Alimente care cresc eliberarea de spermatozoizi

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Fertilitatea în cazul bărbaților nu tine doar de calitatea spermei, ci și de cantitatea acesteia.

Pentru că partenera să rămână însărcinată, bărbatul trebuie să aibă un număr suficient de mare de spermatozoizi care să încerce să fecundeze ovulul. Cu cât numărul este mai mare, cu atât șansele de a procrea cresc.

Dincolo de tratamentele medicamentoase, exista și câteva remedii naturale care pot ajuta cuplurile în demersul lor de a avea un copil.

Spre exemplu, anumite alimente sunt cunoscute pentru efectul afrodisiac, precum și beneficiile aduse sănătății.

  • Stridiile – Sunt consumate din cele mai vechi timpuri fiind considerate un aliment minune care sporește potenta bărbaților. Datorita conținutului ridicat de zinc, stridiile sunt recomandate pentru tratarea problemelor de fertilitate contribuind la buna funcționare a întregului aparat reproducător.
  • Ouăle – Sunt pline de proteine și vitamine fiind unele dintre cele mai benefice alimente pe care omul le poate consuma. Dincolo de aportul de nutrieti necesari întregului organism, oualele crude sunt eficiente și în creșterea dorinței sexuale, precum și pentru îmbunătățirea calității vieții intime.
  • Fanugreek–ul – Este un ingredient natural care ajuta la reglarea cantității de hormoni din organism. În plus, contribuie la creșterea potentei fiind un remediu eficient pentru bărbații care își doresc să impresioneze în pat, dar și pentru cei care încearcă să aibă un copil.
  • Vitamina D – este esențială pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru fortificarea oaselor. Având în vedere că necesarul zilnic este produs de către expunerea la soare, medicii recomanda suplimentele alimentare în timpul anotimpului rece pentru a preveni carentele din organism. Conform studiilor în domeniu, bărbații cu deficit de vitamin D au un risc mult mai crescut de a dezvolta disfuncții erectile. Pentru o viață sexuala sănătoasă și activa, vitamina D nu trebuie să lipsească din dieta zilnica.
  • Maca – Este un supliment alimentar folosit cu succes pentru stimularea libidoului, dar și pentru creșterea perioadei erecție. Este un produs extem de popular în rândul bărbaților care își doresc să își sporească virilitatea. Fiind un produs 100% natural poate fi consumat cu încredere și poate fi achiziționat fară prescripție medicala.
  • Ashwagandha – Este o planta originara din India utilizata de sute de ani în aceste zone pentru efectul revitalizant pe care îl oferă organismului. De asemenea, ajuta la reglarea nivelului de hormoni, îmbunătățește concentrarea și creste imunitatea. În medicina alternativa este folosit și pentru creșterea potentei, beneficiile oferite fiind nenumărate.

Sfaturi să țin cont pentru creșterea cantității de de sperma


Se poate observa cu ușurință faptul că unele alimente au un conținut ridicat de minerale și vitamine care contribuie la buna funcționare a întregului organism, precum și la stimularea libidoului și la creșterea potentei.

Pentru un boost de energie în pat și pentru îmbunătățirea performantelor sexuale, bărbații ar trebui să tina cont de câteva sfaturi:

  • În primul rand, ar trebui să mănânce mai multe alimente bogate în antioxidanți. S-a demonstrate științific faptul că antioxidanții vin în ajutorul organismului pentru a combate efectele negative ale radicalilor liberi. În plus, contribuie la încetinirea procesului degenerative, ajuta la întărirea sistemului imunutar. Cele mai bogate alimente în antioxidanți sunt fructele de pădure, kiwi, avocado sau portocale. Introduse într-o dieta echilibrata, acestea ajuta la menținerea unui tonus ridicat, îmbunătățind considerabil calitatea vieții;
  • De asemenea, ar trebui să limiteze consumul de alimente bogate în estrogen și soia. Estrogenul este un hormone feminin care ajuta la creșterea sânilor, precum și la dispariția parului facial în cazul femeilor. Cu toate acestea, se găsește în cantități mici și în organismul bărbaților astfel că reprezentanții sexului puternic ar trebui să evite consumul alimentelor bogate în estrogen pentru a nu stimula producția acestui hormon;
  • Nu în ultimul rand, ar trebui să obțînă un aport suficient de ridicat de folat și zinc. Zincul contribuie la menținerea sănătății sistemului reproducător masculin fiind un oligomineral esențial. De asemenea, acidul folic ajuta la buna funcționare a întregului organism, producția materialului genetic fiind puternic influențată de acest nutrient.
  • Alimentația este extrem de importanta nu doar pentru sănătatea întregului organism, ci și pentru îmbunătățirea performantelor sexuale. Bărbații pot stimula activitatea aparatului reproducător masculin cu ajutorul unei diete echilibrate, evitând pe cât posibil excesele de orice fel. Aportul de minerale și vitamine sunt absolut necesare pentru o buna funcționare a funcțiilor vitale.

Cât timp durează producerea spermei?


În medie, durează 50-60 de zile pentru că sperma să se dezvolte în testicule.

După aceasta, sperma se muta în epididim, care sunt conductele din spatele testiculelor care stochează și transporta sperma.

Este nevoie de aproximativ 14 zile pentru că spermatozoizii să se maturizeze complet în epididim.

Spermatogeneza este procesul prin care organismul produce spermatozoizi. Procesul începe atunci când hipotalamusul din creier eliberează hormonul care eliberează gonadotropină.

Acest hormon stimulează glanda pituitara anterioara să secrete hormonul luteinizant și hormonul foliculostimulant. Acești doi hormoni călătoresc prin sânge până la testicule.

Comments

  1. Niculae Predescu spune:

    Foarte interesant .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *