Cantaridina (Spanish Fly): Ce este și ce propietăți are

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Cantaridina (cantarina) cum mai este comercializat, este cunoscută ca fiind cel mai vechi afrodiziac folosit pe continentul european, însă în prezent este utilizată foarte rar în acest scop, din cauza numeroaselor efecte secundare negative pe care le poate avea.

Deși este o substanță naturală, cantaridina are un grad ridicat de toxicitate,  producând grețuri și vărsături dacă este ingerată, iar în cantități mai mari putând chiar să ducă la deces.

De-a lungul timpului, cantaridina a fost folosită atât ca afrodiziac, cât și ca stimulent pentru circulația sanguină și pentru sistemul nervos. Totodată însă, a fost utilizată multă vreme și în scopuri mai puțin benefice, mai precis ca otravă.

S-a dovedit foarte eficientă și în acest sens, pentru că, amestecată în mâncare, nu schimba cu nimic gustul, mirosul și aspectul acesteia, însă îi conferea un nivel letal de toxicitate.

Pentru a conștientiza mai bine riscurile pe care le presupune consumul de cantaridină, îți prezentăm în continua toate informațiile legate de această substanță și alternativele mai sigure și mai sănătoase.

Ce este cantaridina?


Cantaridina este o substanță chimică naturală, a cărei denumire se trage de la specia de gândaci Cantharide, care o produc și o stochează în corpul lor. Mai există și alte câteva specii de gândaci care produc această substanță, care este secretată de glandele abdominale. Cantaridina face parte din mecanismul de autoapărare al acestor insecte, care o elimină din corp atunci când se simt amenințate.

Pe lângă mirosul înțepător și neplăcut, cantaridina are și un grad ridicat de toxicitate, pentru a anihila astfel orice inamic ce ar amenința insectele. Doar gândacii masculi secretă cantaridină, iar acest lucru se mai întâmplă și în timpul copulației, în scopul stimulării sexuale a femelelor.

Nu se știe exact cum această substanță a atras atenția oamenilor încă din antichitate, dat fiind faptul că are un miros respingător, însă există date certe că a fost folosită ca afrodiziac de pe vremea romanilor, dar și ca ingredient în medicina tradițională chineză, iar mai apoi ca otravă extrem de eficientă.

Până în 1810 era obținută prin colectarea gândacilor, care erau înecați în bazine cu apă și oțet, apoi lăsați să se usuce si ulterior măcinați până se obținea o pudră fină.

În 1810, chimistul francez Pierre Jean Robiquet a izolat pentru prima dată cantaridina, obținând o substanță lichidă, cu miros neplăcut, volatilă la temperaturi mai mari de 20 de grade Celsius. În stare pură, cantaridina este solidă, de culoare albă și ușor solubilă.

Ce efecte are cantaridina ?


Efectele cantaridinei pot fi deopotrivă benefice dar și nocive, putându-se ajunge chiar la deces.

De-a lungul timpului s-a ajuns la concluzia că riscurile pe care le presupune folosirea acestei substanțe sunt prea mari, în comparație cu beneficiile, fapt pentru care cantaridina este utilizată foarte rar în medii necontrolate. Iată în continuare ce efecte are această substanță:

Proprietăți afrodiziace

După cum spuneam mai devreme, cantaridina este primul afrodiziac folosit pe continentul european, încă din antichitate. Spre exemplu, era un ingredient nelipsit de le vestitele orgii romane, fiind menționat și în numeroase tratate vechi de medicină, datorită efectelor sale afrodiziace.

Ulterior s-a stabilit că această substanță nu crește excitabilitatea stimulând nervii sau secreția hormonală, ci mai degrabă are un efect local.

Mai precis, consumul de cantaridină generează iritarea și inflamarea mucoaselor din zona genitală, ceea ce crește afluxul de sânge către organele sexuale. Acest lucru se traduce printr-o îmbunătățire temporară a performanței sexuale, însă cu prețul iritării zonelor genitale, ceea ce presupune o serie de riscuri.

Alte proprietăția ale cantaridinei

Cantaridina a fost folosită de-a lungul timpului și în scop medicinal, fiind menționată în numeroase tratate și documente vechi. Spre exemplu, a fost considerată multă vreme un remediu eficient împotriva negilor, datorită efectelor sale la nivel cutanat. Se aplica direct pe negi, formând vezicule care duceau în final la desprinderea acestora.

De asemenea, a fost folosită și pentru tratarea bătăturilor și a pielii îngroșate, precum și a eczemelor sau inflamațiile cutanate. Cu toate acestea, nici la acest moment nu există dovezi științifice care să ateste că utilizarea cantaridinei în aceste scopuri este o practică eficientă.

Nu în ultimul rând, cantaridina a fost utilizată și în scopuri mai puțin „ortodoxe”, pe post de otravă care se adăuga în mâncarea ce ajungea în farfuria celor care se dorea să fie suprimați.

Riscuri și efecte secundare asociate cantaridinei


Având în vedere potențialul său letal, această substanță a fost interzisă în multe țări, astfel că nu mai poate fi procurată sau folosită legal.

Această decizie este justificată, dacă e să ținem cont de numeroasele efecte secundare negative pe care le poate avea cantaridina și pe care ți le prezentăm în cele ce urmează:

Iritarea pielii și a mucoaselor – în contact cu pielea, cantaridina provoacă vezicule dureroase, care apar imediat după expunerea la substanță, iar același efect îl are și asupra mucoaselor.

Tulburări digestive severe – dacă este ingerată în cantități cât de mici, cantaridina irită tractul digestiv, dând naștere unor simptome precum grețuri, vărsături, dureri abdominale, diaree sau hemoragie digestivă.

Afectarea funcției renale – toxicitatea ridicată a cantaridinei poate afecta semnificativ funcționare rinichilor, al căror rol este tocmai acela da a filtra substanțele toxice din sânge. Se poate ajunge astfel chiar la insuficiență renală, caz în care funcția rinichilor trebuie să fie suplinită prin dializă.

Insuficiență multiplă de organe – nu doar rinichii pot fi afectați de cantaridină, ci și alte organe vitale precum ficatul și inima. Toxicitatea acestei substanțe poate perturba echilibrul chimic și funcțional al întregului organism, determinând disfuncții simultane ale mai multor organe.

Deces – consumată în cantități, cantaridina are efect letal, decesul survenind fie în urma insuficienței multiple de organe fie a hemoragiei digestive puternice determinată de leziunile apărute la nivelul tractului digestiv.

Alternativă naturală Cantaridina fără efecte secundare


Așadar, nu este foarte sigur să folosești ca afrodiziac o substanță care a fost utilizată în trecut și pe post de otravă, lăsând la o parte faptul că este și ilegal.

Dacă ai nevoie de un afrodiziac, există alternative eficiente la care poți avea acces fără să încalci legea și pe care le poți folosi în deplină siguranță, fără riscul unor efecte secundare nedorite.

O astfel de alternativă este Erotisin – un afrodiziac unisex, care se administrează sub formă de picături diluate în apă sau orice alt tip de băutură. Este un produs 100% natural, care conține trei extracte de plante cunoscute pentru calitățile lor afrodiziace și pentru faptul că pot fi administrate fără niciun fel de risc, spre deosebire de cantaridină. 

Ingredientul principal este extractul de Ginseng, care se găsește în proporție de 20% în compoziția produsului. Acestuia i se adaugă extract de Damiana și de Muira-puaman – alte plante cu proprietăți afrodiziace.

Erotisin este disponibil în flacoane de 10 mililitri, care pot fi procurate legal din magazinele online sau cele de produse naturiste, la un preț ce variază între 45 și 60 de lei. Un flacon conține 2 mililitri de extract de Ginseng și câte 0,6 mililitri de extract de Damiana și Muira-puaman.

Pentru a folosi în mod eficient acest produs, se administrează între 10 și 30 de picături cu o oră înainte de actul sexual, diluate în apă sau orice fel de băutură.

Alte alternative sigure și legale pentru cantaridină pot fi ceaiurile din plante afrodiziace, legume precum dovleacul, ardeiul iute, țelina și sparanghelul sau alimente precum mierea de albine sau ciocolata.

În ciuda miturilor care circulă încă în spațiul public, cu privire la calitățile afrodiziace ale cantaridinei, trebuie să mai știi că efectele acestei substanțe sunt mult sub nivelul despre care se vorbește, fiind asociate cu iritarea și inflamarea mucoasei din zona genitală.

După cum am arătat pe parcursul acestui material, utilizarea cantaridinei pe post de afrodiziac sau în orice alt scop presupune riscuri majore pentru sănătate, care nu justifică în niciun fel decizia de a folosi o astfel de substanță.

Tocmai de aceea, comercializarea și utilizarea cantaridei sunt interzise prin lege, aceasta fiind considerată ca făcând parte din categoria substanțelor periculoase, care necesită un regim special.

Din fericire, ai la dispoziție o serie de alternative mult mai sigure și cu un grad de eficiență mai sporit decât cel al cantaridei, iar noi îți recomandăm să apelezi la aceste soluții, în loc să iți asumi riscuri inutile, care te pot costa chiar și viața.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *