Punctul G: Ce este, Localizare & Stimulare

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Despre punctul G se discută frecvent în rândul bărbaților, mulți dintre ei fiind convinși că găsirea acestuia este cheia succesului pentru a oferi partenerelor maximul de satisfacție sexuală. Aceste discuții sunt alimentate de faptul că punctul G nu are o localizare foarte exactă iar sensibilitatea sa variază de la o femeie la alta.

Așa se face că  în multe cazuri se întâmplă să fie găsit fără ca partenerii implicați într-un act sexual să-și dea seama de acest lucru, pentru că gradul de sensibilitate nu diferă de cel din alte zone erogene. De asemenea există nenumărate cazuri de femei care nu au punctul G iar partenerii lor își dau în zadar silința de a-l găsi.

Prin urmare, stimularea punctului G în timpul actului sexual conferă femeilor un grad sporit de plăcere, însă după cum spuneam mai devreme localizarea și sensibilitatea acestei zone diferă de la o persoană la alta, iar în alte cazuri lipsește cu desăvârșire.

Atunci când este localizat, punctul G poate fi stimulat cu ajutorul unor poziții sexuale care favorizează acest lucru și pe care ți le vom descrie pe parcursul acestui material.

Până atunci îți vom spune mai multe despre punctul G pentru a te ajuta să îl descoperi mai ușor și să-i oferi partenerei tale un plus de satisfacție.

Ce este punctul G ?


Punctul G este o zonă erogenă cu o sensibilitate mai mare, care este asociată cu rețeaua nervoasă a clitorisului, cunoscut ca cel mai sensibil organ din corpul omenesc, datorită celor peste 8.000 de terminații nervoase.

Având în vedere că în acea zonă se află clitorisul, care este organul cu cea mai bogată inervație, iar spre deosebire de clitoris, care este un organ bine definit, punctul G este doar o zonă erogenă care poate avea un grad mai mare sau mai mic de sensibilitate, în funcție de nervii despre care am amintit.

Punctul G a fost descoperit de medicul ginecolog german Ernst Grafenberg, care a constatat în cadrul consultațiilor că unele paciente aveau o reacție diferită în momentul în care erau examinate într-o anumită zonă din interiorul vaginului.

Ulterior, și-a dedicat o bună parte a carierei studierii punctului G, care a primit această denumire în 1982, din partea unui coleg pe nume Beverly Whipple. Acesta a publicat o lucrare despre cele mai recente descoperiri medicale de la momentul respectiv, amintind și despre descoperirea lui Ernst Grafenberg, pe care a denumit-o folosind inițiala numelui acestuia.

Unde este localizat punctul G ?


Conform descrierilor făcute în lucrările lor de cei doi medici despre care am amintit mai devreme, punctul G se află undeva în interiorul vaginului, mai exact în interiorul peretelui vaginal anterior.

Pentru o localizare mai exactă, putem spune că acesta se află între deschiderea vaginală și colul uterin, undeva sub zona ombilicală. Distanța față de zona deschiderii vaginale variază între 2,5 și 4 centimetri, iar zona respectivă poate fi ușor depistată prin introducerea în vagin a degetului arătător, cu vârful orientat către peretele vaginal anterior. Astfel se poate palpa ușor peretele vaginal, iar punctul G se simte ca o suprafață ceva mai aspră și mai spongioasă decât țesuturile din vecinătate.

Zona respectivă este foarte sensibilă la atingere, iar aceasta o poți constata ușor din reacția partenerei, mai ales dacă vei stimula punctul G cu ușoare mișcări circulare sau de du-te-vino.

De ce nu pot găsi punctul G ?

Punctul G nu este întotdeauna ușor de găsit pentru că uneori nu este atât de sensibil sau pronunțat, iar alteori pur și simplu nu există. De asemenea, dispoziția partenerei la momentul respectiv este un alt detaliu de luat în calcul.

Chiar și rezultatele cercetărilor medicale sunt contradictorii în prezența acestui subiect, existând studii care atestă prezența punctului G în cazul mai multor femei, dar și studii care nu au relevat zone cu o inervație mai pronunțată în peretele vaginal anterior, ceea ce exclude prezența unei zone mai sensibile.

Iată câteva explicații pentru faptul că punctul G nu poate fi întotdeauna localizat:

Diferențele anatomice

Fiecare organism are propriile sale particularități care îl fac unic, deși în linii mari pare a fi identic cu celelalte. Așa se face că unele femei pot avea o inervație mai bogată în peretele vaginal iar altele nu, ceea ce ca face ce primele să fie mai sensibile la stimulare zonei în care poate fi punctul G. De asemenea, răspunsul sistemului nervos la stimuli depinde de o serie de neurotransmițători și de procese care au loc în organism – procese care în cazul unor persoane pot fi mai lente, ceea ce determină un grad scăzut de sensibilitate.

Preferințele personale

Și preferințele sexuale diferă de la o persoană la alta, astfel că nu întotdeauna ceea ce îi creează satisfacție maximă unei femei va avea același rezultat și în cazul alteia.

Regula se aplică și în cazul punctului G, pentru că nu toate femeile preferă să fie stimulate în acest mod, prin urmare vor fi mai puțin receptive.  În același timp, există și bărbați mai puțin preocupați de găsirea punctului G, iar dacă partenerele lor le cer să facă acest lucru nu se concentrează suficient sau renunță ușor, așa că și lipsa de interes din partea bărbaților poate fi menționată la acest capitol.

Factorii psihologici

Este cunoscut faptul că starea psihică influențează considerabil nivelul libidoului și răspunsul la stimulii sexuali, astfel că emoțiile sau trăirile negative pot constitui o altă cauză pentru care punctul G nu poate fi găsit. Pentru localizarea acestuia este necesar ca partenera să atingă un anumit grad de excitație sexuală, ceea ce este dificil în condiții de stres, anxietate sau stări depresive. De asemenea, emoțiile puternice, teama, șocul suferit  în urma unei experiențe traumatizante sau experiențe negative anterioare legate de viața sexuală pot fi alte cauze care îngreunează sau chiar fac imposibilă găsirea punctului G.

Ce poziții sexuale pot ajuta la stimularea punctului G?


Punctul G poate fi depistat și în timpul actului sexual, atunci când sunt folosite anumite poziții și tot cu ajutorul acestora poate fi stimulat. Este vorba de poziții sexuale care favorizează o penetrare mai profundă ce permite penisului să atingă peretele vaginal anterior, acolo unde se află localizat punctul G. În cele ce urmează îți facem o scurtă prezentare a acestor poziții, pe care e foarte posibil să le cunoști deja, însă despre care nu știai că ajută și la stimularea punctului G.

Poziția misionarului

Se spune despre aceasta că este poziția clasică de făcut sex, fiind practicată de majoritatea cuplurilor pentru că oferă un grad sporit de intimitate, le permite partenerilor să se privească în ochi  și totodată permite o penetrare profundă.

Pentru stimulare punctului G se recomandă modificarea poziției partenerei, care în cazul acesta trebuie să stea întinsă cu fața în jos, astfel încât unghiul de penetrare să fie orientat către peretele vaginal anterior.

Cowgirl

Este o poziție ideală pentru femeile cărora le place să dețină controlul în timpul actului sexual și totodată o bună modalitate de stimulare a punctului G.

Pentru această poziție, bărbatul stă întins cu fața în sus, iar partenera se așează deasupra zonei sale genitale, sprijinindu-se în genunchi de o parte și de cealaltă a taliei bărbatului. Această poziție îi permite să se miște așa cum dorește astfel încât penisul bărbatului să atingă zona în care este localizat punctul G.

La fel de eficientă este și varianta Cowgirl reverse, în care partenerii se poziționează în mod similar, doar că de această dată femeia este așezată cu spatele la bărbat.

Doggy style

Această poziție concurează în popularitate cu cea a misionarului, fiind totodată foarte eficientă pentru stimularea punctului G.

Pentru a o pune în practică, partenera se așează pe pat sprijinită în coate și genunchi ,astfel încât să poată fi penetrată pe la spate de partenerul care stă în picioare sau in genunchi. În acest fel, vârful penisului atinge peretele vaginal anterior iar intensitatea plăcerii sexuale este amplificată datorită stimulări punctului G.

Poate punctul G declanșa ejacularea feminină ?


Da, ca orice stimulare sexuală intensă a punctului G poate să declanșeze ejacularea feminină, însă aceasta nu este o regulă general valabilă. Și de această dată trebuie să readucem în discuție particularitățile specifice fiecărui organism, precizând că unele femei pot ejacula mai ușor, altele au nevoie de o stimulare mai intensă și mai prelungită iar în cazul altora ejacularea se produce foarte rar sau deloc.

Dacă ne referim la primele două categorii, stimularea punctului G poate genera o plăcere sexuală intensă care să declanșeze ejacularea feminină după o perioadă de timp mai scurtă sau mai lungă.

De asemenea, mai trebuie spus că lipsa ejaculării feminine se poate datora și unui nivel insuficient de excitație, iar în astfel de situații stimularea punctului G poate constitui factorul declanșator, însă rezultatul diferă de la caz la caz.

Așadar, punctul G poate fi considerat o zonă erogenă aparte prin faptul că se află în interiorul organismului, însă nu toate femeile beneficiază de ea. Nu există studii concludente care să ateste că punctul G este o structură anatomică distinctă, iar sensibilitatea crescută în cazul unora dintre femei poate fi pusă pe seama unei inervații mai bogate a peretelui vaginal anterior.

Prin urmare, lipsa punctului G sau o sensibilitate scăzută în comparație cu alte femei nu trebuie considerate anomalii și nici nu trebuie să constituie un motiv de îngrijorare, pentru că nu afectează cu nimic funcțiile aparatului genital, viața sexuală și nici sensibilitatea altor zone erogene precum clitorisul, labiile, sânii sau coapsele. Nu în ultimul rând, femeile care au o sensibilitate sporită în zona punctului G sunt considerate perfect normale din punct de vedere anatomic și medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *