Beneficiile Sexuale ale Țelinei asupra Potenței la Bărbați

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Disfuncția erectilă este cea mai frecventă tulburare erectilă cu care orice bărbat se poate confrunta la un moment dat, fie temporar, fie pe o perioadă nedeterminată. Funcționalitatea aparatului reproducător începe să fie afectată cu timpul, odată cu înaintarea în vârstă și sub influența altor factori care țin de stilul de viață cum ar fi alimentația, nivelul de activitate fizică, stresul, consumul de alcool și fumatul.

Dintre acestea, alimentația are o importanță deosebită pentru că asigură organismului nutrienții necesari derulării funcțiilor metabolice, iar o dietă echilibrată conține și substanțe care susțin funcția erectilă, prin îmbunătățirea circulației sanguine și a transmiterii impulsurilor nervoase, ca răspuns la stimulii sexuali.

Alimentele cu o influență pozitivă asupra potenței și a dorinței sexuale sunt folosite atât în dietă cât și pentru producerea de suplimente alimentare sau ceaiuri destinate tratării disfuncției erectile.

Astfel de calități sunt atribuite și țelinei, care acționează pe mai multe planuri pentru a îmbunătăți viața sexuală a bărbaților cu probleme de erecție. Poate fi consumată în stare crudă ca ingredient în numeroase rețete cu țelină și totodată poate fi utilizată pentru prepararea unor remedii naturiste. Dintre acestea, cele mai des folosite sunt tinctura de țelină și țelina cu miere, care sunt recomandate bărbaților ce se confruntă cu disfuncția erectilă.

În cele ce urmează, îți vom arăta pe larg pentru ce este bună țelina la bărbați și ce beneficii aduce includerea acesteia în dietă.

1. Țelina poate avea efect afrodisiac


„Afrodiziac” est termenul folosit pentru a denumi alimentele, băuturile sau substanțele care, odată consumate, stimulează funcțiile sexuale. Există numeroase plante care au astfel de proprietăți iar țelina este una dintre ele, făcând astfel parte din categoria afrodiziacelor naturale.

Fiind un ingredient intens folosit în bucătăria românească, în jurul țelinei s-a creat un adevărat mit legat de capacitățile sale de a îmbunătăți potența masculină. Nu există totuși studii relevante care să confirme aceste proprietăți ale țelinei, iar creșterea potenței după consumul acestui aliment poate fi de multe ori un efect placebo, decât o consecință directă a substanțelor pe care țelina la conține.

Cercetări mai recente au sugerat însă că țelina poate stimula secreția de androsteron, care este un feromon rezultat în urma procesului de descompunere a testosteronului – principalul hormon masculin. Acesta conferă un miros specific ce sporește atracția din partea  sexului opus, ducând totodată la o creștere a libidoului. Toate acestea pot avea și o influență pozitivă asupra funcției erectile, iar astfel țelina își îndeplinește cu succes rolul de afrodiziac.

Insistăm însă asupra faptului că nu există suficiente studii care să confirme cu dovezi științifice aceste proprietăți ale țelinei, însă experiența a dovedit în mai multe cazuri ca acestea funcționează. Bineînțeles, efectele țelinei diferă de la o persoană la alta, fiind de luat în calcul o serie de factori ce influențează acțiunea acesteia.

2. Țelina poate fi utilă împotriva impotenței


Ținând cont de substanțele pe care le conține țelina, se poate presupune că aceasta este eficientă în tratarea disfuncției erectile, prin îmbunătățirea circulației sanguine.

Spre exemplu, nitrații din compoziția țelinei contribuie la formarea oxidului nitric în organism, care are un rol esențial în menținerea elasticității vaselor de sânge. Este foarte important ca vasele de sânge să fie elastice pentru că astfel se pot dilata mai ușor, permițând trecerea unui flux mai mare de sânge, inclusiv în zona genitală.

Acest aspect este foarte important, întrucât pentru obținerea unei erecții este necesară o cantitate mai mare de sânge pompată către penis, care să umple corpii cavernoși. În cele mai mult cazuri, disfuncția erectilă apare tocmai ca o consecință a faptului că vasele sanguine își pierd elasticitatea și se subțiază din cauza depunerilor de colesterol, iar în acest mod scade fluxul de sânge care ajunge în organul sexual.

În același timp, țelina conține și potasiu care ajută la scăderea tensiunii arteriale, în condițiile în care valorile crescute de tensiune pot provoca probleme cardiovasculare care afectează în mod direct și funcția erectilă.

Nu în ultimul rând, țelina conține și substanțe cu efect antioxidant și antiinflamator, carte își aduc la rândul lor o contribuției importantă la îmbunătățirea circulației sanguine prevenind astfel și problemele care pot duce la apariția disfuncției erectile.

Cu toate acestea, consumul de țelină nu este suficient pentru a evita toate problemele care pot genera această disfuncție, fiind nevoie și de o alimentație sănătoasă, multă mișcare, evitarea fumului de țigară a stresului, substanțelor psihoactive și a excesului de alcool.

3. Țelina poate fi util in creșterea fertilității


Fertilitatea masculină se referă la capacitatea sistemului reproducător de a produce suficienți spermatozoizi sănătoși – care sunt celulele sexuale masculine – astfel încât să poată procrea. Fertilitatea poate fi afectată de numeroși factori, iar în astfel de situații scade calitatea spermei, implicit șansele de a lăsa o femeie însărcinată.

Calitatea scăzută a spermei se manifestă fie printr-un număr scăzut de spermatozoizi, fie printr-o motilitate redusă a acestora sau printr-o prezență redusă a substanțelor nutritive din lichidul seminal, necesară hrănirii celulelor sexuale după momentul ejaculării.

De asemenea, fertilitatea poate fi afectată pe fondul unor blocaje în tractul reproducător, a problemelor legate de ejaculare sau au unor dezechilibre hormonale.

Multe din problemele de fertilitate au la bază stresul oxidativ, care este rezultatul acțiunii unor compuși nocivi din organism, numiți radicali liberi. Aceștia rezultă în urma proceselor metabolice și atacă celulele, pe care le oxidează producând acel stres oxidativ ce le modifică acestora structura și le afectează funcționalitatea.

Organismul se poate proteja în mod natural împotriva radicalilor liberi, însă când numărul acestora depășește capacitatea de protecție apare stresul oxidativ.

Țelina conține cantități importante de vitamina A și vitamina C, care sunt cunoscute pentru efectul lor antioxidant. Mai precis, acești nutrienți acționează împotriva radicalilor liberi neutralizându-i și prevenind astfel stresul oxidativ care poate duce și al apariția problemelor de fertilitate.

Astfel, bărbații care consumă țelină în mod constant își pot îmbunătăți fertilitatea, prevenind stresul oxidativ ce perturbă procesul de formare a celulelor sexuale și lichidului seminal. În același timp, țelina conține nutrienți esențiali care sunt folosiși de organism în procesul de producere a spermei, oferind lichidului seminal calitățile nutritive necesare.

Alte beneficii ale țelinei pentru bărbați


Este recomandat să incluzi țelina în dietă nu doar datorită potențialelor beneficii pentru potență și fertilitate, ci și datorită faptului că te poate scuti de multe probleme de sănătate.

  • Efectul antioxidant al vitaminelor A și C, despre care tocmai am amintit protejează organismul și împotriva multor boli cronice care pot apărea pe fondul stresului oxidativ, iar printre acestea se numără afecțiunile cardiovasculare, diabetul, bolile respiratorii, cele neurodegenerative și chiar cancerul.
  • Potasiul și nitrații din compoziția țelinei reduc nivelul tensiunii arteriale și previn apariția hipertensiunii, ceea ce te ajută să eviți și alte probleme majore de sănătate. Hipertensiunea arterială este principala cauză a bolilor cardiovasculare, iar conform statisticilor, acestea reprezintă prima cauză de mortalitate atât la nivel național cât și la scară mondială.
  • Țelina este și o importantă sursă de fibre alimentare, care sunt necesare pentru o digestie sănătoasă. Deși nu sunt digerate și sunt eliminate pe cale naturală, fibrele alimentare facilitează tranzitul intestinal, prevenind apariția unor tulburări digestive precum constipația, indigestia sau balonarea. De asemenea, fibrele constituie sursă de hrană pentru bacteriile benefice din intestine și colon, implicate în procesul de digestie și în același timp controlează absorbția glucozei în sânge, controlând nivelul glicemiei și prevenind astfel apariția diabetului.
  • Țelina este un ingredient recomandat și în curele de slăbire, pentru că are un aport caloric scăzut și conține mulți nutrienți esențiali. Datorită fibrelor despre care am vorbit, menține pentru mai mult timp senzația de sațietate și totodată previne absorbția în sânge a colesterolului. Prin menținerea unei greutăți optime se evită totodată și riscul de diabet, boli cardiovasculare si alte probleme de sănătate asociate excesului ponderal.

În concluzie nimeni nu neagă efectele pozitive ale țelinei asupra potenței masculine și a libidoului însă acestea nu au fost probate până acum de suficiente studii elocvente.

Cert este că un consum de țelină nu presupune niciun fel de riscuri și aduce o serie de beneficii pentru sănătate, care pot influența în bine și funcționarea aparatului reproducător, prevenind apariția disfuncției erectile sau îmbunătățind potența în cazul celor care se confruntă cu o astfel de problemă.

Comments

  1. Laurențiu spune:

    Bună ziua.Ma confrunt cu probleme erectile.de o perioadă de timp.mai exact ejaculare precoce, control scăzut asupra ejaculării,etc.as avea nevoie de un control de specialitate?ce îmi recomandați?
    Vă mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *