10 Afrodisiace Naturale & Puternice pentru o Viață Sexuală mai bună

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost preocupați de găsirea unor metode pentru a spori plăcerea și dorința sexuală, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Așa au apărut afrodiziacele, care acționează prin modificarea nivelului de hormoni sexuali masculini și feminini precum și a nivelului de neurotransmițători care amplifică dorința sexuală, determinând astfel creșterea libidoului și obținerea unei plăceri mai intense în timpul actului sexual.

Mai exact, afrodiziacele influențează în bine nivelul de testosteron (în cazul bărbaților) și estrogen (în cazul femeilor), stimulând totodată producția de serotonină și dopamină – substanțe chimice care îmbunătățesc răspunsul organismului la stimulii sexuali. Efectul lor nu se rezumă doar la atât dar asupra acestui aspect vom reveni pe parcursul articolului.

Afrodiziacele sunt produse naturale, atât prin prisma faptului că natura a fost multă vreme principala sursă din care oamenii își puteau procura toate necesare, dar și pentru că ingredientele naturale sunt mai sănătoase și mai lipsite de riscuri, în comparație cu substanțele sintetice.

Astfel de-a lungul timpului au fost descoperite numeroase fructe afrodiziace și legume afrodiziace care sunt consumate atât pentru calitățile lor nutriționale, cât și pentru proprietățile benefice pe care le au asupra dorinței și plăcerii sexuale.

Totodată, există nenumărate ierburi din care se prepară ceaiuri afrodiziace. Nu în ultimul rând, aceste surse naturale sunt folosite și pentru prepararea unor suplimente alimentare cu efect afrodiziac.

În continuare, îți prezentăm cele mai puternice afrodiziace și modul în care acestea acționează.

1. Maca

Maca este o plantă originară America de Sud, unde poate fi găsită în zonele înalte din munții Anzi. De la această plantă se folosește rădăcina, care este sub formă de tuberculi și este cunoscută în special datorită proprietăților afrodiziace.

Aceste efecte au făcut și obiectul unor studii, iar unul dintre acestea și-a propus testarea substanțelor active din rădăcina de maca, pe șoareci de laborator. A fost folosit un extras care a fost administrat timp de 22 de zile unor masculi cu disfuncție erectilă.

După acest interval, șoarecii de laborator testați au fost lăsați 3 ore în compania unor femele virgine, constatându-se astfel că funcția erectilă fusese vizibil îmbunătățită, la fel și dorința sexuală materializată în contacte sexuale.

2. Tribulus

De această dată vorbim de o plantă care crește în zonele calde de pe cele 5 continente, cu mențiunea că în America de Nord și cea de Sud a ajuns mai târziu. Preferă solurile aride și nisipoase, fiind folosită în special datorită proprietății sale de a stimula producția de testosteron. Prin prisma acestui beneficiu, tribuls este un excelent afrodiziac dar și un bun stimulent pentru îmbunătățirea performanțelor sportive.

Studiile au demonstrat însă că tribulus este mai eficient în creșterea nivelului de testosteron în cazul animalelor, însă rezultatele cercetărilor realizate pe subiecți umani nu sunt tot la fel de relevante în acest sens.

Cu toate acestea, tribulus este folosit de multă vreme în medicina tradițională a multor popoare, datorită efectelor sale afrodiziace.

3. Ginko biloba

Este un arbore originar din China, dar care s-a răspândit și în alte regiuni pe măsură ce proprietățile sale benefice au început să devină tot mai cunoscute. De la ginko biloba sunt folosite în mod special frunzele, în care se găsesc și substanțele considerate afrodiziace.

Efectele sale în ceea ce privește creșterea libidoului au fost dovedite în urma unui studiu realizat în 1998, ce urmărea efectele ginko biloba asupra persoanelor depresive, cărora această stare psihică negativă le provocase și disfuncții sexuale.

Administrarea unui extract din frunzele de ginko biloba s-a dovedit eficientă în cazul a 84% dintre subiecți, indiferent de sex. Aceștia au confirmat o îmbunătățirea dorinței sexuale, a gradului de excitație și a intensității orgasmului după ce au primit zilnic între 60 și 240 de miligrame de suplimente alimentare pe bază de ginko biloba. Autorii studiului au mai remarcat că aceste efecte benefice au fost mai puternice în rândul femeilor.

Cu toate acestea, un alt studiu publicat în 2004 notează că nu au fost constatate modificări semnificative în ceea ce privește dorința sexuală în cazul unui alt eșantion de subiecți cu probleme similare.

4. Ginseng roșu

Ginsengul roșu se obține din rădăcina plantei de ginseng asiatic, care este înghețată și apoi pusă la uscat, căpătând astfel acea culoare distinctivă.

Și acestui ingredient îi sunt atribuite proprietăți afrodiziace, iar un alt studiu a confirmat că ginsengul roșu poate fi foarte eficient în cazul femeilor ajunse la menopauză, îmbunătățind sensibilitatea la stimulii sexuali și crescând gradul de excitație.

5. Schinduf

Schinduful este o plantă cu frunze și semințe comestibile, foarte populară în India. În afară de aroma specifică, este apreciat și datorită efectelor sale în ceea ce privește îmbunătățirea dorinței sexuale.

Acestea au fost testate în cadrul unui studiu la care au participat 80 de femei cu vârste între 20 și 49 de ani, care acuzau o scădere a dorinței sexuale, din diferite motive. O parte dintre ele au primit zilnic 600 de miligrame de extract schinduf timp de 8 săptămâni, iar celelalte au primit un placebo în același interval.

După această perioadă, cercetătorii au constatat o creștere semnificativă a libidoului în rândul femeilor care primiseră extractul de schinduf, în comparație cu cele care primiseră placebo.

6. Șofran

Șofranul este considerat unul din cele mai scumpe condimente din lume, iar la acest fapt contribuie într-o oarecare măsură și proprietățile sale afrodiziace.

Efectele sale în această direcție au fost testate și dovedite în numeroase studii, iar unul dintre acestea s-a axat pe un grup de 38 de femei cu depresie majoră, care acuzau și disfuncții sexuale semnificative pe acest fond psihic negativ dar și al tratamentului antidepresiv pe care îl urmaseră.

Timp de 4 săptămâni, o parte dintre femeile selectate au primit zilnic 30 de grame de șofran, iar celorlalte li s-a administrat un placebo cu aspect, aromă și gust similare.

Concluziile studiului au fost că femeile care primiseră șofran prezentau o îmbunătățire considerabilă a nivelului de excitație sexuală și a gradului de lubrifiere vaginală.

7. Fistic

Fisticul este originar din Asia și se consumă sub formă crudă sau prăjit dar și ca ingredient în diferite preparate sau suplimente. Este cunoscut și datorită beneficiilor pe care le aduce sistemului circulator, iar prin aceasta îmbunătățește și fluxul sanguin din zona genitală.

Efectele afrodiziace ale fisticului au fost testate pe 17 bărbați care se confruntaseră cu disfuncție erectilă în ultimele 12 luni. Aceștia au primit zilnic, timp de 3 săptămâni, câte 100 de grame de fistic, iar la finalul acestei perioade s-a constatat o îmbunătățire a fluxului de sânge direcționat către penis, materializată prin erecții mai dese și mai ferme.

8. Ciocolată

Nu degeaba este recomandat ca înainte de o partidă de sex să se consume câteva pătrățele de ciocolată, știut fiind faptul că aceasta stimulează dorința sexuală și intensifică plăcerea.

În 20026, un grup de cercetători italieni s-au gândit să testeze aceste efecte pe un grup de 163 de femei care au fost chestionate în privința frecvenței cu care consumau ciocolată și asupra disfuncțiilor sexuale ce care s-au confruntat în ultima vreme.

Pe baza răspunsurilor primite s-a constatat că femeile care consumau ciocolată zilnic aveau un nivel mai crescut al libidoului. În același timp s-a constatat că femeile care consumau ciocolată erau mai tinere decât cele care nu consumau atât de des, iar diferența de vârsta ar putea fi o altă explicație pentru faptul că primele aveau un libido mai crescut.

9. Stridii

Stridiile sunt considerate o delicatesă și totodată un aliment cu un puternic efect afrodiziac. Se pare însă că la mijloc este și o strategie de marketing care a prins bine la public și a indus in percepția generală faptul că stridiile îmbunătățesc libidoul, însă realitatea dovedește că aceste proprietăți nu sunt chiar atât de bine evidențiate.

Efectul afrodiziac este atribuit în special conținutului de zinc ce stimulează producția de testosteron, însă studiile realizate în această direcție nu au relevat faptul că stridiile ar avea un efect deosebit în îmbunătățirea libidoului și a potenței masculine.

10. Rodii

Rodiile sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, care au o influență pozitivă și asupra circulației sanguine de care depinde în bună măsură funcția sexuală.

Aceste efecte pozitive sunt dovedite de mai multe studii, în cursul cărora s-a constatat că odată cu îmbunătățirea funcției circulatorii se constată și o creștere a libidoului și plăcerii sexuale în rândul subiecților care au consumat rodii în mod frecvent.

Și de această dată, explicația stă în faptul că o circulație bună permite un flux crescut de sânge în zona genitală sub influența stimulilor sexuali, generând astfel un răspuns mai intens din partea organismului.

La ce folosesc afrodiziacele ?

Afrodiziacele sunt utilizate pentru creșterea libidoului, îmbunătățirea potenței și intensificarea plăcerii sexuale.

Aceste efecte variază în primul rând în funcție de ingredientele din compoziția afrodiziacelor folosite și de cantitatea acestora, precum și în funcție de modul în care fiecare organism reacționează la acțiunea acestor ingrediente.

Care sunt efectele afrodiziacelor ?

Afrodiziacele determină în general îmbunătățirea circulației sângelui și creșterea fluxului sanguin în zona genitală, creșterea sensibilității la stimuli sexuali, îmbunătățirea răspunsului la acești stimuli, precum și secreția de hormoni sexuali.

De obicei, toate aceste efecte sunt în interdependență, astfel că putem vorbi de o reacție în lanț care are ca rezultat creșterea dorinței sexuale și amplificarea plăcerii.

Chiar funcționează afrodiziacele ?

Da și nu, conform cercetărilor arată că în cea mai mare parte, puterea afrodisiacelor este doar efectul placebo. Există numeroși factori care influențează efectele afrodiziacelor, astfel că nu se poate spune cu certitudine că afrodiziacele sunt soluția pentru orice problemă de natură sexuală, dar nici că acestea sunt absolut inutile.

După cum am arătat mai sus există numeroase studii care au dovedit că afrodiziacele funcționează și au efectul scontat însă trebuie luate în considerare și alte aspecte importante precum vârsta, starea de sănătate, starea psihică, stilul de viață, alimentația și calitatea somnului.

De asemenea aceleași studii arată că anumite alimente precum merele și fisticul sunt mai eficiente în îmbunătățirea funcțiilor sexuale, în timp ce pentru ingrediente precum maca sau ginseng există mai puține dovezi științifice. Acest lucru nu înseamnă neapărat că aceste afrodiziace nu ar fi eficiente, ci doar că nu au fost studiate suficient.

Așadar afrodiziacele pot îmbunătăți în anumite cazuri experiența sexuală, însă eficiența acestora diferă de la caz la caz. De asemenea mai este importnat de reținut faptul că afrodiziacele nu elimină cauzele care stau la baza aparișiei disfuncțiilor sexuale ci doar ameliorează pe moment efectele negative ale acestora. Cu alte cuvinte pot fi folosite ca adjuvant, în problemele lelgte de sexualitate însă rezolvarea acestora necesită un tratament mai complex, sub supraveghere medicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *