Deși poate părea un vis frumos pentru unii bărbați, ejacularea întârziată reprezintă o afecțiune medicală care se poate transforma într-o adevărată corvoadă.
Cei care se confruntă cu o astfel de problemă au nevoie de un stimul sexual prelungit pentru a putea avea orgasm.
În cele mai severe cazuri, bărbații nici măcar nu reușesc să ejaculeze, cu alte cuvinte, nu pot simți niciodată plăcerea intensă, nu se pot descătusa….
Simptomele
Pentru a identifica o astfel de problemă, bărbații trebuie să fie atenți la unele simptome care pot apărea:
- O perioadă mult prea lungă de timp pentru obținerea orgasmului – Sunt bărbați care au nevoie chiar și de 30 de minute de stimulare sexuală pentru a putea ejacula.
- Lipsa totală a ejaculării.
- Apariția stării de discomfort, de frustrare, de oboseală în timpul actului sexual.
- Ejacularea apare doar în urma masturbării.
Cauze
Fie că este o situație temporară, fie că această condiție persistă deja de ani buni, un control la medicul specialist este obligatoriu pentru depistarea cauzelor apariției ejaculării întârziate.
Abuzul de alcool, consumul anumitor medicamente sau stările de depresie pot reprezenta posibile cauze, însă există și altele:
- Stresul, anxietatea – de multe ori, problemele zilnice își pun amprenta asupra psihicului, dar și asupra fizicului.
- Tratamentul cu pastile antipsihotice.
- Infecțiile urinare.
- Leziuni apărute la nivelul nervilor pelvieni.
- Afecțiuni ale tiroidei – Nivelul hormonilor sexuali din organism are de suferit și astfel bărbații ajung să se confrunte cu diverse disfuncții erectile, de la ejaculare precoce și pănă la imposibilitatea menținerii unei erecții sau ejaculare întărziată.
- Anumite operații efectuate asupra organului reproducător masculin.
- Teama de a nu se ridica la nivelul așteptărilor partenerei – Chiar și bărbații pot avea o stimă de sine scăzută( am scris un articol despre creșterea libidoului la bărbați) se pot simți timorați sau jenați în momentul contactului fizic, în special atunci când este vorba despre o nouă parteneră.
Cum este diagnosticată ejacularea întârziată ?
Pentru obținerea unui diagnostic corect, medicul specialist va face o examinare fizică, va pune întrebări despre istoricul medical al pacientului și va recomanda efectuarea unor analize, precum:
- Analize de sânge – Se verifică atăt nivelul glucozei din sănge pentru a exclude posibilitatea unui diabet, căt și semnalele unor potențiale boli cardiovasculare.
- Analize de urină – Sunt necesare pentru depistarea infecțiilor tractului urinar, dar și pentru alte afecțiuni medicale.
Majoritatea analizelor , se pot face la o clinică pentru disfuncții erectile, dar si in alte centre medicale.
Tratament
În funcție de cauzele care au dus la apariția ejaculării întârziate, medicul poate stabili tratamentul corect.
În cazul în care pacientul urmează deja un tratament medicamentos, se poate recomanda modificarea dozajului sau înlocuirea medicamentelor cu unele asemănătoare care însă nu provoacă aceleași reacții în organism.
Dacă ejacularea întărziată are la bază cauze psihologice, medicul va recoamnda psihoterapia.
În felul acesta, pacienții își vor confrunta demonii, vor învăța să se accepte așa cum sunt, vor învăța să depășească anumite episoade dureroase din trecut.
Există și terapeuți specializați pe probleme sexuale. La astfel de ședințe, se poate merge în cuplu, mai ales atunci când există o problemă de comunicare între parteneri.
Aceștia trebuie să învețe să se reconecteze pentru a se putea bucura din nou de nopți pasionale.
Bună ziua!
Imi puteți spune pt prietenul meu care se confruntă cu ejaculare tardivă ce remedii îi recomandați…
Vă mulțumesc!