Explorează Cele mai Fierbinți 7 Fantezii Sexuale

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Fanteziile sexuale sunt gânduri, imagini sau scenarii cu caracter erotic ce se nasc în mintea oamenilor, provocând excitație și crescând dorința sexuală. Aceste fantezii pot cuprinde o gamă largă de scenarii sau activități care se pot baza sau nu pe experiențe sau dorințe din viața reală.

Fanteziile sexuale sunt foarte individuale și pot varia foarte mult de la o persoană la alta. Ele servesc adesea ca o modalitate pentru indivizi de a-și explora dorințele și preferințele din punct de vedere sexual.

Totuși, într-o relație sănătoasă, partenerii ar trebui să își mărturisească reciproc fanteziile sexuale și să le pună în practică, pentru că acest lucru va îmbunătăți conexiunea dintre ei. În afară de aceasta, fanteziile sexuale transpuse în realitate mai au o serie de alte beneficii dintre care amintim creșterea libidoului și plăcerii sexuale, reducerea stresului, evitarea rutinei și monotoniei în relația de cuplu prin explorarea unor noi laturi ale vieți sexuale.

Fanteziile sexuale nu trebuie să devină însă o obsesie, pentru că beneficiile se pot transforma în probleme asupra cărora vom reveni la finalul acestui material.

Până atunci, vom enumera cele mai mai cunoscute 7 fantezii sexuale atât pentru bărbați cât și pentru femei.

1. Sexul cu mai mulți parteneri

Sexul este considerat un act intim, care se face în doi, însă aceasta nu este o regulă general valabilă, în special dacă ai o astfel de fantezie ce implică participarea mai multor parteneri.

Un studiu sociologic efectuat pe un eșantion de 788 de adulți din Marea Britanie și publicat pe portalul Personality and Individual Differences arată că o astfel de fantezie este frecventă mai ales în rândul bărbaților.

Chestionați în privința propriilor fantezii sexuale, mulți dintre bărbații care au fost incluși în studiu au vorbit despre dorința de a participa la astfel de activități ce implică mai mulți parteneri, dar și despre dorința de a face sex cu parteneri necunoscuți.

De cealaltă parte, femeile din același eșantion de studiu s-au arătat interesate în mod special de a întreține relații sexuale cu persoane de același sex dar și cu diferite personalități cunoscute în spațiul public.

2. BDSM

BDSM include o serie de practici sexuale specifice care se bazează pe dominație și supunere iar uneori implică și umilință sau chiar durere, menite să amplifice plăcerea sexuală.

Multe fantezii sexuale sunt legate de una sau mai multe practici din aria BDSM, iar acest fapt a fost constatat și de psihosociologul american Justin Lehmiller, cu ocazia documentării făcute pentru cartea sa Tell me what you want (Spune-mi ce-ți dorești), având ca subiect central dorința sexuală. Acesta a intervievat peste 4.000 de cetățeni americani în privința dorințelor sexuale pe care le aveau și a constatat astfel că numărul celor care aveau fantezii legate de BDSM era mult mai mare decât s-ar fi așteptat.

Conform datelor publicate ulterior în lucrarea amintită, 93% dintre femeile intervievate și 83% dintre bărbați avuseseră fantezii ce presupuneau să fie dominați sexual. În același timp, 76% dintre femei și 85% dintre bărbați aveau fantezia de a domina sexual partenerul sau partenera. De asemenea, în carte se mai precizează că 85% dintre femei și 73% dintre bărbați avuseseră fantezia de a fi legați sau de a-și imobiliza astfel partenerul în timpul actului sexual.

3. Sexul oral

Sexul oral este o fantezie mai puțin ascunsă, poate și datorită faptului că este prezentă în mintea multor oameni. Această practică presupune stimularea organelor sexuale ale partenerului sau partenerei cu ajutorul buzelor, limbii și al dinților, iar când este aplicată bărbaților se numește felație, în timp ce sexul oral oferit femeilor se numește cunilingus.

Un studiu pe un eșantion reprezentativ de 2.116 bărbați și 2.140 de femei, și-a propus să stabilească diferențele de abordare a sexului oral în funcție de vârstă, sex și rasă a scos la iveală faptul că 83,2% dintre femeile intervievate și 85,4% dintre bărbați practicaseră sexul oral cel puțin o dată.

Pe categorii de vârstă, această fantezie s-a dovedit a fi mai populară în rândul persoanelor între 30 și 44 de ani, care au declarat în proporție de 90,3% că au practicat sex oral. La extrema cealaltă s-au aflat vârstnicii între 60 și 69 de ani, dintre care doar 72,7% au răspuns afirmativ la întrebarea legată de această fantezie.

4. Sexul anal

Este vorba de o altă fantezie mai răspândită decât s-ar părea la prima vedere, de această dată existând o mai mare reținere in exprimarea acestei dorințe mai ales în rândul bărbaților, întrucât sexul anal este asociat de cele mai multe ori cu homosexualitate. Acesta presupune stimularea anusului și a zonei anale prin penetrarea orificiului anal fie cu penisul, fie cu degetele sau diferite obiecte ori jucării sexuale.

Un studiu din 2010 ce a vizat comportamentul sexual a relevat că femeile sunt mai puțin interesate de sexul anal, în comparație cu bărbații, iar cele care au această fantezie se situează preponderent în categoria de vârstă 18-49 de ani.

În ceea ce privește bărbații, autorii studiului precizează că între 13% și 15% dintre cei cu vârste între 25 și 49 de ani au declarat că practică sexul anal.

5. Sexul în locuri publice

După cum arată un studiu realizat în 2008, sexul în locuri publice este o fantezie sexuală comună, un procent majoritar din persoanele sau cuplurile care au fost intervievate pe parcursul cercetării declarând că au întreținut cel puțin odată raporturi sexuale într-un astfel de spațiu.

Aceasta nu înseamnă însă că lucrurile se întâmplă la vedere, pentru că sexul în locuri publice presupune un anume grad de intimitate. Diferența față desexul făcut în dormitor constă în faptul că totul se întâmplă într-un spațiu mai puțin convențional, cum ar fi o toaletă publică, o sală de cinema nu foarte plină, un colț mai ascuns dintr-un parc sau un petec izolat de plajă.

Unele persoane preferă locurile mai izolate pentru a evita riscul de fi deranjate în timpul actului sexual, în timp ce pe altele tocmai riscul de a fi surprinse în fapt le excită mai puternic.

 6. Voyeurismul și exhibiționismul

Sunt două fantezii sexuale care se completează reciproc și ar face casă bună împreună, având în vedere că voyeurismul presupune o plăcere de a privi activități sexuale sau intime cu sau fără acordul protagoniștilor, în timp ce exhibiționismul este plăcerea indivizilor de a se expune în timp ce desfășoară astfel de activități.

Cu alte cuvinte, voyeuriștilor le place să privească sau chiar să spioneze, iar exhibiționiștilor le place să se expună și să fie priviți chiar și în cele mai intime ipostaze.

Concluziile unui studiu efectuat în rândul locuitorilor din Suedia, care a inclus un eșantion reprezentativ de 2.450 de persoane cu vârste între 18 și 60 de ani, consemnează că 76 dintre respondenți, reprezentând un procent de 3,1%, au raportat cel puțin un incident în care au fost excitați sexual prin expunerea organelor genitale în fața unui străin, iar 191 (7,7%)  de respondenți au raportat cel puțin un incident în care au fost excitați sexual prin observarea altora având relații sexuale.

7. Poligamia

Această fantezie nu trebuie confundată cu cea care presupune sexul cu mai mulți parteneri, pentru că de această dată este vorba de conviețuire pe termen lung cu mai mulți parteneri, care nu impune neapărat și întreținerea raporturi sexuale cu toți în același timp.

În general, cuplurile, sunt monogame, ceea ce presupune existența unui singur partener. Există însă chiar și comunități întregi în care poligamia este practicată în mod tradițional, dar și persoane care trăiesc într-o societate în care monogamia este predominantă și care își doresc să poată conviețui cu mai mulți parteneri.

Deși pentru mulți poate părea neobișnuit, o cercetare făcută prin sondaj în Statele Unite indică faptul că unul din 5 americani adică un procent de 20% din populație, este sau a fost implicat la un moment dat într-o relație consensuală poligamă.

Sfaturi pentru împărtășirea fanteziilor sexuale în cuplu


Spuneam mai devreme că este important că partenerii să își împărtășească fanteziile sexuale și chiar să le transpună în realitate, însă în practică lucrurile sunt mai complicate decât în teorie.

Motivul îl constituie faptul că multe persoane se tem că împărtășirea propriilor fantezii sexuale le-ar putea afecta relația prin faptul că partenerul sau partenera ar considera aceste dorințe cel puțin ciudate. Totuși, prin parcurgerea unor etape, împărtășirea fanteziilor sexuale devine un fapt absolut firesc și benefic pentru relația de cuplu. Iată cum ar trebui să procedezi:

  • Stabilirea consimțământului – este necesar să aduci în discuție subiectul, iar în acest context să întrebi partenerul sau partenera dacă este de acord cu împărtășirea fanteziilor și dacă est pregătit/ă să afle lucruri ce i s-ar putea părea neobișnuite.
  • Stabilirea unor limite – dacă ați trecut de acest prin prag, stabiliți niște limite până la care puteți împinge lucrurile și niște cuvinte de siguranță prin intermediul cărora unul din parteneri să dea de înțeles că practicile la care apelați îi provoacă disconfort.
  • Folosirea mijloacelor de protecție împotriva bolilor cu transmitere sexuală – anumite fantezii pot crește riscul de contractare a unor boli cu transmitere sexuală, astfel că nu trebuie să ignorați acest risc și vă luați toate măsurile preventive.

Sunt fanteziile sexuale un lucru normal ?

Da, fanteziile sexuale sunt un lucru absolut normal, iar un motiv de îngrijorare îl poate constitui tocmai lipsa acestora. Este firesc ca fiecare individ să aibă propriile dorințe legate de activitatea sexuală, cum la fel de firesc este ca anumite lucruri să excite într-o mai mare măsură decât altele.

Când devin fanteziile sexuale periculoase ?

Fanteziile sexuale încep să reprezinte un pericol în momentul în care ajung să te obsedeze din ce în ce mai des, în așa măsură încât devine dificil să te concentrezi la alte lucruri pe care le ai de făcut. Pur și simplu, nu te mai poți gândi la altceva, iar de aici rezultă o serie de probleme în plan psihic, fizic dar și social.

Se poate ajunge astfel foarte ușor la dependență sexuală, care este o tulburare a impulsului sexual. Toate gândurile și acțiunile zilnice ajung să aibă o conotație sexuală, ceea ce afectează considerabil relația de cuplu și viața socială. Deseori, persoanele dependente de sex se confruntă cu acuzații de hărțuire sexuală, comportament indecent, pierderea locului de muncă și în final izolarea socială.

Acesta este și unul dintre motivele pentru care fanteziile nu trebuie păstrate ascunse în minte, fiind mult mai bine să le împărtășești și să le pui în practică pentru a elibera astfel tensiunea sexuală și a evita apariția unor astfel de probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *