Totul despre Ejaculare Retrogradă & Ejacularea Uscată

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Ejacularea retrogradă este o altă problemă medicală cu care unii bărbați se pot confrunta și constă în eliminarea spermei în vezica urinară.

În loc ca sperma să iasă afară, aceasta este eliberată în interior.

În astfel de situații, bărbații pot ajunge fără probleme la orgasm, însă se confruntă cu infertilitate pentru că nu pot fecunda ovulul.

Deși nu pare o afecțiune medicală severă, atât timp cât bărbatul se simte bine și nu întâmpină probleme în săvârșirea actului sexual, imposibilitatea de a face copiii poate afecta stima de sine.

Simptome


Spre deosebire de alte afecțiuni ale organului reproducător masculin, ejacularea retrogradă nu împiedică bunul mers al partidelor de sex și nici nu alterează calitatea orgasmului.

Ejacularea retrogradă vă afectează fertilitatea, dar nu este o cauză frecventă a infertilității.

Provoacă doar aproximativ 0,3 până la 2% din problemele de infertilitate, iar bărbații pot dezvolta stări de anxietate datorită imposibilității de a lăsa o femeie însărcinată, stări care pot duce la pierderea încrederii în sine sau pot cauza depresii serioase.(1)

Citeste: Totul despre Ejacularea Intarziata

Cauze


Eliminarea spermei se realizează cu ajutorul unui sfincter care se află poziționat între vezică urinară și prostată. În momentul apropierii orgasmului, acest sfincter se contractă și astfel lichidul seminal este expulzat afară.

Ejacularea retrogradă poate apărea din următoarele cauze:

 • Leziuni ale sfincterului.
 • Intervenții chirurgicale la nivelul organului reproducător.
 • Tratamente medicamentoase cu antipsihotice sau antidepresive.
 • Diabet.
 • Parkinson.
 • Malformații ale sistemului genito-urinar;
 • Leziuni ale coloanei vertebrale.

În cazul în care ejacularea retrogradă este cauzată de anumite medicamente și nu are la bază cauze fizice, medicul poate recomanda întreruperea provizorie a tratamentului pentru a vedea dacă se observă o schimbare în bine. Atunci când medicamentul “buclucas” este depistat, acesta poate fi înlocuit cu unele similare.

Factori de risc


Șansele de apariție ale ejaculării retrograde cresc, în special în situația în care bărbații:

 • Trec din diferite operații (la prostată sau la vezică urinară).
 • Suferă de tulburări ale circulației sângelui său de diabet – lăsate netratate, aceste afecțiuni pot pune în pericol sănătatea;
 • Probleme psihice precum depresiile severe pot duce la apariția unei astfel de probleme sexuale.

Complicații


Deși ejacularea retrogradă nu are urmări serioase asupra stării de sănătate a bărbaților, pot apărea unele complicații care pot cauza frustrare:

 • Infertilitate – acești bărbați nu vor putea să devină părinți pe cale naturală pentru că nu pot lăsa o femeie însărcinată.
 • O stare de anxietate generată de particularitatea acestei afecțiuni.

Din păcate, ejacularea retrogradă nu poate fi prevenită, însă există anumite situații când medicul poate recomanda unele intervenții chirurgicale care pot îmbunătăți semnificativ situația. Deși șansa de a lăsa însărcinată o femeie pe cale naturală este aproape nulă, există o mulțime de proceduri care pot realiza visul unei familii de a avea copiii.

Când să vezi un doctor ?


Bărbații ar trebui să se prezinte de urgență la medicul specialist dacă:

 • Nu reușesc să ejaculeze normal, iar orgasmele sunt uscate.
 • Cantitatea de spermă ejaculată este foarte mică.
 • Urina este tulbure.

Medicul specialist este singurul care poate pune un diagnostic corect pe baza unui examen fizic, dar în baza istoricului medical. În funcție de cauzele care au dus la apariția acestei probleme medicale, schema de tratament poate varia, însă, bărbații trebuie să fie conștienți că nu există un tratament general care să vindece această condiție. De regulă, ejacularea retrogradă este o afecțiune fizică permanentă care nu se poate trata.

Folosește Fiolele Argon Potent pentru a oferi partenerei cele mai intense orgasme și obține erecții puternice fără niciun efort.

Ingredientele din compoziție sunt 100% naturale fiind sigure pentru sănătate. Acest tratament poate fi urmat de orice bărbat care fie își dorește să condimenteze puțin viața sexuală, fie trece printr-o perioadă mai dificilă și întâmpină dificultăți în obținerea și/sau menținerea erecției.

Fără nici cel mai mic efort, te vei putea bucura de o erecție puternică și vei reuși să îți satisfaci pe deplin partenera de viață. Preia controlul asupra vieții tale sexuale!


Sursa:

1. Parnham A, Serefoglu EC. Retrograde ejaculation, painful ejaculation and hematospermia. Transl Androl Urol 2016;5(4):592-601. doi: 10.21037/tau.2016.06.05

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *