3 Băuturi Afrodisiace care Cresc Potența la Bărbați

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Disfuncția erectilă constituie principala tulburare sexuală cu care se confruntă bărbații, manifestată prin imposibilitatea obținerii sau menținerii unei erecții pentru a putea întreține un act sexual.

Pentru că aproximativ jumătate dintre bărbații ajunși la vârsta maturității sexuale se pot confrunta cu această problemă temporar sau pentru tot restul vieții, există de ani buni o preocupare intensă pentru găsirea unor soluții care să le vină  în ajutor.

Astfel, în afară de medicamentele folosite în tratarea disfuncției erectile, s-a constatat și că alimentația sau consumul unor băuturi pot îmbunătăți funcția erectilă datorită unor ingrediente naturale conținute în multe fructe, legume sau plante medicinale.

După cum ți-ai dat seama, în cele ce urmează vom vorbi despre băuturile recomandate bărbaților care se confruntă cu disfuncția erectilă, care pot îmbunătăți potența în cazul lor, redând astfel funcționalitatea normală a aparatului reproducător.

În această categorie intră câteva sucuri naturale și ceaiuri, iar la polul opus se situează alcoolul, care poate constituie una dintre cauzele determinante ale disfuncției erectile.

Vom vorbi despre fiecare în parte și începem cu băuturile eficiente împotriva disfuncției erectile.

1. Sucul de rodie


Boabele suculente de rodie conțin cantități importante de vitamine, minerale și alte substanțe cu efecte benefice asupra organismului, iar printre aceste efecte putem include și îmbunătățirea funcției erectile.

Sucul de rodie este o băutură plăcută la gust care concentrează toate aceste substanțe, iar consumul său poate îmbunătăți circulația sanguină, inclusiv în zona genitală, facilitând astfel obținerea unei erecții puternice.

De asemenea, sucul de rodie conține substanțe cu efect antioxidant care neutralizează niște compuși nocivi din organism numiți radicali liberi. Aceștia atacă celulele, modificându-le structura și afectându-le funcționalitatea, iar acțiunea lor poate duce, printre altele, la apariția disfuncției erectile.

Substanțele antioxidante din sucul de rodie neutralizează acești radicali liberi și astfel elimină factorul de risc pe care-l reprezintă.

Efectele pozitive ale sucului de rodie în tratarea disfuncției erectile au fost dovedite și de studiu “Efficacy and safety of pomegranate juice on improvement of erectile dysfunction” la care au participat 53 de bărbați care se confruntau cu o astfel de problemă în forme ușoare și moderate.

Aceștia au fost împărțiți pe mai multe grupe, fiecăreia fiindu-i administrată o anumită băutură timp de 4 săptămâni. Dintre cei 42 de subiecți care au raportat îmbunătățirea funcției erectile după două săptămâni de când consumaseră ultima băutură, 25 băuseră suc de rodie.

2. Sucul de sfeclă


Sucul de sfeclă este de mult recunoscut ca un remediu eficient pentru reducerea tensiunii arteriale și prevenirea problemelor pe care le poate cauza hipertensiunea. Printre acestea se numără și disfuncția erectilă, dat fiind faptul că în majoritatea cazurilor aceasta apare pe fondul unor probleme circulatorii.

Hipertensiunea arterială este principala cauză a bolilor cardiovasculare, care au un impact negativ și asupra funcției erectile, prin faptul că se reduce semnificativ fluxul de sânge direcționat către zona genitală sub influența stimulilor sexuali, iar în acest mod, corpii cavernoși din penis nu se pot umple complet pentru a obține o erecție satisfăcătoare.

Revenind la sucul de sfeclă, acesta este o altă băutură bogată în substanțe nutritive și antioxidanți, care ajută în tratarea disfuncției erectile. Sucul de sfeclă a făcut și obiectul mai multor studii, dintre care unul scoate în evidență rolul unor anumiți compuși pe care îi conține. Este vorba de nitrați care, odată ajunși în organism, contribuie la formarea oxidului nitric.

Acesta are efect vasodilatator prin faptul că relaxează mușchii netezi din pereții vaselor de sânge. În acest mod, vasele se lărgesc permițând trecerea unui flux mai mare de sânge și făcând să scadă tensiunea arterială.

Evident că o astfel de creștere a fluxului de sânge se produce și în zona genitală, îmbunătățind erecția.

3. Băuturile cu cofeină


Cafeaua a devenit una din cele mai populare băuturi în întreaga lume și totodată una dintre cele mai controversate. Controversele sunt legate în special de efectele cofeinei, despre care s-a dovedit că poate avea mai multe roluri benefice însă poate să fie și foarte dăunătoare în același timp.

În 2001, cafeaua era o băutură consumată zilnic sau ocazional de 85% din populația adultă, iar studiu numit “Role of Caffeine Intake on Erectile Dysfunction” demarat în acel an și-a propus să stabilească în ce măsură cofeina poate fi eficientă în tratarea disfuncției erectile.

A fost selectat un eșantion de 3.734 de bărbați cu vârste peste 20 de ani, care au fost chestionați în privința cantității de cofeină pe care o consumă zilnic și în privința funcționalității aparatului reproducător.

S-a constatat astfel că cei care consumau cantități medii de cofeină, cuprinse între 85 și 170 de miligrame pe zi, au raportat mai puține probleme legate de funcția erectilă, în comparație cu cei care consumau cantități mai mici.

Autorii studiului au concluzionat că riscul disfuncției erectile în rândul celor care au un consum moderat de cofeină este cu 42% mai scăzut decât în cazul celor care consumă cantități mai mici sau nu consumă deloc.

În afară de cafea, o altă sursă bună de cofeină o constituie ceaiul negru, iar cantități mai mici se găsesc și în ceaiul verde. Desigur, mai există energizantele și unele băuturi carbogazoase, însă pe acestea nu le recomandăm întrucât conțin mult zahăr și o serie de aditivi alimentari care nu sunt tocmai sănătoși pentru organism.

Ce băuturi cauzează disfuncția erectilă ?


Băuturile alcoolice duc la apariția problemelor de erecție, în funcție de cantitate și frecvența cu care sunt consumate.

Consumul excesiv de alcool este de cele mai multe ori asociat cu disfuncția erectilă, iar problemele de erecție constituie la rândul lor un pretext de a bea și mai mult. Se intră astfel într-un cerc vicios din care cu greu se poate ieși fără ajutor și care va determina și apariția altor probleme grave, atât în plan fizic cât și psihic.

În 2018, studiul “Sexual dysfunction in male patients with alcohol dependence” s-a axat pe efectele pe care consumul de alcool pe termen lung le poate avea asupra funcțiilor sexuale masculine, dat fiind faptul că bărbații sunt cei mai împătimiți băutori. În acest sens au fost selectați 84 de subiecți dependenți de alcool, internați într-un centru pentru dezintoxicare.

Pe baza chestionarelor completate de aceștia s-a constatat că 37% dintre ei se confruntau cu disfuncții sexuale. Un sfert dintre cei care acuzau astfel de probleme au declarat că au disfuncție erectilă, în timp ce 20% aveau dificultăți în obținerea orgasmului iar 15,5% aveau ejaculare precoce.

Autorii studiului mai arată că alcoolul afectează, printre altele, și funcționarea sistemului nervos. Mai exact, sub influența alcoolului scade sensibilitatea la stimulii sexuali, ceea ce duce la întârzierea sau absența unui răspuns din partea creierului, care trebuie să declanșeze mecanismul ce produce erecția.

Astfel de probleme apar frecvent după consumul unei cantități mai mari de alcool și dispar odată ce alcoolul iese din organism. Totuși, atunci când consumul de alcool devine o obișnuință, efectele nocive asupra sistemului nervos devin permanente, la fel și disfuncția erectilă pe care acestea o determină.

Totodată, alcoolul în exces poate provoca tulburări hormonale care au un impact negativ asupra funcționalității aparatului reproducător și totodată poate afecta și sistemul circulator, cu aceleași efecte nedorite asupra funcției erectile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *