Cât durează o Partidă de Sex Conform Studiilor ?

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Durata actului sexual este o problemă care nu ar trebui să ne preocupe în mod deosebit, însă există multe persoane care își fac griji în privința acestui subiect. Este vorba în general de bărbați, care nu pot avea orgasme multiple, spre deosebire de femei.

După orgasm, erecția dispare iar bărbații au nevoie de o perioadă mai lungă sau mai scurtă pentru a putea iniția un nou act sexual. Din acest motiv, mulți bărbați își doresc să reziste cât mai mult în pat, în timp ce alții și fac permanent griji că termină prea repede și nu reușesc că ofere partenerelor suficient de multă plăcere.

Conform studiului stiintific “Survey of intravaginal ejaculation latency time” putem vorbi de o durată medie normală a actului sexual de 5,4 minute, cu mențiunea că aceasta variază în funcție de factori precum rasa, vârsta circumcizia, dar și starea de sănătate.

În studiul despre care vorbim au fost incuse 500 de cupluri heterosexuale din Olanda, Marea Britanie, Spania, Turcia și Statele Unite care aveau o viață sexuală normală de cel puțin 6 luni și erau formate din parteneri peste 18 ani.

Aceste cupluri au fost monitorizate timp de 4 săptămâni, timp în care durata actelor sexuale a fost măsurată cu ajutorul unui cronometru. La final, cercetătorii au notat că eu existat diferențe în ceea ce privește durata medie la nivelul fiecărei țări, însă media generală  a fost de 5,4 minute, cel mai mic interval de timp înregistrat fiind de 55 de secunde, iar cel mai mare, de 44,1 minute.

Au fost făcute monitorizări și pe baza criteriului vârstei, constatându-se astfel că durata medie în cazul subiecților între 18 și 30 de ani a fost de 6,5 minute, în timp ce în cazul celor peste 51 de ani, aceasta a scăzut la 4,3 minute.

De asemenea, în cazul Turciei a fost înregistrată cea mai scăzută durată medie, de 3,7 minute, cel mai lung act sexual cronometrat având 30,4 minute.

Studiul a mai relevat că bărbații circumciși rezistă puțin mai mult la pat, durata medie a actului sexual în cazul lor fiind de 6,7 minute, în timp ce în cazul bărbaților necircumciși, durata medie a fost de 6 minute. Mai trebuie precizat faptul că nu au fost constatate diferențe semnificative între cuplurile care au folosit prezervativul și cele care au făcut sex neprotejat 

Calitatea unui act sexual nu ține în mod special de durata acestuia, iar din acest motiv nici nu există un standard bine definit. De asemenea preferințele femeilor în ceea ce privește durata unui act sexual este oarecum departe de ceea ce majoritatea bărbaților pot să ofere, după cum vom arăta mei târziu.

Ce spun alte studii despre durata actului sexual ?


Deși studiul citat mai sus este considerat un reper esențial, au fost realizate și alte cercetări pe marginea acestui subiect.

Spre exemplu, autorii unui studiu desfășurat în 2008 au dorit să afle care este opinia terapeuților sexuali din Statele Unite și Canada, în ceea ce privește durata optimă a unui act sexual. În acest sens, au fost chestionați mai mulți membri ai Societății de Terapie Sexuală și Cercetare din cele două țări, care au căzut de acord că orice act sexual care are o durată cuprinsă între 3 și 13 minute poate fi considerat normal din acest punct de vedere.

Totodată, specialiștii chestionați au considerat că un act sexual cu o durată de 1-2 minute este prea scurt, iar unul cu o durată cuprinsă între 3 și 7 minute este satisfăcător. De dorit ar fi ca durata unui act sexual să fie cuprinsă între 7 și 13 minute, în timp ce contactele sexuale care depășesc acest prag și se prelungesc până la o jumătate de oră sau mai mult, au fost considerate prea lungi.

Un alt studiu s-a concentrat pe stabilirea timpului de ejaculare în trei situații diferite, respectiv stimularea sexuală artificială indusă în laborator, masturbarea și actul sexual normal. Au fost selectați în acest sens 58 de subiecți cu vârste între 20 și 40 de ani, care au urmat cele trei proceduri menționate.

S-a stabilit astfel că în timpul actului sexual timpul mediu de ejaculare a fost cel mai lung, respectiv 8,25 de minute, cu intervale cuprinse între 1,32 și 18,31 de minute. Sub efectul stimulării artificiale, subiecții eu ejaculat ceva mai rapid, durata medie consemnată fiind de 7,22 de minute, cu intervale cuprinse între 1,37 și 18,79 de minute.

S-a mai stabilit că bărbații ejaculează cel mai rapid în urma actului de masturbare, caz în care orgasmul apare în medie după 4,89 de minute. Cel mai rapid timp de ejaculare în cazul masturbării a fost de 1,08 minute, iar cel mai lung, de 14,19 minute.

Căt de mult își doresc femeile să dureze sexual ?


Au fost efectuate cercetări și în această privință, iar una din ele s-a bazat pe chestionarea a 3.836 de femei în legătură cu cât și-ar dori să dureze un act sexual. Majoritatea dintre ele au declarat că și-ar dori ca această durată să fie cuprins între 25 și 51 de minute, precizând în același timp că cele mai lungi partide de sex de care au avut parte au durat 16-17 minute.

Așadar femeile sunt destul de dificil de satisfăcut în această privință, ținând cont și de opinia terapeuților sexuali citată mai devreme, conform căreia un act sexual care depășește 13 minute este prea lung.

Cu toate că durata unui act sexual depinde în cea mai mare măsură de bărbați, și femeile au un cuvânt de zis în această privință. Nici în cazul lor nu există niște standarde exacte pentru atingerea unui nivel optim de satisfacție în funcție de durată, iar multe dintre femei spun că acesta nu este un detaliu care să conteze foarte mult.  

Ce factori care pot influența durata actului sexual ?


Există caracteristici biologice specifice fiecărui organism, care influențează durata unui act sexual și care nu pot fi schimbate, însă în același timp există și anumiți factori asupra cărora se poate interveni pentru a îmbunătăți rezistența la pat.

Iată care sunt principalele elemente cate influențează durata unui act sexual:

Vârsta

După cum a demonstrat și primul studiu pe care l-am adus în discuție mai devreme, durata unui act sexual scade odată cu înaintarea în vârstă. Explicația constă în faptul că tinerii au un nivel mai ridicat al hormonilor sexuali și dispun de mai multă energie, cea ce le permite să reziste mai mult la pat.

În cazul adulților și vârstnicilor intervin factori precum stresul oboseala și starea de sănătate care, coroborați cu scăderea nivelului de hormoni și slăbiciunea fizică, determină o durată mai scăzută a actului sexual.

Disfuncțiile sexuale

Vârsta și ceilalți factori pe care tocmai i-am enumerat mai sus stau și la baza disfuncțiilor sexuale, care constituie  o altă cauză a rezistenței scăzute la pat.

Vorbim în special despre disfuncția erectilă – care constă în incapacitatea de a obține sau a menține o erecție satisfăcătoare – și ejacularea precoce, care constă în eliberarea prematură a lichidului seminal, fără ca bărbatul să poată controla în vreun fel acest lucru. Ejacularea are loc la cel mult 1-2 minute după începerea actului sexual iar în unele cazuri se produce chiar și înainte de momentul copulației.

Orientarea sexuală

Am arătat mai devreme că femeile își doresc o durată mai lungă a actului sexual, pe care bărbații nu pot să le-o ofere în cele mai multe cazuri. S-a constatat însă că acest nivel de satisfacție îl obțin femeile din cuplurile cu parteneri de același sex, în cadrul cărora durata unui act sexual este mai îndelungată, comparativ cu relațiile din cuplurile heterosexuale sau cuplurile cu parteneri gay.

Nivelul de excitare

Ejacularea este indusă de un nivel foarte ridicat de excitare, la care bărbații trebuie să ajungă treptat, pentru a prelungi cât mai mult actul sexual. Excitația sexuală este absolut necesară pentru obținerea și menținerea erecției, iar nivelul acesteia poate crește pe parcursul actului sexual prin stimularea zonelor erogene.

Pentru a prelungi cât mai mult durata unui act sexual este de preferat să faci pauze scurte atunci când simți că atingi un prag ridicat de excitare, care poate fi astfel coborât pentru a întârzia momentul ejaculării.

Consumul de alcool și substanțe interzise

Alcoolul și substanțele interzise scad sensibilitatea la stimulii sexuali, iar la prima vedere acesta ar putea părea un fapt pozitiv, pentru că scade nivelul de excitare și astfel se întârzie ejacularea.

Probleme e însă că acești doi factori determină de cele mai multe ori disfuncția erectilă și ejacularea precoce, iar  în acest mod actul sexual nu mai poate avea loc sau are o durată foarte redusă.

Cum poți rezista mai mult în pat ?


Există și diferite metode pentru a prelungi durata actului sexual, iar dintre acestea, cele mai eficiente sunt masturbarea înainte de sex, prelungirea preludiului, exercițiile Kegel pentru întărirea mușchilor care controlează ejacularea, exercițiile yoga, pauzele scurte în timpul sexului sau folosirea unor prezervative mai groase.

De asemenea dacă ai probleme legate de erecție sau ejacularea precoce, poți să apelezi la suplimentele alimentare pentru îmbunătățirea performanței sexuale. Acestea conțin suplimente naturale care au darul de a întârzia momentul ejaculării și totodată de a îmbunătăți erecția, astfel încât să poată fi dus la bun sfârșit un act sexual cu o durată cel puțin satisfăcătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *