Totul despre implantul penian: Cum funcționează si căt de sigur este ?

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Problemele cu potența și disfuncțiile erectile îi fac pe bărbații care se confruntă cu ele să recurgă la tot felul de metode pentru avea o viață sexuală satisfăcătoare și împlinită.

Printre aceste metode se numără și implantul penian, care în ultimii ani a câștigat din ce în ce mai mulți adepți.

Ce este implantul penian?


Implantul penian reprezintă o proteză, făcută din diferite materiale, și care poate fi de mai multe tipuri, ce se implantează printr-o intervenție chirurgicală în corpii cavernoși ai penisului.

Este o opțiune de tratament dedicată bărbaților ce se confruntă cu problemele sexuale.

Mărimea protezei diferă de la persoană la persoană, aceasta nu are rolul de a-ți face penisul mai mare, ci de a te ajută să ai erecții puternice și de lungă durată.

Atunci când implantul penian este “pus la treabă”, face penisul să fie rigid și gros, foarte asemănător cu aspectul pe care îl are în timpul unei erecții naturale. Există însă și modele de implanturi de proteze peniene care nu numai că ajută la erecție, dar fac penisul să fie mai lung și mai gros.

De altfel, este important să știi că implantul penian nu afectează senzația tactilă penisului sau capacitatea ta, ca bărbat, să ajungi la orgasm, nici ejacularea nu este afectată.

Când este indicată montarea unei proteze peniene?


De obicei, este indicat ca bărbații să recurgă la implantarea unei astfel de proteze peniene atunci când au motive medicale întemeiate, iar acestea nu se pot trata prin alte metode naturale sau medicamentoase. Iată când este indicat să-ți montezi o proteză peniană:

  • Atunci când te confrunți cu disfuncții erectile și nicio altă formă de tratament nu mai funcționează.
  • Când suferi de priapism. Este o afecțiune care împiedică retragerea erecției, și care este și foarte dureroasă.
  • Boala peyronie. Este o afecțiune se curbează penisul într-un mod nefiresc.
  • Incontinența. Problemele cu incontinența duc la disfuncții erectile, și mai apoi, dacă nu sunt tratate la timp, la nevoia de a fi introdus un implant penian.

Tipuri de implanturi peniene


Așa cum am menționat la început, există mai multe tipuri de implanturi peniene.

Medicul te va ajuta în alegerea celei mai potrivit tip de implant penian pentru tine. Iată care sunt tipurile de proteze peniene pentru care poți opta:

  • Este compus din două tije flexibile, ce fac ca penisul să fie rigid în permanență. Acestea pot fi însă îndoite, pentru că erecția permanente să nu poată fi observată. Se introduc printr-o procedură relativ simple, și foarte rar apar complicații. În general, acest tip de implant penian este recomandat bărbaților care suferă de probleme mai complexe de sănătate.
  • Dispozitiv gonflabil din trei piese. Acest tip de proteză este alcătuit din doi cilindri ce se implantează în penis, o pompă în scrot și un rezervor cu lichid în abdomen. Pompa care se implantează la nivelul scrotului este activată manual, producând astfel erecția, ce pare foarte naturală și normală. Din cauza faptului că acest tip de implant este alcătuit din mai multe piese, există și un risc mai ridicat de a apărea probleme de tip mecanic, și nu numai atât, acestea se pot rezolva prin intervenții chirurgicale.
  • Dispozitiv gonflabil din două piese. Este asemănător cu tipul anterior de implant, însă acesta nu are rezervor cu lichid în abdomen, ci doar doi cilindri preumpluți, și o pompă scrotală. De obicei, această procedură este recomandată bărbaților care au suferit o intervenție la nivel pelvian sau abdominal, și drept urmare, nu își pot insera și rezervorul respectiv. Este ultima soluție, atunci când bărbatul chiar nu mai are nicio altă variantă, fiind de altfel și ireversibilă.

Costuri


Această procedură de “eliminare” a disfuncțiilor sexuale și întoarcerea la o viața sexuală cât de cât normală nu este chiar accesibilă pentru oricine.

În funcție de tipul de proteză ales, prețurile diferă, costul unei proteze ajungând chiar și până la 10.000 de euro.

Efecte secundare și riscuri


Implantul penian are efecte secundare în foarte puține cazuri, cel puțin un pacient din 250. Iată însă care sunt toate efectele adverse posibile pe care implantul penian le poate provoca:

  • Inflamarea penisului.
  • Infectarea zonei în care a fost introdus implantul.
  • Nefuncționare din punct de vedere mecanic al implantului, lucru ce necesită o nouă intervenție chirurgicală.
  • Lezarea vezicii urinare, a intestinelor sau a vaselor de sânge și chiar perforarea corpilor cavernoși în momentul implantării.
  • Infecții toracice, accident vascular cerebral, tromboza venoasa profunda, embolie pulmonară, infarct și se poate ajunge chiar și la deces.

Alternative pentru implantul penian


Înainte să recurgi la implantul penian, care este o procedură drastică (ce se recomandă doar atunci când chiar nu mai ai nimic de făcut, și nici o șansă de vindecare prin alte metode), încearcă și alte metode alternative.

Cele mai des întâlnite astfel de metode sunt:

  • Pastile de potență. Sunt cel mai des întâlnit remediu, care de altfel, și cele mai bune rezultate, atunci când sunt alese cele mai bune pastile pentru erecție.
  • Afrodisiacele. Acestea îți cresc libidoul și te pot ajuta să fii mai activ în pat. Noi am făcut o listă de afrodisiace puternice, pe care le poți încerca atunci când ai nevoie de o scânteie în pat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *