Ejacularea Prematură: Cauze ,Tratament & Alte sfaturi

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Ejacularea precoce este definită ca incapacitatea de a controla sau întârzia ejacularea, ceea ce are ca rezultat un sentiment de nemulțumire sau frustrare.

Asociatia internațională pentru Medicina Sexualitatii (ISSM) a clasificat ejacularea precoce in două grupuri, formă primară (este caracterizată de apariția ejaculării premature încă de la primele experiențe sexuale, de obicei în adolescență) si forma secundară (se manifestă mai târziu în viață, după ce perioade mai lungi de timp au existat relații sexuale normale fără probleme de ejaculare precoce).

Ejacularea prematură este una dintre cele mai comune disfuncții sexuale la bărbați, cu o prevalență estimată între 21% și 31%.

Deși mulți bărbați pot experimenta ejaculare prematură, doar un mic procent dintre ei caută asistență medicală pentru a primi un tratament adecvat.

În prezent, există mai multe opțiuni terapeutice pentru tratarea ejaculării premature precum: psihoterapie, terapie comportamentală, inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei, inhibitori ai fosfodiesterazei 5(PDE5) și, în unele cazuri, intervenții chirurgicale.

În acest articol, vom explora în profunzime subiectul ejaculării precoce, discutând cauzele, simptomele și opțiunile de tratament disponibile.

Cauzele Ejaculării Precoce


De cele mai multe, cauzele ejaculării premature sunt de natură psihologică.

1. Cauze psihologice

Traumele suferite în copilărie, începerea vieții sexuale la o vărstă fragedă sau pur și simplu apropierea fizică de o nouă parteneră pot duce la apariția unei astfel de situații. Tot aici mai putem aminti și:

 • Stresul – Problemele zilnice își pun amprenta asupra stării de sănătate a bărbaților motiv pentru care aceștia ajung să se simtă obosiți, să își piardă concentrarea și să nu mai fie capabili să întrețină relații sexuale.
 • Lipsa de încredere – Există foarte mulți bărbați care nu se simt bine în propria piele, bărbați care se simt rușinați de felul în care arată. Aceste sentimente ajung să altereze relația dintr-un cuplu, viața sexuală fiind cea mai afectată.
 • Lipsa experienței – De foarte multe ori, tinerii aflați la începutul vieții sexuale suferă de ejaculare prematură pentru că nu sunt capabili să își contreleze foarte bine erecțiile. Noutatea situației, apropierea fizică față de o femeie reprezintă stimuli sexuali mult prea puternici pentru un bărbat aflat la început de drum.
 • Masturbarea în exces – Bărbații care se masturbează des pot avea probleme în momentul contactului fizic cu o femeie motiv pentru care specialiștii recomandă limitarea autosatisfacerii.

2. Cauze biologice:

 • Valori mult prea mici ale testosteronului – Acest hormon ajută la buna funcționare a sistemului reproducător masculin, aflăndu-se în strănsă legătură și cu libidoul. Nivelul scăzut al testosteronului poate duce la apariția unor probleme de natură sexuală, precum lipsa dorinței sau ejacularea prematură.
 • Diabetul – Este una dintre cele mai periculoase afecțiuni pentru că afectează calitatea vaselor de sânge și implicit circulația sângelui. Un prim semnal de alarmă al apariției unor probleme medicale severe îl reprezintă disfuncționalității erectile. Bărbații ar trebui să meargă de urgență la medic pentru un set complet de analize. Prevenția fiind cea mai importantă.
 • Alcoolismul și consumul de stupefiante – Din păcate, există foarte mulți bărbați care se luptă cu diverse dependente. Alcoolul, spre exemplu, afectează vasele de sânge și astfel bărbații nu reușesc să obțină sau să mențină o erecție suficient de mult timp.

Nu în ultima rănd, vărsta reprezintă o altă cauză a ejaculării premature. Băieții tineri nu sunt complet dezvoltați din punct de vedere fizic și mental pentru a-și putea controla așa cum trebuie corpul și astfel apar micile accidente în pat.

Citeste: 7 Metode de a rezista mai mult in Pat

Diagnostic


Toți bărbații se confruntă măcar odată cu un episod de ejaculare prematură, iar acest lucru nu ar trebuie să constituie un semnal de alarmă.

Însă atunci când, întâmplările sunt recurente, bărbații ar trebuie să ajungă la un medic specialist pentru stabilirea unui diagnostic clar.

Pentru a stabili dacă pacienții suferă sau nu de această disfuncționalitate sexuală, medicii adresează câteva întrebări standard pentru a-și face o idee generală:

 • Căt timp durează pănă ejaculezi?
 • Te masturbezi des?
 • Ejaculezi rapid și atunci cănd te masturbezi?
 • De când suferi de ejaculare precoce?

Este important ca bărbații să răspundă sincer acestor întrebări, fără nicio jena.

Doar în felul acesta, vor putea primi ajutor specializat pentru a-și redobăndi bărbăția și pentru a se putea bucura de partide intense de amor.

6 Tratamente împotriva Ejaculării Premature


Ejacularea prematura este una dintre cele mai frecvente tulburari de natura sexuala la barbati!

Dacă problema este tratată din timp, în peste 90% din cazuri, bărbații observă o ameliorare a acestor simptome.

În funcție de diagnosticul medicului specialist există câteva tratamente standard, precum:

1. Terapia psihologică

Dacă se constată că ejacularea prematură este declanșată de anumiți factori psihologici așa cum este stresul său drepresia, medicul va recomanda acest gen de terapie care ajută la depășirea problemelor și la recăștigarea încrederii în sine.

2. Terapia comportamentală (sau sexuală așa cum mai este cunoscută)

Reprezintă modalitatea prin care tinerii lipsiți de experiență pot afla mai multe despre propriul corp, despre corpul partenerei, dar și despre poziții sexuale, preludiu și interacțiune.

3. Terapia medicamentoasă

Poate fi folosită atunci când bărbații se confruntă cu diverse alte afecțiuni medicale sau cănd pur și simplu sunt epuizați după o perioadă mai solicitantă la muncă.

Însă doar la recomandarea medicului, în special în cazul bărbaților trecuți de prima tinerețe.

De exemplu,Priligy este un medicament des folosit in probleme de ejaculare.

4. Pastile pentru ejaculare precoce

De regulă, acestea sunt realizate din ingrediente naturale și au rolul de a amăna ejaculare la barbați.

Argon Potent, spre exemplu, este un tratament 100% sigur pentru sănătate care ajută la energizarea corpului și la o mai bună vascularizare a zonei penisului.

5. Spray-urile pentru potentă

Reprezintă o alternativă eficientă pentru bărbații care suferă de ejaculare prematură.

Datorită ingredientelor din compoziție, spray-urile pentru potența ajută la scăderea sensibilității penisului și astfel bărbatul reușește să amâne momentul ejaculării, prelungind durata actului sexual.

Mai mult decât atât, în urma utilizării, va putea obține o erecție mult mai puternică, iar efectele apar imediat.

6. Tehnica Squeeze

Metoda Squeeze este de obicei unul dintre primele exerciții de ejaculare prematură pe care le încearcă bărbații, deoarece este ușor de învățat, este gratuit și nu necesită echipament special.

Asociația America de Urologie recomandă să încercați acest lucru de trei ori pe săptămână pănă cănd simțiți că sunteți mai capabil să controlați cănd ejaculați.(1)

Când să vezi un medic ?


Bărbații ar trebui să se prezinte la medic atunci când se confruntă des cu episoade de ejaculare prematură.

Situațiile recurente sunt cele care ar trebui să ridice un semn de întrebare și nu ar trebui trecute cu vedere pentru că problemele nu se vor rezolva de la sine, ci se vor acutiza și vor duce la apariția unei crize în cuplu.

Fă-ți imediat o programare la urolog, dacă:

 • Ejaculezi în primele 30 de secunde de la contact.
 • Ejaculezi înainte de a avea un contact.
 • Ejaculezi prematur și atunci cănd te masturbezi.

Sfaturi pentru a combate ejacularea prematură


Pe lăngă tratamentele menționate mai sus există și unele mici trucuri la care poți apela pentru a crește rezistența în pat:

 • Folosește preservative mai groase – Acestea scad sensibilitatea penisului și astfel vei putea menține erecția o perioadă mai lungă de timp.
 • Mastrubează-te înaintea actului sexual – In felul acesta, îți vei satisface nevoile primare și vei putea să te concentrezi mult mai bine în timpul contactului fizic cu partenera.
 • Încearcă metodă “start-stop” – Este un truc încercat foarte des de partenerii care vor să se bucure de partide prelungite de amor. În momentul în care simți că ești pe punctul de a ejacula, fă o mică pauză și după reia activitatea sexuală. În felul acesta, corpul se detensionează, nivelul de sănge din penis scade și tu poți rezista mai mult.

Citește și articolul în care am povestit, cele mai des metode de respirație pentru intarzierea ejacularii, înainte și în timpul actului sexual.


Sursa:

1.What is premature ejaculation? (n.d.). urologyhealth.org/urologic-conditions/premature-ejaculation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *