Ejacularea Feminină: Ce este & Cum se poate Experimenta

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Ejacularea feminină este un subiect care încă naște controverse chiar și în rândul specialiștilor,  existând opinii diferite precum și studii cu rezultate contradictorii. În urmă cu 9 ani, cercetările efectuate până la momentul respectiv pe marginea acestui subiect arătau că aproximativ jumătate dintre femeile active sexual ejaculează în momentele de excitație intensă. Dintre acestea, foarte puține discutau cu medicul ginecolog despre acest subiect fie pentru că se jenau, fie pentru că îl considerau un proces fiziologic normal.

Dată fiind reținerea femeilor de a discuta despre ejacularea feminină, cercetătorii preocupați de subiect au creat un chestionar online prin intermediul căruia au obținut sub protecția anonimatului date de la femei din întreaga lume. Ceea ce doreau cercătorii să afle era percepția femeilor asupra acestui proces fiziologic și modul în care ejacularea feminină le influențează viața sexuală.

Pe parcursul unui an și jumătate, 320 de femei au răspuns întrebărilor din chestionar, iar după procesarea datelor a rezultat că majoritatea ejaculau de câteva ori pe săptămână. Dintre acestea, 78,8% au declarat că ejacularea feminină le îmbunătățește viața sexuală, de aceeași părere fiind  și 90% din partenerii lor.

Nu toate femeile ejaculează, însă lipsa ejaculării nu este considerată o anomalie. Majoritatea femeilor care nu ejaculează nu sunt deranjate de acest lucru, însă există câteva metode care pot crește șansele de a obține și în cazul lor o ejaculare și pe care ți le vom prezenta spre finalul acestui material.

Ce este ejacularea feminină ?


Ejacularea feminină este un proces fiziologic ce are loc la nivelul aparatului genital feminin în condițiile unei excitații sexuale de intensitate sporită. Așadar, nu este neapărat nevoie să existe orgasm pentru a obține ejacularea, așa cum se întâmplă în cazul bărbaților, procesul fiziologic putând fi declanșat și în timpul stimulării sexuale. Totodată, nu este nimic anormal ca ejacularea feminină să se producă în timpul orgasmului, sau pur și simplu să nu aibă loc.

Ejacularea feminină constă în eliberarea în interiorul vaginului a unui lichid ușor vâscos, de culoare alb-lăptoasă și un miros nu foarte bine definit. Lichidul este secretat de glandele Skene, numite și prostata feminină tocmai datorită rolului lor de a produce această substanță, asemeni prostatei masculine care secretă lichidul seminal. S-a stabilit că lichidul secretat de glandele Skene are rolul de a îmbunătăți lubrifierea vaginală și a favoriza deplasarea spermatozoizilor din lichidul seminal masculin, creând un mediu propice care să faciliteze pătrunderea acestora în uter.

Lichidul secretat în timpul ejaculării feminine nu trebuie confundat cu cel secretat de glandele Bartholin, care asigură lubrifierea vaginală sub influența stimulilor sexuali, pentru a ușura penetrarea.

Și lichidul ejaculat poate face acest lucru, însă scopul său principal este de a facilita deplasarea spermatozoizilor prin canalul vaginal către colul uterin.

Toate femeile pot să ejaculeze?


În cele mai multe cazuri femeile care nu ejaculează nu sunt în niciun fel complexate de acest lucru, la fel și partenerii lor.

După cum am arătat mai devreme, aproximativ jumătate dintre femeile active sexual ejaculează în mod frecvent, iar în celelalte cazuri procesul are loc sporadic sau este inexistent.

Aceste date le confirmă și un studiu care și-a propus să stabilească incidența ejaculării feminine, în acest sens fiind selectat un eșantion reprezentativ format din 227 de femei, iar acestora li s-a cerut să completeze un chestionar referitor la frecvența ejaculării feminine, iar după centralizarea datelor astfel obținute a rezultat că 54% dintre ele avuseseră o astfel de experiență cel puțin o dată.

Cât lichid ejaculează o femeie?

Există câteva studii și pe marginea acestui subiect, iar rezultatele acestora arată că o femeie poate ejacula între 15 și 150 de mililitri.

Bineînțeles că nu există un standard, iar cantitatea de lichid ejaculată nu este niciodată aceeași, iar faptul că unele femei ejaculează mai mult sau mai des iar altele mai puțin, nu este deloc relevant. Totodată, cantitatea de lichid ejaculat poate să difere și în cazul aceleiași persoane, fiind influențată de diverși factori cum ar fi nivelul de hidratare sau gradul de excitație.

Ce gust are lichidul ejaculat de femei ?

Gustul lichidului secretat în timpul ejaculării feminine poate fi simțit cel mai bine în timpul unei reprize de cunilingus, ce presupune stimularea orală a organelor genitale  ale partenerei.

Acest lucru și-au dorit să îl afle și cercetătorii care au inițiat un studiu legat de gustul lichidului ejaculat, ce au intervievat mai mulți bărbați care își satisfac partenerele prin această metodă de stimulare sexuală. Majoritatea dintre ei au precizat că atunci când partenerele ejaculează simt un gust ușor dulceag, care a fost pus pe seama lichidului pe care îl secretă în momentele de excitație intensă.

Cum se simte ejacularea la femei ?

Atunci când are loc odată cu orgasmul, ejacularea feminină se simte mai intens, însă această intensitate poate fi pusă pe seama plăcerii conferite de orgasm și mai puțin pe cea a actului de ejaculare în sine.

Există însă și cazuri de femei care au declarat că în timpul ejaculării simt un tremur și  o senzație progresivă de căldură în zona genitală, senzații pe care nu le au în cazul unui orgasm normal.

De asemenea, există și numeroase situații în care ejacularea feminină are loc fără să ofere vreo senzație aparte, fiind depistată doar după eliminarea lichidului specific.

Cum să experimentezi ejacularea feminină?


Revenim la promisiunea făcută mai devreme și îți oferim câteva sfaturi cu ajutorul cărora poți obține o stimulare sexuală mai intensă, ce crește șansele de a declanșa ejacularea feminină.

  • Experimentează fantezii sexuale noi

Fiecare din noi are propriile preferințe și fantezii sexuale, însă dacă acestea nu  se dovedesc eficiente în obținerea ejaculării feminine nu ezita să încerci lucruri noi. Ne referim aici la poziții sexuale diferite de cele pe care le folosești în mod obișnuit, metode diferite de stimulare, utilizarea de jucării sexuale și alte accesorii care pot spori gradul de excitație.

  • Folosește cantități mari de lubrifiant

Șansele de a obține o ejaculare feminină cresc pe măsură ce organul genital este mai bine lubrifiat. După cum am precizat, acest rol revine glandelor Bartholin, care lubrifiază vaginul în mod natural, însă poți adăuga un plus de lubrifiere folosind produse special destinate acestui scop. Lubrifianții sexuali fac penetrarea și mai ușoară, sporind totodată intensitatea plăcerii și favorizând astfel declanșarea ejaculării feminine.

  • Folosește jucării sexuale pentru stimularea punctului G

Punctul G este o zonă erogenă foarte sensibilă aflată în interiorul peretelui vaginal anterior, iar stimularea sa conferă o plăcere intensă. Pentru că localizarea punctului G diferă de la o femeie la alta, acesta este uneori dificil de localizat, iar în acest sens îți pot fi de mare folos jucăriile sexuale special destinate stimulării acestei zone mai greu accesibile.

  • Încearcă să-ți încordezi mușchii pelvieni când ești aproape de orgasm

Prin încordarea mușchilor pelvieni în momentele de excitație maximă se creează o presiune suplimentară asupra glandelor Skene, care le stimulează să secrete lichidul ce va fi apoi ejaculat imediat înainte de orgasm sau în timpul acestuia.

  • Golește vezica urinară înainte de a face sex

Este recomandat să urinezi înainte de a întreține un raport sexual, pentru că o vezică plină chiar și pe jumătate nu va face decât să îți creeze disconfort și să atenueze plăcerea. Totodată, dacă ai vezica plină îți va fi destul de dificil să îți încordezi mușchii pelvieni după cum am explicat mai sus pentru că astfel ai amplifica senzația de urinare și chiar există riscul să scapi câteva picături.

  • Monitorizează cantitatea de lichid ejaculat

Pe măsură ce încerci noi practici sexuale iar acestea încep să dea rezultate, este recomandat să măsori cantitatea de lichid ejaculat pentru că astfel vei putea monitoriza mai ușor progresele. De asemenea, poți ține și un jurnal în care să consemnezi fiecare ejaculare, iar în acest mod vei putea constata frecvență acestor episoade.

Diferența dintre ejacularea feminină si squirting


Ejacularea feminină este confundată adesea cu squirtingul iar mulți susțin chiar că e vorba de unul și același lucru, însă cercetările făcute de specialiști în domeniul medical îi contrazic.

Sunt două procese fiziologice diferite, iar acest fapt se poate constata în primul rând prin natura lichidului secretat iar in cazul ejaculării feminine vorbim de un lichid vâscos, de culoare alb-lăptoasă, fără urme de urină, în timp ce lichidul eliminat în timpul squirtingului are o consistență apoasă, nu  are culoare și nici miros iar în multe cazuri conține mici cantități de urină.

Proveniența celor două lichide este oarecum similară, ambele fiind secretate de glandele Skene. Lichidul rezultat în urma ejaculării feminine este eliminat prin țesuturi în vagin, iar unele secreții ajung și în canalul uretral. Aici se combină cu  urina aflată în acest canal și determină o contracție a mușchilor ce duce la expulzia lichidului prin uretră.

În timp ce secreția lichidului ejaculat este lentă, lichidul eliminat în timpul squirtingului este expulzat cu presiune, asemenea unui jet de urină. De altfel, în momentele premergătoare squirtingului femeile simt senzația de urinare, care nu  este prezentă în cazul ejaculării feminine.

Volumul de lichid eliminat în timpul squirtingului poate fi mai mare decât cel rezultat în urma ejaculării, în funcție de cantitatea de urină din canalul uretral și de cea a lichidului scurs din glandele Skne.

În, concluzie ejacularea feminină este un proces fiziologi firesc, declanșat de stimularea sexuală intensă și având ca principal scop îmbunătățirea lubrifierii vaginale și crearea unui mediu propice deplasării spermatozoizilor către colul uterin prin care pătrund apoi în uter.

Aproximativ jumătate dintre femei au experimentat ejacularea sexuală ocazional sau frecvent, însă lipsa acestui proces fiziologic nu constituie un motiv de îngrijorare și nu afectează cu nimic viața sexuală sau șansele de a procrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *