3 Metode pentru Îngroșarea Penisului: Contraindicații & Beneficii

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Îngroșarea penisului este o procedură la care apelează cel mai des bărbații care nu sunt mulțumiți de dimensiunea actuală a organului lor sexual sau doresc să-și îmbunătățească performanțele la pat. Aceasta presupune mărirea circumferinței penisului și se realizează în prezent prin trei metode asemănătoare ca mod de intervenție, dar care se deosebesc prin substanțele folosite.

Mai exact, îngroșarea penisului se realizează prin injectarea în organul sexual a unei doze din grăsimea proprie sau de acid hialuronic ori hidroxiapatită de calciu. Procedura este considerată sigură dacă este realizată la o clinică medicală cu personal calificat în astfel de intervenții și are ca principale beneficii îmbunătățirea performanței sexuale, care atrage după ea și creșterea stimei de sine.

Există însă și anumite contraindicații legate de starea de sănătate fizică și psihică precum și de anumite alergii, iar specialiștii recomandă ca o astfel de intervenție să nu fie făcută decât dacă este neapărat nevoie, mai exact dacă dimensiunea penisului este sub cea considerată normală.

În continuare, îți prezentăm principalele metode de îngroșare a penisului, contraindicațiile și beneficiile unei astfel de intervenții, costurile pe care le presupune precum și pașii pe care îi ai de urmat.

1. Îngroșarea penisului cu grăsime proprie

O astfel de intervenție face parte dintr-o categorie de proceduri de medicină estetică numită microlipofilling, ce presupun transferul unei cantități de grăsime dintr-o zonă a corpului într-o alta, care trebuie remodelată. În cazul de față, zona în care se face transferul este penisul, iar grăsimea este de obicei recoltată de pe coapse, abdomen sau fese – regiuni în care stratul adipos este mai consistent.

În primă fază, grăsimea este recoltată cu ajutorul unei seringi speciale, după care este supusă unui proces de filtrare și procesare. Se obține astfel o grăsime cât mai pură care este apoi injectată în mai multe zone ale penisului, astfel încât să se obțină o îngroșare uniformă iar organul sexual să își păstreze forma anatomică.

2. Îngroșarea penisului cu acid hialuronic

Acidul hialuronic este o substanță folosită frecvent în medicina estetică, iar din acest motiv, metoda de îngroșare a penisului cu acest material este cea mai des folosită. Deși organismul uman conține în mod natural acid hialuronic, de această dată substanță nu este extrasă din corpul pacientului.

Este folosit acid hialuronic obținut din alte surse, special pentru a fi folosit în medicina estetică. Acesta se injectează în penisul pacientului pe întreaga circumferință iar procedura se realizează sub anestezie locală și efectul de îngroșare este unul imediat.

3. Îngroșarea penisului cu hidroxiapatită de calciu

La fel ca acidul hialuronic, hidroxiapatita de calciu este o substanță folosită în medicina estetică pentru a oferi volum și a umple anumite zone care se doresc corectate. Se folosește de asemenea și în procedurile de îngroșare a penisului, fiind injectată sub piele sub anestezie locală.

Intervenția este similară celei care presupune utilizarea acidului hialuronic, hidroxiapatita de calciu fiind la fel de bine tolerată de organism.

Contraindicații


Pentru a beneficia de o astfel de intervenție, pacientul trebuie să aibă o stare de sănătate bună atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Din acest punct de vedere există câteva contraindicații clar precizate, după cum urmează:

  • Boli cronice – bolile cronice sunt acele afecțiuni care persistă o perioadă îndelungată, de multe ori pe tot parcursul vieții. Acestea necesită monitorizare permanentă și tratament, precum și anumite precauții în ceea ce privește unele proceduri medicale. În cazul îngroșării penisului, intervenția nu este recomandată pacienților cu diabet, celor cu afecțiuni cardiovasculare, boli pulmonare sau afecțiuni hematologice care afectează coagularea sângelui.
  • Boli dermato-venerice – deși nu sunt afecțiuni cronice, bolile dermato-venerice sunt incluse și ele pe lista contraindicațiilor, întrucât se manifestă în zona genitală, afectând organul sexual. În aceste condiții e lesne de înțeles că nu se poate interveni cu o astfel de procedură, întrucât există riscul unor complicații severe.
  • Tulburări psihice – pacienții care apelează la o astfel de intervenție trebuie să aibă o stare bună de sănătate și în plan psihic, iar aceasta înseamnă că nu trebuie să sufere de niciun fel de tulburări. De multe ori, bărbații iau decizia de a-și îngroșa penisul pe fondul unor stări psihice negative care fac să le scadă stima de sine și dorința sexuală, văzând într-o astfel de intervenție singura soluție salvatoare. În astfel de situații este recomandat ca pacienții să beneficieze în primul de consiliere psihologică.
  • Tratamente medicamentoase – chiar cacă nu suferi de vreuna dintre afecțiunile enumerate până acum dar urmezi un tratament pentru o altă problemă de sănătate, este recomandat să amâni intervenția până la momentul la care nu vei mai lua medicamente. Recomandarea se referă în mod special la tratamentele cu antiinflamtoare și anticoagulante, însă este bine să fii precaut cu orice medicament, întrucât pot apărea complicații în timpul intervenției sau ulterior.
  • Alergii – îngroșarea penisului nu este recomandată nici bărbaților cu alergii puternice, întrucât există riscul de a dezvolta reacții alergice la substanțele injectate în penis sau la cele folosite în timpul intervenției pentru dezinfectare sau anestezie.

Beneficii


Intervenția de îngroșare a penisului aduce cu sine câteva benefici pe care ți le prezentăm în continuare.

  • Creșterea stimei de sine –  mulți bărbați care apelează la o astfel de procedură sunt nemulțumiți de dimensiunea penisului, ceea ce duce la scăderea stimei de sine cu o serie de consecințe negative. Îngroșarea penisului le redă bărbaților încrederea în propriile capacități, crescând stima de sine și odată cu ea dorința sexuală.
  • Îmbunătățirea performanței sexuale – această creștere a stimei de sine se datorează în bună măsură și îmbunătățirii performanței sexuale, întrucât cei câțiva centimetri adăugați circumferinței penisului contează foarte mult.
  • O viață sexuală mai activă– bărbații care apelează la astfel de proceduri devin și mai atractivi, ceea ce le crește șansele da a avea o viață sexuală mai activă, cu toate beneficiile pe care acest lucru le implică.

Sunt rezultatele acestei intervenții permanente?

Răspunsul este nu, astfel că beneficiile enumerate mai sus sunt doar temporare, iar procedura trebuie repetată dacă dorești să te bucuri în continuare de ele. Substanțele injectate în penis se resorb în țesuturi odată cu trecerea timpului astfel că organul sexual revine treptat la dimensiunea inițială.

Cel mai durabil rezultat îl au intervențiile ce presupun transferul de grăsime proprie, al căror efect durează în medie un an. Procedura cu acid hialuronic are efect între 6 și 9 luni iar cea cu hidroxiapatită de calciu poate avea o durată maximă de 12 luni.

Ce trebuie să faci înainte și după intervenția de îngroșare a penisului


Deși nu este deloc complicată, o astfel de procedură necesită o anume pregătire prealabilă, precum și o rutină de care pacientul trebuie să țină cont ulterior.

Pregătirea preoperatorie

  • Evitarea medicamentelor – procedura de îngroșare a penisului nu se efectuează în cazul pacienților aflați sub tratament, astfel că înainte cu cel puțin două săptămâni nu trebuie să iei niciun fel de medicament. Excepție fac cele pe care ți le recomandă medicul care urmează să efectueze intervenția.
  • Set complet de analize – trebuie să existe certitudinea că ești apt din punct de vedere medical pentru o astfel de procedură, iar în acest sens vei ave nevoie de un set complet de analize de sânge și o ecografie penoscrotală.
  • Renunțarea la fumat – chiar dacă ești un fumător înrăit, trebuie să faci un efort și să renunți la țigări cu câteva zile înainte de intervenție, pentru a evita eventualele complicații ce pot apărea pe parcursul acesteia.
  • Alimentația – este foarte important să nu mănânci nimic în ziua operației, ultima masă servită fiind cina din seara precedentă. Din acest motiv este recomandat ca intervenția să fie programată dimineață, sau cel târziu până la orele prânzului.

Recuperarea post operatorie

  • Respectarea tratamentului – este posibil ca medicul să îți prescrie un anume tratament după operație, pe care trebuie să-l urmezi respectând strict indicațiile acestuia.
  • Purtarea de lenjerie lejeră – în primele 4 săptămâni după intervenție este de preferat să nu porți lenjerie mulată și nici pantaloni foarte strâmți, care pot crea presiune asupra organului sexual, făcând ca substanța injectată să se distribuie neuniform. Se recomandă astfel lenjeria intimă lejeră și hainele largi.
  • Evitarea solicitării fizice – anumite activități fizice intense cum ar fi ridicarea de greutăți, mersul pe bicicletă, alergarea sau săriturile pot determina la rândul lor apariția unor deformări datorare dispersiei neuniforme a substanțelor injectate în penis. De aceea se recomandă și evitarea unor astfel de activități tot pentru o perioadă de 4 săptămâni.
  • Abstinența sexuală – nu trebuie să te grăbești să profiți de beneficiile pe careți le oferă o astfel de intervenție, pentru că organul sexual are nevoie de o perioadă de refacere după intervenția de îngroșare. Oricât ți-ar fi de greu, este necesar să te abții timp de 6 săptămâni de la întreține contact sexual.

Cât costă intervenția de îngroșare a penisului?


Prețul unei astfel de proceduri depinde în primul rând de varianta aleasă și în al doilea rând de experiența medicului și tarifele practicate de clinica respectivă, dar o consultație inițială costă între 50 și 60 de euro, iar prețul intervenției efective poate fi între 900 și 2.500 de euro.

Cum să îți alegi clinica ?

Din fericire există multe cinici de chirurgie estetică în care se practică astfel de intervenții, așa că poți alege oferta care ți se pare cea mai convenabilă. În acest sens, trebuie să faci o scurtă documentare pentru a afla care sunt aceste clinici, iar pasul următor este să verifici dacă unitățile respective sunt acreditate de Ministerul Sănătății.

Apoi documentează-te în privința competenței medicilor încadrați în clinicile acreditate, căutând informații despre aceștia nu doar pe site-urile unităților medicale, ci și pe forumuri sau în diferite grupuri de pe rețelele sociale.

Pe pagina clinicii este firesc să se vorbească la superlativ despre echipa medicală, însă aceste informații trebuie să fie verificate și din alte surse.

Apoi, compară prețurile fiecărei clinici și alege o variantă care să echilibreze cel mai bine raportul calitate-preț. De asemenea, dacă ai anumite îndoieli în urma unei consultații preliminare, este de preferat să ceri și o a doua opinie, adresându-te unui alt medic, de preferat unul cu mai multă experiență.

Cum îți poți măsura penisul ?

Trebuie să precizăm pentru început că o astfel de măsurătoare este relevantă doar dacă ai împlinit 20 de ani, întrucât până la această vârstă aparatul reproducător este în proces de dezvoltare. Măsurarea penisului implică atât stabilirea lungimii, cât și a circumferinței.

Pentru a afla lungimea, penisul se măsoară în stare erectă, cu ajutorul unei rigle al cărei capăt se plasează pe osul penian, apăsând ușor pentru a presa stratul de grăsime.

Rigla trebuie să fie perfect perpendiculară pe corp și paralelă cu penisul, iar măsurătoarea se face de le la baza organului sexual până în vârful acestuia.

Pentru stabilirea circumferinței ai nevoie de o bandă flexibilă de măsurare sau o simplă bucată de sfoară ori un șnur. Instrumentul de măsură se măsură se înfășoară în jurul celei mai late zone a penisului, iar dacă folosești banda de măsurare trebuie doar să citești valoarea indicată. În cazul în care au folosit un instrument nemarcat, partea înfășurată în jurul penisului se desface și se întinde lângă o riglă, care va indica astfel circumferința organului genital.

Care este circumferința medie a penisului ?

Dimensiunea penisului a constituit și subiectul mai multor studii medicale, ale căror rezultate diferă în funcție de mai mulți factori care au influențat cercetările.

Făcând însă o sinteză a rezultatelor vehiculate, putem spune că o valoare medie a circumferinței penisului este de 9,13 centimetri în stare flască, măsurată la bază și de 11,66 de centimetri în stare erectă, măsurată în zona de mijloc a corpului penisului, acolo unde organul sexual este cel mai gros.

Comments

  1. Toni spune:

    Cum pot sa ingrosi penisul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *