Dapoxetina (Priligy) Romănia: Cum Funcționează ,Prospect & Pret

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Dapoxetina este o substanță activă prezentă în compoziția medicamentului Priligy, unul din cele mai cunoscute remedii folosite pentru tratarea ejaculării precoce.

De reținut că este vorba de un medicament și nu de un supliment alimentar sau alte remediu naturist, astfel că acest produs care conține dapoxetină se poate procura doar din farmacii, pe baza unei prescripții medicale. Ce-i drept, e posibil să existe și așa-zise farmacii online unde se vând la liber produse care poartă această denumire, însă nu recomandăm astfel de surse în primul rând pentru că nu prezintă nicio garanție, și în al doilea rând pentru că este foarte riscant sa îți administrezi un medicament fără a consulta un medic în prealabil.

Priligy este disponibil în două variante, care diferă între ele în funcție de conținutul de dapoxetină, și se administrează pa cale orală, în cazul bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani care au probleme legate de ejacularea precoce. Aceasta este  o disfuncție sexuală care constă în apariția rapidă a ejaculării în decurs de mai puțin de 2-3 minute de la începerea unui act sexual sau în condiții de stimulare sexuală minimă. Pentru a putea vorbi de ejaculare precoce și de necesitatea unui astfel de tratament problema trebuie să fie una recurentă, manifestată pe o perioadă de cel puțin 6 luni.

Exist și câteva contraindicații și efecte adverse asociate acestui medicament însă dacă acesta este administrat respectând cu strictețe recomandările medicale, poate fi considerat un produs sigur și eficient, mai ales că este singurul tratament medicamentos destinat exclusiv ejaculării precoce.

Cum funcționează dapoxetina ?


Mecanismul de acțiune al dapoxetinei se bazează pe inhibarea răspunsului sistemului nervos la acțiunea stimulilor sexuali, făcând ca răspunsul firesc al organismului în condiții de excitație să fie întârziat cu câteva minute, astfel încât ejacularea să survină mai târziu.

Această substanță face parte din categoria inhibitorilor selectivi ai recaptării serotoninei, care este un nenurotransmițător responsabil cu reglarea stării de spirit și a senzațiilor. Sub acțiunea stimulilor sexuali, ejacularea este indusă de efectul serotoninei, care trimite semnale către creier.

Rolul dapoxetinei este acela de a împiedica recaptarea serotoninei în celulele nervoase de la nivelul creierului și a măduvei spinării, făcând ca aceasta să se acumuleze în spațiile dintre aceste celule, numite sinapse. În acest mod, răspunsul organismului la stimulii sexuali este întârziat, la fel și momentul ejaculării.

Astfel, bărbații care suferă de ejaculare precoce pot întreține un act sexual satisfăcător din punct de vedere al duratei, fără ca ejacularea să se mai producă la scurt timp de la penetrare sau uneori chiar în timpul preludiului.

Căt de eficient este Priligy ?

Opiniile pacienților care au folosit Priligy pentru tratarea ejaculării precoce sunt în mare parte favorabile, ceea ce denotă faptul că medicamentul funcționează, iar rezultatele sunt cel puțin satisfăcătoare. Evident că au fost efectuate și studii pentru a se stabili cât de eficientă este dapoxetina, din moment ce aceasta este și singura substanță disponibilă la acest moment destinată exclusiv tratamentului ejaculării precoce.

Una dintre cele mai complexe cercetări în acest sens a avut ca subiecți 1.774 de bărbați care se confruntau cu această disfuncție sexuală, cărora li s-au administrat timp de 9 luni pastile de Priligy conținând 60 de miligrame de dapoxetină. La finalul acestei perioade, 70% dintre participanții la studiu, au raportat o îmbunătățire a controlului ejaculării în timpul actului sexual, pe care au considerat-o satisfăcătoare, bună și foarte bună.

Rezultate aproximativ similare fuseseră obținute și în cazul unui alt grup de subiecți care primiseră comprimate cu 30 de miligrame de  dapoxetină, astfel că autorii studiului au concluzionat că acestea constituie dovezi elocvente că Priligy dă rezultate cel puțin satisfăcătoare în ceea ce privește controlul ejaculării și întârzierea orgasmului masculin, astfel încât să permită întreținerea unui act sexual cu o durată în limitele normale.

Prospect Priligy


Medicamentul Priligy este disponibil în farmacii sub formă de comprimate filmate, cu administrare orală. Există două variante ale acestui medicament, care diferă în funcție de cantitatea de substanță activă conținută. Astfel, comprimatele mai slabe conțin 30 de miligrame de dapoxetină, iar cele mai puternice, destinate pacienților cu forme severe de ejaculare preoce, conțin 60 de miligrame din această substanță.

Comprimatele sunt rotunde și convexe, de culoare gri deschis, iar diferența între cele două variante poate fi făcută ușor, pentru că fiecare pastilă are marcată pe suprafața sa cifra 30 sau 60 înscrisă într-un triunghi, corespunzătoare cantității de dapoxetină pe care o conține.

Conform indicațiilor terapeutice din prospectul produsului, Priligy se administrează doar bărbaților adulți cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani, care îndeplinesc anumite criterii. Mai precis, trebuie ca să aibă un istoric de manifestare a ejaculărilor precoce în ultimele 6 luni în majoritatea încercărilor de a întreține raport sexual, constând în control slab sau incapacitatea de a controla actul ejaculării.

Se consideră că bărbații au nevoie de acest medicament dacă ejacularea intravaginală are loc la mai puțin de două minute după momentul penetrării sau dacă ejacularea se produce în condiții de stimulare sexuală minimă, chiar și înainte de inițierea actului sexual propriu-zis. De asemenea, o altă condiție pentru prescrierea tratamentului este ca aceste probleme să fie recurente și să afecteze în mod semnificativ viața sexuală a pacientului.

Se începe cu doze de 30 de miligrame administrate cu 1-3 ore înainte de a întreține actul sexual, iar dacă efectele sunt cele dorite se continuă pe aceeași variantă de tratament. În cazul în care ejacularea nu este întârziată suficient de mult, se mărește doza trecându-se la comprimatele de 60 de miligrame, însă această decizie trebuie să aparțină medicului.

Mai este de reținut că Priligy nu se administrează zilnic, ci doar ocazional, înainte de a avea un contact sexual, iar între două administrări trebuie să treacă cel puțin 24 de ore.

Contraindicații

Deși este considerat un medicament sigur, există și anumite contraindicații legate de administrarea de Priligy. În primul rând, nu este recomandată administrarea de către persoanele alergice la dapoxetină sau la alte substanțe din compoziția medicamentului, care pot fi găsite în prospect.

Alte contraindicații se referă la următoarele situații:

  • Probleme cardiace severe precum insuficiență cardiacă, boală valvulară semnificativă, boală cardiacă ischemică semnificativă;
  • Depresie severă sau alte afecțiuni de natură psihică;
  • Tratamente cu anumite medicamente, (despre care vom vorbi puțin mia târziu);
  • Insuficiență hepatică moderată sau severă.

Reacții adverse

Studiile clinice efectuate asupra acestui medicament au consemnat și anumite reacții adverse, care sunt de asemenea trecute în prospect, fiind clasificate în funcție de frecvența cu care se manifestă. Putem vorbi astfel de patru categorii de reacții adverse, după cum urmează:

  • Reacții adverse foarte frecvente: amețeli, dureri de cap și stări de greață;
  • Reacții adverse frecvente: stări de agitație,  anxietate, tulburări de somn amplificate de vise ciudate, scăderea libidoului, dificultăți de concentrare tremurul mâinilor, parestezii, stare de oboseală, vedere încețoșată, țiuit în urechi, roșeață la nivelul feței, înfundarea sinusurilor, tulburări digestive (diaree, vărsături, constipație crampe abdominale), transpirație excesivă, creșterea tensiunii arteriale, stări de nervozitate și uneori disfuncție erectilă;
  • Reacții adverse rare: depresie sau stări excesiv de euforice, apatie, stări confuzionale, insomnie, dispariția dorinței sexuale, lipsa orgasmului, amețeli, stări de leșin, stare de somnolență pronunțată, dureri oculare însoțite deseori de tulburări de vedere, tulburări de natură cardiacă, mâncărimi la nivelul pielii, transpirații reci, imposibilitatea ejaculării, creșterea tensiunii arteriale;
  • Reacții adverse foarte rare: amețeli la cel mai mic efort, adormire subită, nevoia imperioasă de a defeca.

Interacțiuni cu alte medicamente

Revenim la subiectul menționat anterior referitor la anumite tratamente cu care medicamentul Priligy poate interfera, influențând-și reciproc efectele.

Trebuie menționat în acest sens că nu se recomandă administrarea acestui medicament concomitent cu inhibitori de monoaminoxidază, tiroidazină, alți  inhibitori ai recaptării serotoninei sau inhibitori puternici ai CYP3A4, precum Ketoconazol, Itraconazol, Claritromicina, Ritonavir și Indinavir.

Dapoxetina interacționează pe diferite căi cu substanțele active din aceste medicamente, inhibând total sau parțial metabolizarea acestora, cea ce duce la diminuarea sau anularea efectelor celorlalte tratamente. De asemenea, și acțiunea medicamentului Priligy poate fi afectată, implicit efectul său asupra ejaculării precoce.

Cât durează efectul Priligy ?

S-a stabilit că Priligy poate întârzia momentul ejaculării cu până la 4 minute, însă pentru aceasta trebuie administrat cu 1-3 ore înainte de a avea contact sexual, pentru a-i lăsa timp suficient să își facă efectul.

Poate Priligy să afecteze inima ?

Un studiu pe această temă a relevat faptul că dozele de 30 și 60 de miligrame de dapoxetină sunt bine tolerate de organism și nu provoacă niciun fel de probleme de natură cardiovasculară. Trebuie să reamintim însă că medicamentul este contraindicat persoanelor cu afecțiuni cardiace severe.

Poate Priligy să afecteze funcționarea rinichilor ?


Da, în anumite situații dapoxetina poate afecta funcționarea rinichilor, mai ales în cazul bărbaților care suferă de afecțiuni renale, fie ele și ușoare. În astfel de situații, rinichii nu pot elimina complet substanța din organism, iar aceasta se acumulează și dă naștere mai multor complicații atât la nivel renal, cât și de altă natură.

Cât costă medicamentul Priligy ?


Prețul acestui medicament are variații ușoare de la un distribuitor la altul, în funcție de adaosul comercial aplicat de fiecare farmacie în parte. O medie am putea spune că prețul aproximativ al unei tablete de 30 de miligrame este de 30 de lei, în timp ce prețul unei tablete de 60 de miligrame se învârte în jurul sumei de 40 de lei.

Ambele variante sunt disponibile în cutii care conțin 3, 6 sau mai multe comprimate, prețul pe fiecare tabletă fiind mai mic, cu cât ambalajul conține mai multe pastile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *