Tot ce trebuie să știi despre Yohimbe

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Yohimbina este un compus alcaloid natural derivat din scoarța copacului yohimbe (Pausinystalia yohimbe).

Este cunoscut în primul rând pentru utilizarea sa ca supliment alimentar și a câștigat popularitate datorită efectelor sale potențiale asupra funcției sexuale și a pierderii în greutate.

Ce este Yohimbe ?


Obținut din planta Yohimbe originara din Africa de Sud, acesta este unul dintre leacurile populare pentru potență care ajuta de asemenea și la îmbunătățirea vieții sexuale.

Scoarța copacului yohimbe a fost folosită de secole de populațiile indigene în diverse scopuri, inclusiv ca afrodisiac și pentru a potențialele efecte în pierderea de greutate.

Cum funcționează Yohimbina ?


Yohimbina actioneaza prin blocarea receptorilor alfa-2 adrenergici, ceea ce creste eliberarea de noradrenalina si duce la vasodilatatie. Acest lucru poate îmbunătăți fluxul sanguin și poate îmbunătăți funcția erectilă.

De asemenea, yohimbina promovează descompunerea grăsimilor prin inhibarea receptorilor alfa-2 de pe celulele adipoase, ceea ce poate ajuta la pierderea în greutate.

Pentru ce se folosește Yohimbe


Yohimbe este folosit că tratament pentru:

 • Disfuncție erectilă: folosit în tratarea impotentei la bărbați, oferind performante sexuale îmbunătățite.
 • Performanțe atletice: Popular în rândul culturiștilor pentru că ajuta la arderea grăsimilor.
 • Hipotensiune ortostatica: Utilizat că tratament pentru amețelile provocate de scăderea excesiva a tensiunii.

Pe lângă acestea, Yohimbe mai este utilizat că supliment alimentar pentru neuropatia diabetica, durerile în piept, hipertensiunea arteriala.

Efecte secundare


Administrarea acestui supliment prezinta o serie de efecte secundare periculoase pentru sănătate, printre care:

 • Anxietate
 • Dureri de cap
 • Greata
 • Oboseala
 • Atacuri de panica
 • Iritabilitate
 • Nervozitate
 • Ritm cardiac crescut
 • Disconfort gastro-intestinal
 • Probleme urinare
 • Insomnii.

Printe cele mai grave efecte secundare posibile au fost raportate atacuri de cord, convulzii și leziuni renale.

Yohimbe pentru disfuncție erectilă


Yohimbe este popular pentru efectele sale în combaterea disfuncției erectile, însă multe persoane se întreabă daca riscurile sunt mai mari decât beneficiile.

Într-un studiu publicat in 1989 care a implicat 82 de bărbați cu disfuncție erectilă, au fost investigate efectele yohimbinei asupra potenței. După o lună de tratament, rezultatele au arătat că 34% dintre pacienți au prezentat o îmbunătățire parțială a simptomelor, în timp ce 20% au raportat erecții complete și susținute. În comparație, doar 7% dintre bărbați care au primit un placebo, au raportat îmbunătățiri.

Ținând cont de lista lunga a efectelor adverse care pot apărea odată cu utilizarea acestui supliment, este recomandata alegerea unei alte metode de a trata disfuncția erectila.

Pentru o soluție completa pentru potenta, bărbații pot alege un supliment alimentar natural, fară efecte secundare și fară riscuri asupra sănătății.

O astfel de soluție o reprezintă Argon Potent, care are o formula unica ce îl diferențiază de restul tratamentelor pentru potenta.

Prin combinația de ingrediente naturale, ajuta la obținerea rapida și la menținerea unei erecții, fară să creeze dependenta și fară să reprezinte un risc pentru sănătatea utilizatorului.

Este Yohimbe legal în Romania?


Acest supliment alimentar este interzis în unele tari, inclusiv în Romania.

Este posibil că persoanele care utilizează acest supliment să aibă nevoie de îngrijiri medicale daca experimentează efecte adverse care le pot pune viață în pericol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *