Cum să Faci Dragoste: 8 Sfaturi pentru a face sexul mai bun

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Sexul este o componentă de bază a vieții fiecărui individ, având implicații în plan fizic, emoțional și social. Acesta constă în interacțiunea intimă dintre doi sau mai mulți parteneri în scopul obținerii plăcerii, dar și în scopul reproducției. Prin urmare, actul sexual să la baza perpetuării speciei și totodată constituie o modalitate de a obține și o oferi o plăcere unică, creând astfel o conexiune mai puternică în viața de cuplu.

Sexul de calitate include o serie de obiceiuri asupra cărora vom insista pe parcursul acestui articol, care ajută la îmbunătățirea vieții sexuale și în același timp la creșterea stimei de sine, care are un impact pozitiv asupra stării psihice dar și a vieții sociale.

Nu se poate vorbi de niște reguli bătute în cuie pentru a face sex corect, întrucât fiecare are propriile preferințe și propriile fantezii, însă există câteva repere de care este bine să se țină cont pentru a obține maximul de satisfacție în urma unui act sexual.

Despre aceste repere vom vorbi în cele ce urmează, din dorința ca acest material să te ajute să faci sex mai bine și astfel să te bucuri de toate beneficiile pe care le atrage după sine o viață sexuală sănătoasă.

1. Comunică deschis cu partenerul

Comunicarea este un element important în relaționarea interumană, incluzând aici și viața sexuală.

În acest caz, comunicarea îi ajută pe cei doi parteneri să își transmită reciproc preferințele și fanteziile sexuale, să se apropie din punct de vedere emoțional și în același timp să crească nivelul de excitație. De asemenea, în timpul actului sexual, comunicarea îi ajută pe parteneri să găsească sale mai bune poziții și să obțină sau să ofere maximul de plăcere.

Este important să discuți cu partenerul fără nicio reținere despre dorințe, nevoi, și limitări în ceea ce privește actul sexual, pentru a vă asigura că amândoi vă simțiți confortabil în intimitatea relației voastre.

La fel de important este să știi să îți asculți partenerul și să ții cont și de dorințele sale pe care apoi să i le satisfaci, conștientizând faptul că plăcerea sexuală trebuie să fie reciprocă.

2. Creează o atmosfera potrivită

Atmosfera joacă și ea important în ceea ce privește calitatea unui act sexual, pentru că ambii partenerii trebuie să se simtă cât mai confortabil, iar ambientul să contribuie la creșterea gradului de intimitate.

Cercetările au demonstrat că relaxarea este esențială în cazul femeilor în contextul unui act sexual, iar dacă acestea nu sunt suficient de relaxate nu vor simți pe deplin plăcerea. Și în cazul bărbaților, acest impediment poate determina disfuncție erectilă sau scăderea sensibilității la stimulii sexuali.

Pentru a evita astfel de neplăceri trebuie să creezi o atmosferă cât mai intimă și relaxantă, iar în acest sens poți folosi o lumină ambientală discretă, o muzică romantică în surdină, bețișoare sau lumânări parfumate, o lenjerie fină din materiale plăcute la atingere.

3. Concentrați-vă asupra preludiului

Preludiul este de multe ori ignorat, fiind considerat o simplă formalitate care nu face decât să întârzie momentul actului sexual în sine.

Această concepție este total greșită, întrucât preludiul are o contribuție importantă în creșterea intensității plăceri și dorinței sexuale.

Rolul său este acela de a pregăti organismul pentru momentul actului sexual în sine, aducându-l la un nivel sporit de excitație, astfel încât partenerii să nu simtă niciun fel de disconfort în momentul copulației iar plăcerea să fie maximă, la fel și intensitatea orgasmului.

În timpul preludiului, partenerii comunică tandru își explorează reciproc trupurile și își stimulează unul altuia zonele erogene, crescând nivelul de excitație. În acest mod bărbații obțin o erecție mai puternică iar în cazul femeilor are loc lubrifierea vaginală, care facilitează penetrarea în timpul actului sexual.

4. Utilizați o lubrifiere adecvată

Petru că tot am amintit de lubrifiere în paragraful anterior, trebuie precizat să și folosirea unor lubrifianți intimi îmbunătățește calitatea unui act sexual, mai ales în cazul femeilor trecute de 40 de ani sau al celor ajunse la menopauză.

De la o anumită vârstă, capacitatea de lubrifiere vaginală a aparatului reproducător feminin se reduce și chiar dispare la menopauză, ceea ce face femeile să simtă un disconfort major în momentul copulației.

Folosirea lubrifianților intimi elimină acest inconvenient și chiar îmbunătățește plăcerea, de aceea o recomandăm ca o practică eficientă pentru un act sexual de calitate.

5. Încearcă poziții sexuale diferite

Alegerea pozițiilor sexuale se face de comun acord pentru că ambii parteneri trebuie să se bucure în egală măsură de satisfacția oferită de actul sexual. Totuși, folosirea acelorași poziții de fiecare dată poate induce monotonia în viața intimă, iar această satisfacție de care vorbim nu mai este la fel de intensă ca la început.

Bineînțeles că este de evitat o astfel de situație, iar din acest motiv este recomandat să oferi varietate vieții sexuale, încercând poziții sexuale kamasutra. Astfel puteți găsi noi modalități de explorare a plăcerii, evitând o rutină care nu aduce nimic bun.

În timpul actului sexual este bine să schimbați poziția de 2-3 sau chiar mai multe ori, începând cu cele mai puțin excitante și terminând cu cele pe care le considerați cele mai confortabile și mai pline de senzualitate.

6. Evită stresul

Vorbeam mai devreme despre importanța relaxării și revenim la acest detaliu pentru a scoate in evidență faptul că stresul este un factor major care poate afecta calitatea actului sexual.

Fie că este datorat problemelor cotidiene, fie că este asociat cu viața sexuală, stresul reduce sensibilitatea la stimulii sexuali, diminuează plăcerea și scade dorința sexuală. Pe acest fond pot apărea disfuncții sexuale temporare sau pe o perioadă mai îndelungată, dacă este vorba de stres cronic.

Anxietatea sexuală este deseori un motiv de stres, fiind legată de anumite experiențe neplăcute sau stânjenitoare trăite anterior sau de teama de a nu transforma actul sexual într-un fiasco total. Într-adevăr, este posibil uneori ca unele lucruri să nu meargă așa cum ți-ai dori, însă nu trebuie să faci din aceasta o tragedie. Tratează astfel de probleme ca pe ceva normal și treci peste momentele stânjenitoare făcând glume pe seama lor.

Un studiu datând din 2006 a demonstrat că acele cupluri care vorbesc deschis despre momentele mai puțin plăcute din viața lor sexuală și chiar fac glume pe seama acestora depășesc mai ușor astfel de impasuri și obțin ulterior o satisfacție sexuală mai intensă.

7. Folosește jucării sexuale

Folosirea jucăriilor sexuale este o altă metodă de îmbunătățire a calității actelor sexuale, oferind noi moduri de explorare a plăcerii.

Evident, decizia trebuie să fie luată de comun acord de ambii parteneri, la fel și alegerea jucăriilor sexuale.

Dacă sunteți la prima experiență de acest gen, începeți cu jucării mai simple și mai ușor de folosit iar dacă sunteți mulțumiți de rezultate puteți trece ușor la accesorii mai complexe, pentru un plus de satisfacție.

8. Evita monotonia

Din nou revenim la un aspect pe care l-am menționat în treacăt puțin mai devreme și care nu trebuie trecut așa ușor cu vederea.

Este vorba de monotonia care poate apărea atunci când sexul devine o rutină și care scade progresiv calitatea actului sexual, până în punctul în care acesta nu mai oferă nicio satisfacție.

Pentru a evita o astfel de situație, încearcă să aduci periodic ceva nou în viața sexuală, oferindu-i astfel diversitate și păstrând interesul treaz.

Pe lângă încercarea pozițiilor noi și a jucăriilor sexuale, despre care deja am vorbit, poți să apelezi și la o schimbare de decor, la diferite jocuri erotice sau poți căuta împreună cu partenerul noi modalitățiide a vă pune în practică fanteziile sexuale.

Sfaturi despre cum sa faci dragoste pentru prima dată


Înainte de a te angaja într-o activitate sexuală, este esențial ai o igienă intimă corespunzătoare, să porți haine cât mai lejere și să folosești metode contraceptive. Discutați în mod deschis limitele, dorințele și metodele de contracepție pentru a vă asigura că ambele părți sunt confortabile și în siguranță.

După sex, este important să evitați folosire șervețelului intim, să faceți imediat un duș sau să purtați haine strâmte. Perioada de după sex este o oportunitate de a vă consolida conexiunea și de a comunica deschis, întărind legătura emoțională dintre parteneri.

Ce trebuie făcut înainte de sex ?

Pregătirea unui act sexual este la fel de importantă, iar în acest sens sunt câteva lucruri care te pot ajuta să îmbunătățești experiența.

Înainte de actul sexaul trebuie să ți cont de câteva aspecte și pe care ți le prezentăm în rândurile de mai jos:

  • Igiena intimă – Menținerea unei igiene adecvate înainte de sex este crucială. Dușul, spălarea mâinilor și menținerea igienei orale sunt esențiale pentru a asigura confortul ambilor parteneri și pentru a minimiza riscul de infecții.
  • Poartă haine cât mai lejere – Îmbrăcatul în haine casual înainte de actul sexual implică purtarea unei ținute cât mai relaxante, potrivită pentru un cadru intim. Acesta poate spori confortul, permițând partenerilor să se simtă în largul lor în timpul întâlnirii.
  • Folosește metode contraceptive – Utilizarea metodelor contraceptive este esențială pentru prevenirea unei sarcini nedorite și reducerea riscului de infecții cu transmitere sexuală.

Ce trebuie să nu faci după sex ?

Odată consumat actul sexual, sunt alte câteva aspecte de care să ții cont, și pe care ți le prezentăm în rândurile de mai jos:

  • Nu utiliza șervețele intime – conform unui articol semnat de medicul ginecolog Pratima Thamke, șervețelele intime pot conține substanțe chimice folosite ca agenți odorizanți, iar dacă sunt folosite pentru curățarea zonelor intime imediat după sex, pot provoca iritații, crescând totodată riscul apariției unor infecți genitale.
  • Nu face duș imediat după sex – cea mai bună soluție pentru curățarea zonelor intime este apa, însă conform aceluiași articol citat anterior, femeilor nu le este recomandat să facă duș imediat după ce au întreținut raporturi sexuale, pentru că apa le poate afecta flora vaginală, ceea ce crește riscul apariției unei infecții urinare. În schimb, este recomandat să urinezi după ce ai făcut sex, întrucât odată cu jetul de urină se elimină eventualii agenți patogeni pătrunși în canalul uretral în urma copulației.
  • Nu purta haine strâmte – este de preferat să porți aceleași haine lejere pe care ți le-am recomandat și înainte de actul sexual, întrucât zona genitală trebuie să poată să „respire”. Hainele prea strâmte pot crea un mediu cald și umed în zona respectivă, care este favorabil dezvoltării de bacterii și fungi ce provoacă iritații și infecții.

Cât trebuie să dureze un act sexual ?

Conform unei cercetări publicate în 2005 de Societatea pentru Terapie Sexuală și Cercetare, durata medie a unui contact sexual este cuprinsă între 3 și 7 minute. De reținut că este vorba de o medie, și nu de un standard de măsurare a performantei sexuale.

Totuși, nu există un standard în care să trebuiască se te încadrezi în ceea ce privește durata sexului, însă aceasta nu trebuie să fie foarte scurtă, dar nici să se prelungească prea mult. În primul caz, partenerii nu au timp să se bucure de satisfacția sexuală, iar în al doilea intervin oboseala și disconfortul, care diminuează la rândul lor plăcerea.

Cum sa reziști mai mult când faci sex ?

Dacă ți se pare că actele sexuale în care te implici sunt prea scurte, există câteva tehnici la îndemâna oricui, care pot îmbunătăți rezistența la sex, după cum urmează:

  • Exercițiile cardio
  • Exercițiile Kegels
  • Masturbarea înainte de actul sexual
  • Exercițiile de respirație.

Acestea sunt elementele de care trebuie să ții cont pentru a îmbunătăți calitatea actului sexual și a oferi astfel o satisfacție sporită și partenerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *