențează și potența masculină precum și nivelul libidoului, existând numeroase aspecte de care un bărbat trebuie să țină seama pentru a rămâne activ sexual până la o vârstă cât mai înaintată.

Regulile de bază ale unui stil de viață sănătos impun cât mai multă mișcare, evitarea viciilor precum consumul de alcool, fumatul sau consumul de droguri și, nu în ultimul rând, o alimentație echilibrată. Alimentația chiar are un rol esențial în menținerea sănătății sexuale, implicit a funcției erectile, iar acest lucru este confirmat de o cercetare asupra rezultatelor mai multor studii efectuate în decurs de 40 de ani, între 1977 și 2017.

S-a constatat astfel că în rândul bărbaților care au adoptat o dietă mediteraneană – considerată cea mai sănătoasă din lume – a existat o incidență mai redusă a disfuncției erectile. Totodată, cercetătorii au mai notat că bărbații supraponderali sau obezi care au scăpat de kilogramele în plus au avut parte și de o îmbunătățire a funcției erectile. De asemenea s-a mai constatat că o dietă bazată pe alimente tip fast-food, mâncăruri grase sau care conțin carne procesată industrial poate afecta calitatea spermei.

Există și o serie de alimente cu efect de Viagra pe care le vom prezenta în continuare.

1. Țelina


Țelina este un ingredient de bază dacă vrei să prepari o salată pentru potență, dat fiind faptul că are în compoziția sa nitrați, care contribuie la formarea oxidului nitric în organism.

Acest compus are rolul de a menține elasticitatea vaselor de sânge, iar prin acest rol influențează în mod direct și funcția erectilă. Dacă vasele de sânge sunt elastice, acestea se dilată ușor iar prin ele poate fi pompat un volum mai mare de sânge, care este necesar în obținerea unei erecții.

De asemenea, țelina este considerată aliment pentru o erecție bună și datorită faptului că previne hipertensiunea arterială prin conținutul de potasiu, în condițiile în care această afecțiune este una din cauzele disfuncției erectile.

2. Cacao


Acesta ingredient conține cantități importante de flavonoide, care sunt substanțe naturale de origine vegetală cu efect antioxidant. Aceasta înseamnă că previn stresul oxidativ provocat de radicalii liberi – niște compuși nocivi din organism rezultați în urma proceselor metabolice.

Aceștia atacă celulele, pe care le oxidează, modificându-le structura și afectându-le funcționalitatea. Acest proces se numește stres oxidativ și poate sta inclusiv la baza disfuncției erectile.

Flavonoidele din cacao neutralizează radicalii liberi și astfel elimină unul din factorii generatori ai problemelor de potență. Aceasta este și concluzia unui studiu din 2018, care arată că o alimentație cu un aport scăzut de flavonoide este asociată adesea cu apariția disfuncției erectile încă de la vârste tinere.

3. Fistic


Dacă te întrebi ce să mănânci pentru potență, o altă sugestie pe care ți-o putem oferi este fisticul, care constituie o sursă bună de grăsimi sănătoase.

Studiul “Pistachio diet improves erectile function parameters” din 2011 efectuat asupra a 17 bărbați cu disfuncție erectilă a demonstrat faptul că fisticul este un aliment bun pentru potență, prin faptul că reduce nivelul de colesterol și alte grăsimi nocive pentru organism. Colesterolul se numără și printre factorii de risc ce pot determina apariția disfuncției erectile, pentru că se depune pe interiorul vaselor sanguine, subțiindu-le și reducând astfel volumul de sânge care ajunge în zona genitală pentru a induce o erecție.

Timp de 3 săptămâni, subiecții au consumat zilnic 100 de grame de fistic, iar după această perioadă s-a constatat o îmbunătățire semnificativă a funcției erectile, coroborată cu un nivel mai scăzut de colesterol și grăsimi nesănătoase.

4. Pepene


Când vine vorba de fructe pentru potență, pepenele nu poate lipsi din discuție pentru că are efecte dovedite în ceea ce privește îmbunătățirea funcției erectile. Aceste efecte se păstrează indiferent că este consumat ca atare sau sub formă de smoothie sau ca ingredient în salatele de fructe.

S-a constatat că pepenele conține cantități importante de L-citrulină, care este un aminoacid cu un rol important în creșterea fluxului sanguin și reducerea tensiunii arteriale.

De asemenea L-citrulina favorizează creșterea nivelului de oxid nitric, despre a cărui importanți am vorbit mai devreme.

5. Cafea


Cu toate că aproximativ 85% dintre adulți beau cafea în mod frecvent, puțini știu că această băutură extrem de populară are efecte benefice și în ceea ce privește potența masculină.

Aceste efecte sunt atribuite cofeinei și au fost confirmat și studiul “Role of Caffeine Intake on Erectile Dysfunction” derulat în perioada 2001-2004 asupra unui eșantion de 3.724 de bărbați trecuți de 20 de ani. Aceștia au fost chestionați în privința consumului zilnic de cafea și al eventualelor probleme de potență cu care se confruntă.

Pe baza răspunsurilor primite s-a constatat că cei care consumau între 85 și 300 de miligrame de cofeină pe zi aveau mai puține probleme legate de disfuncția erectilă, în comparație cu cei care consumau cantități mai mici. Cantitatea este echivalentă cu 2-3 căni de cafea pe zi, însă efecte mai puțin evidente au fost constatate în cazul diabeticilor.

6. Fructe de pădure


Fructele de pădure sunt și ele o sursă bogată de flavonoide, despre care am precizat anterior că au o contribuție importantă la îmbunătățirea potenței.

În anul 2000 a fost demarat studiul “Dietary flavonoid intake and incidence of erectile dysfunction” în care au fost incluși 25.096 de bărbați, în cazul cărora a fost făcută o evaluare a funcției erectile la interval de 4 ani, în 2004 și 2008.

Studiul s-a derulat pe parcursul a 10 ani, timp în care a fost monitorizată și alimentația celor parte 25.000 de subiecți. La finalul studiului, 36% dintre aceștia raportaseră probleme legate de funcția erectilă, constatându-se că cei mai mulți dintre ei avuseseră o alimentația mai săracă în flavonoide.

7. Somon


Somonul este un pește gras, ale cărui beneficii nutriționale se datorează în special conținutului ridicat de acizi grași Omega-3.

Aceștia au efect antioxidant și totodată contribuie la menținerea sănătății cardiovasculare de care depinde în cea mai mare măsură și funcția erectilă.

Un studiu efectuat pe șoareci de laborator a demonstrat faptul că un aport sporit de acizi grași Omega-3 îmbunătățește funcția erectilă și în același timp nu cauzează niciun fel de efecte secundare neplăcute.

8. Spanac


Există și o serie de legume pentru potență, iar dintre acestea se remarcă spanacul, datorită conținutului ridicat de vitamina B9, numită și acid folic. Este vorba de un nutrient esențial despre care s-a stabilit că ar putea avea și o legătură cu buna funcționare a aparatului reproducător masculin.

Această concluzie a fost trasă în urma studiului “Association between serum folic acid level and erectile dysfunction” la care au participat 120 de bărbați cu disfuncție erectilă.

Aceștia au fost împărțiți în 3 grupuri de câte 40 de persoane, în funcție de cât de severă era problema, fiind folosit și un grup de control format din 40 de bărbați fără probleme de erecție.

În urma analizelor s-a constatat că aceștia din urmă aveau niveluri mai ridicate ale acidului folic în sânge, în timp ce subiecții cu disfuncție erectilă aveau niveluri mai scăzute.

Cu cât disfuncția erectila era mai severă, cu atât s-a constatat un nivel mai redus la vitaminei B9 și astfel s-a ajuns la concluzia că aceasta are o legătură cu potența.

9. Ovăz


Dincolo de a fi o bună sursă de carbohidrați complecși, care previn acumularea de grăsime în exces, ovăzul conține un aminoacid numit L-arginină, care este precursorul oxidului nitric a cărui importanță o cunoști deja.

Astfel, prin includerea ovăzului în alimentație, organismul primește principala materie primă pentru producerea oxidului nitric si astfel se conferă mai multă elasticitate vaselor sanguine, permițând un flux de sânge îmbunătățit către zona genitală și corpii cavernoși din penis.

10. Nuci


Și nucile sunt o sursă importantă de grăsimi sănătoase, L-arginină, vitamine și minerale care își aduc fiecare o anumită contribuție la îmbunătățirea funcției erectile.

Nu mai repetăm rolul fiecăreia din aceste substanțe, dar trebuie să precizăm că nucile au efecte benefice și în ceea ce privește fertilitatea masculină, datorită conținutului de zinc.

O analiză realizată în 2018 “Effect of nut consumption on semen quality” a demonstrat acest lucru pe baza concluziilor unui studiu la care au participat 119 bărbați sănătoși, cu vârste între 18 și 35 de ani.

Aceștia au fost împărțiți în două grupuri, cei din primul grup primind zilnic 60 de grame de nuci în timp ce al doilea grup a beneficiat de o dietă similară, din care au fost excluse nucile. La final s-a constatat o îmbunătățire a cantității de spermă precum și a calității lichidului seminal în cazul subiecților care primiseră nuci.

Ce alimente scad potența ?


Pe de altă parte, există și alimente care iti poate afecta viața sexuală, putând să ducă la o diminuare progresivă a potenței și chiar la apariția disfuncției erectile dacă sunt consumate în mod frecvent și în cantități mari.

  • Alimentele bogate în sodiu și cele procesate industrial – Acest element determină retenția de apă, adică acumularea unei cantități mai mari de apă în organism, iar în aceste condiții crește și volumul de sânge. Capacitatea vaselor sanguine rămâne însă aceeași, iar în condițiile creșterii volumului de sânge apare hipertensiunea arterială care este unul din principalii factori determinanți ai problemelor de potență.
  • Grăsimile saturate și grăsimile trans – Ambele tipuri de grăsimi sunt nocive pentru organism pentru că reprezintă principala sursă a colesterolului. Acesta se formează în ficat și ajunge în sânge, depunându-se treptat pe interiorul vaselor sanguine.
  • Zahărul – În cazul consumului mare de zahăr, aportul de glucoză este mai mare decât nevoile organismului, iar excesul este stocat sub formă de grăsime. De asemenea, crește concentrația de glucoză în sânge iar când aceasta depășește valorile normale, se declanșează diabetul.
  • Alcoolul – Alcoolul scade sensibilitatea nervilor și totodată încetinește activitatea creierului, ceea ce determină un răspuns tot mai slab la stimulii sexuali. În aceeași măsură, consumul de alcool în exces afectează și circulația sanguină, reducând fluxul de sânge necesar pentru obținerea unei erecții satisfăcătoare.

Concluzie


În concluzie, deși un aport corect de nutrieți este ceea ce organismul are nevoie pentru a funcționa în mod normal, există și situații în care putem să îi oferim un mic ajutor.

Spre exemplu, suplimentele alimentare sunt recomandate chiar și de către medici pentru tratarea anumitor afecțiuni.

Știm, este greu să combini toate aceste alimente pentru potență și să le consumi regulat!

De aceea am creat Argon Potent – un produs care are deja toate ingredientele necesare să obții o super potență în doar 30 de minute de la utilizare.

Fiolele Argon Potent sunt potrivite pentru intensificarea dorinței sexuale, dar și pentru o mai bună vascularizare a organului masculin.

Plus de asta, Argon Potent ajută bărbații să reziste mai mult în pat.

Deși aceste fiole au un efect 100% garantat, ele ar trebui introduse într-un stil de viață sănătos din care nu ar trebui să lipsească fructele și legumele.

Comments

  1. Basasteanu Relu spune:

    Ce tratament as putea sa iau pt potenta…ceva natural…multumesc o seara buna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *