Alimente Care îți Pot Afecta Viața Sexuală

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Alimentația are o importantă influență asupra stării de sănătate,  fiind principala cale prin care pătrund în organism substanțe mai mult sau mai puțin benefice. În timp ce vitaminele, mineralele, acizii grași, antioxidanții și fibrele hrănesc organismul și susțin funcțiile metabolice, grăsimile de origine animală, zaharurile și o serie de alte elemente chimice consumate în exces, devin nocive pentru sănătate.

Deși există puține studii în privința efectului direct al alimentației asupra vieții sexuale, putem spune că există anumite alimente care scad libidoul precum și alimente care scad potență din cauza acțiunii negative pe care o au asupra sistemului circulator și sistemului nervos.

Desigur, și aceste alimente au beneficiile lor, iar unul din secretele unei vieți sexuale active până la o vârstă înaintată este adoptarea unei diete echilibrate.

În cele ce urmează îți vom arăta care sunt alimentele pe care ar trebui să le eviți și să le consumi doar ocazional în cantități mici și care sunt cele care aduc mai multe beneficii pentru sănătate, implicit pentru viața sexuală.

1. Alcoolul


O analiză detaliată asupra rezultatelor a 46 de studii cu un număr total de 216.461 de participanți a dus la concluzia că între consumul de alcool și disfuncția erectilă poate exista o strânsă legătură. S-a constatat astfel că subiecții care consumau alcool în mod frecvent sau în cantități mari se confruntau într-o proporție mai mare cu probleme de erecție, în comparație cu cei care consumau alcool doar ocazional sau deloc.

Rezultate similare fuseseră obținute și în urma altor studii, iar explicația constă în faptul că alcoolul afectează în timp vasele de sânge și circulația sanguină, având un efecte negativ și asupra sensibilității nervilor. În acest mod, alcoolul reduce sensibilitatea la stimulii sexuali și totodată contribuie la reducerea fluxului sanguin, car este necesar pentru obținerea unei erecții.

2. Zahărul


Și zahărul în exces afectează circulația sanguină și sensibilitatea nervilor, determinând creșterea nivelului de glucoză în sânge. O glicemie care se menține peste nivelul optim duce la apariția diabetului, o afecțiune cunoscută pentru efectele negative pe care le are asupra sistemului nervos și asupra circulației periferice.

În același timp, zahărul contribuie la creșterea în greutate, diabetul fiind de altfel asociat cu excesul ponderal. Un studiu asupra efectelor obezității menționează printre posibilele consecințe negative și disfuncția erectilă. Explicația să în faptul că grăsimea acumulată suprasolicită inima prin faptul că în stratul adipos se formează noi vase de sânge care trebuie alimentate, iar in același timp, in interiorul arterelor se depune colesterol, care determină creșterea tensiunii arteriale și reducerea fluxului sanguin.

3. Grăsimile trans și cele saturate


Grăsimile saturate sunt acele grăsimi care se găsesc în produsele de origine animală, în timp ce grăsimile trans rezultă în urma procesului de prăjire în uleiuri vegetale. Ambele tipuri de grăsimi sunt periculoase pentru organism întrucât constituie principala sursă de formare a colesterolului.

Odată consumate, ajung în ficat unde sunt procesate și transformate în colesterol, care este apoi eliberat în sânge. Rolul său este acela de a transporta lipidele către celule, însă dacă ficatul produce mai mult colesterol decât este nevoie, acesta se depune în interiorul vaselor de sânge, după cum am precizat mai sus. Ficatul produce colesterol atât timp cât primește astfel de grăsimi, iar dacă sunt consumate în exces acestea duc la apariția hipertensiunii arteriale și apoi a altor afecțiuni cardiovasculare.

Un studiu ale cărui rezultate au fost publicate recent în Journal of Sexual Medicine arată că bărbații care consumă frecvent grăsimi saturate și grăsimi trans au un risc cu 41% mai mare de a se confrunta cu probleme de erecție, în comparație cu cei care au o dietă mai săracă în astfel de grăsimi.

Carnea roșie, untura, slănina, laptele nedegresat, untul, smântâna sunt alimente cu un conținut bogat de grăsimi saturate, în timp ce orice aliment prăjit în ulei vegetal devine o sursă de grăsimi trans.

4. Alimentele care conțin multă sare


Sarea dă gustul multor alimente, însă dacă este consumată în exces poate dăuna circulației sanguine și inimii, iar în acest mod poate avea și un efect negativ asupra funcției erectile. De vină pentru aceste consecințe nedorite este sodiul din compoziția sării care, în concentrație prea mare, determină retenția de apă. Aceasta înseamnă că organismul începe să rețină apă la nivelul țesuturilor în loc să o elimine prin procesele fiziologice normale.

Retenția de apă determină la rândul său creșterea cantității de sânge, în timp ce capacitatea vaselor sanguine rămâne aceeași. Prin urmare, volumul mai mare de sânge va duce la creșterea presiunii asupra pereților vaselor și la apariția hipertensiunii arteriale care se numără printre cauzele disfuncției erectile și ale altor probleme de natură sexuală.

Un studiu pe această temă stabilește o legătură între consumul sporit de sare și apariția disfuncției erectile, pe fondul creșterii tensiunii arteriale care duce ulterior la apariția unor tulburări circulatorii. În acest mod scade volumul de sânge direcționat către zona genitală sub influenta stimulilor sexuali, iar consecința este obținerea unei erecții mai slabe sau de mai scurtă durată. De asemenea, în cazurile severe, se poate ajunge la incapacitatea de a obține o erecție.

Mezelurile, alimentele conservate, semipreparatele congelate, murăturile sunt alimente care conțin cantități mari de sare, iar lor li se adaugă snacks-urile, chipsurile, produsele de patiserie și cele de tip fast-food.

Ce alimente poți consuma pentru îmbunătățirea vieții sexuale ?


Dieta mediteraneană este considerată a fi cel mai sănătos stil de alimentație din întreaga lume, iar efectele sale benefice se reflectă și asupra vieții sexuale.

Studiul “Mediterranean diet improves erectile function” efectuat asupra unui eșantion de 65 de bărbați cu disfuncție erectilă, dintre care 35 au urmat timp de doi ani o dietă de tip mediteranean, unde au consumat preponderent fructe, legume, verdețuri, leguminoase, cereale integrale, pește, fructe de mare, ulei de măsline, nuci și semințe.

La finalul celor doi ani s-a constatat o îmbunătățire semnificativă a funcției erectile în rândul celor 35 de bărbați care au urmat o dietă mediteraneană, în timp ce în cazul celor care beneficiaseră de alt tip de alimentație nu au fost constatate modificări importante.

În final, iată o listă cu câteva alimente care pot contribui la îmbunătățirea vieții sexuale și care pot fi incluse fără probleme într-o dietă de tip mediteranean:

  • Țelină
  • Cacao
  • Fistic
  • Pepene
  • Cafea
  • Fructe de pădure
  • Somon
  • Spanac
  • Ovăz
  • Nuci.

Toate acestea conțin gama completă de nutrienți și alte substanțe benefice care îmbunătățesc circulația și sensibilitatea nervoasă, mențin nivelul optim de colesterol, previn acumulare kilogramelor în plus și reduc stresul oxidativ generat de radicalii liberi.

În acest mod, sunt eliminați cei mai importanți factori de risc ce pot duce la apariția disfuncțiilor sexuale și totodată se reduce riscul apariției altor afecțiuni cronice care ar putea avea un efect negativ inclusiv asupra vieții sexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *