De ce avem nevoie de Psihosexolog ?

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Dezechilibrul pe plan emoțional poate afecta calitatea vieții sexuale și totodată viața de cuplu. Uneori, partenerii își pot recăpăta intensitatea vieții sexuale doar prin ajutor de specialitate.

Ce este un psihosexolog ?


Psihosexologul este un specialist care îi poate ajuta pe oamenii care se confruntă cu obstacole în viața sexuală, cum ar fi obținerea și menținerea unei erecții, dar și probleme ce țin de ejacularea prematură, în cazul în care acestea au la bază o serie de factori psihologici, precum:

  • Stresul, anxietatea, tulburări de identitate sexuală, experiențe neplăcute din trecut și multe alte cauze de natură emoțională care împiedică o persoană să simtă plăcere în timpul actului sexual.

Ce este terapia sexuală ?


Terapia sexuală este o formă de psihoterapie și presupune stabilirea unor ședințe în care se va discuta cu un psihosexolog despre dificultățile întâmpinate în viața sexuală.

Psihosexologul poate ajuta o persoană să identifice motivele din cauza cărora se confruntă cu probleme de intimitate și totodată poate oferi sfaturi și indicii utile pentru depășirea acestor cauze.

Prin terapie sexuală, se pot trata probleme precum insatisfacția sexuală, libidoul scăzut, ejacularea prematură.

Aceste probleme pot fi cauzate de factori de ordin psihologic, ceea ce necesită sfaturile unui specialist și o discuție deschisă.

De ce să mergi la un sexolog ?


Ședințele de terapie sexuală sunt utile pentru cei care nu reușesc să mențină o erecție fermă sau care au libido scăzut.

Persoanele care au fost victime ale unor abuzuri sexuale pot avea nevoie în egală măsură de ajutorul unui psihosexolog.

Alte situații în care se recomandă vizita la sexolog sunt cele în care o persoană întâmpină dificultăți în ceea ce privește identitatea de gen sau orientarea sexuală, precum și fetișuri sau obsesii de natură sexuală.

Sexologul poate ajuta în identificarea cauzelor și în cele din urmă, în găsirea unor soluții care să îmbunătățească viața sexuală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *