Cele mai Intense Erogene zone la Femei

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Fiecare femeie are câteva puncte sensibile la nivelul corpului care atunci când sunt stimulate într-un mod corespunzător pot provoca un val uriaș de placere.

Exista câteva zone erogene femei pe care bărbații ar trebui să le cunoască, însă fiecare partenera este unica în felul ei așa că atenția la detalii este foarte importanta pentru un act sexual împlinit.

Acestea ajuta la obținerea mult mai rapida a orgasmului, precum și la intensificarea placerii resimțite. Pentru o experiență de neuitat, partenerii trebuie să comunice în pat astfel încât să adapteze preferințelor fiecăruia.

De fapt, un studiu din 2016 realizat pe 704 de participanți a concluzionat că întregul corp ar putea fi o zonă erogenă.(1)

În timp ce participanții la studiu au selectat zone diferite, nu a existat o zonă a corpului pe care nimeni să nu o considere o zonă erogenă.

Principalele zone erogene sunt:

1. Scalpul

Este una dintre zonele excitante ale corpului datorita terminațiilor nervoase existente la nivelul sau. Placerea resimțită în momentul mângâierii capului poate produce furnicături în tot corpul pentru unele dintre femei.

2. Urechea

Pielea din jurul urechii este extrem de sensibila motiv pentru care majoritatea femeilor adora să fie sărutate pe ureche în timpul preludiului și/ sau a actului sexual.

Mușcarea ușoară a lobului urechii le face pe majoritatea femeilor să își piardă mințile și să scape de inhibiții.

3. Buricul

Desi pare o zona puțin ciudata, multe femei se excita atunci când parteneri le sărută trupul. Cu cât aceștia coboară mai jos, cu atât creste intensitatea placerii resimțite.

4. Buzele

Au o mulțime de terminații nervoase motiv pentru care un simplu sărut poate încinge atmosfera într-un cuplu. Apropierea fizica dintre un bărbat și o femeie începe cu un sărut, acesta fiind primul pas de legătură.

5. Sănii

Bărbații sunt înnebuniți după sănii femeilor și adora să îi sărute, să îi muște și să îi linga în timpul actului sexual. Femeile răspund din plin acestor stimuli, sănii fiind doar și poate una dintre cele mai erogene zone ale corpului.

6. Fundul

Femeile mai îndrăznețe au o serie de fantezii pe care nu se sfiesc să le puna în practica. Palmele peste fund, spre exemplu, sunt un imbold pentru a atinge mult mai repede orgasmul.

7. Sfârcurile

In momentul în care femeile se excita, sfârcurile se întăresc, acesta fiind de altfel și un prim semnal pentru bărbați. Exista foarte multe femei care adora să fie stimulate la nivelul sfârcurilor, iar prezenta alimentelor afrodisiace precum frișcă sau ciocolata nu fac altceva decât să sporească placerea.

Exista și alte zone erogene precum spatele sau coapsele interioare care pot provoca adevărate unde de placere.

Este important că fiecare femeie să își cunoască corpul, să fie atenta la semnalele pe care acesta i le oferă pentru a se bucura pe deplin de sexualitatea ei. Fiecare persoana vibrează la atingerea și sărutarea anumitor zone ale corpului.

Este important că partenerii să le acorde o atenție sporita pentru a intensifica orgasmul și pentru a le oferi o noapte de neuitat.

Stimularea zonelor erogene la femei


S-a demonstrat științific faptul că femeile au nevoie de mai multa atenție în pat pentru a se destinde și pentru a fi pe deplin pregătite pentru un raport sexual.

Bărbații trebuie ghidați și îndrumați către zonele erogene pentru că interacțiunea să fie complet satisfăcătoare pentru ambii parteneri.

Spre deosebire de bărbați, o femeie are nevoie de mai multa atenție pentru a se excita, are nevoie de o stimulare suplimentara a zonelor erogene pentru a ajunge pe culmile placerii.

În astfel de cazuri, comunicarea este extrem de importanta, altfel femeile vor resimți o stare de frustrare generata de imposibilitatea atingerii unui orgasm.

Pudoarea, rușinea, neîncrederea nu au ce caută într-un cuplu care își doresc să aibă o viață sexuala activa și sănătoasă.


Sursa:

1. Nummenmaa, L., Suvilehto, J.T., Glerean, E. et al. Topography of Human Erogenous Zones. Arch Sex Behav 45, 1207–1216 (2016). https://doi.org/10.1007/s10508-016-0745-z

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *