7 Metode de Tratament Naturiste Pentru Creșterea Libidoului

Articol scris de:

Craciun Marius
Craciun Marius

Expert in cresterea perfomantelor sexuale.In ultimii 4 ani, a citit aproape toate studiile si publicatiile straine despre optimizarea performantelor in pat.

Retele sociale

Facebook

Linkedin

Twitter

Pinterest

Youtube

Libidoul este un termen generic folosit pentru a denumi apetitul sexual sau dorința sexuală a unei persoane și poate fi caracterizat ca o energie sexuală internă și o motivație pentru activitatea sexuală, fiind o componentă normală în viața oricărui individ.

Libidoul variază în intensitate de la o persoană la alta și totodată poate varia de la femei la barbați, în funcție de diferite momente din viața fiecăruia. Intensitatea libidoului este influențată de o varietate de factori, precum dezechilibre hormonale, nivelul de stres, starea de sănătate, calitatea relației de cuplu și aspecte psihologice și emoționale.

Un nivel sănătos al libidoului poate contribui la satisfacția sexuală și la întărirea relațiilor intime, iar stilul de viață are un rol important în menținerea acestui nivel la parametri oprimi.

S-a dovedit că un stil de viață sănătos are un impact pozitiv asupra libidoului, iar pe parcursul acestui articol îți vom arăta ce poți face în acest sens pentru a-și îmbunătăți și tu libidoul.

In acest articol vom vorbi despre principalele metode de cresterea apetitului sexual:

  • Învață să-ți gestionezi anxietate
  • Consumă vitaminele potrivite
  • Practică exerciții fizice în mod regulat
  • Limitează consumul de alcool
  • Îmbunătățește-ți stima de sine
  • Odihnește-te mai mult și mai bine
  • Menține o alimentație echilibrată

1. Învață să-ți gestionezi anxietatea

Anxietatea poate fi caracterizată ca o stare de neliniște, frică sau îngrijorare intensă legată de anumite evenimente viitoare, incertitudini sau situații stresante. Aceasta afectează în mod semnificativ viața de zi cu zi, determinând și o scădere a libidoului.

Astfel, persoanele care suferă de anxietate pot experimenta o scădere a dorinței sexuale sau pierderea interesului pentru activitatea sexuală, întrucât frica și preocuparea constantă pentru o problemă stresantă pot diminua apetitul sexual și pot afecta capacitatea de relaxare și concentrare pe aspectele mai plăcute ale vieții.

Îngrijorarea sau teama nu dispar nici în timpul actului sexual, ceea ce diminuează apetitul sexual, inhibând plăcerea și excitația sexuală.

Anxietatea poate fi gestionată prin tehnici de relaxare precum:

  • Exercițiile de respirație sau relaxare musculară
  • Meditație
  • Yoga
  • Imbunătățirea stilului de viață
  • Alimentație sănătoasă
  • Mai multă mișcare
  • Odihnă optimă.

În cazurile mai severe, când anxietatea tinde spre depresie, terapia individuală pot ajuta la gestionarea cauzelor, precum și la dezvoltarea unor mecanisme eficiente de reducere a stresului.

O mare atenție trebuie acordată și efectelor secundare ale medicamentelor antidepresive, dacă este este prescrisă de către medicul specialist.

Într-un studiu publicat în anul 2016, de către Tierney Lorenz, în Mayo Clinic Proceedings, arată că 72 % dintre femeile care iau antidepresive au probleme în ceea ce privește dorința sexuală.

2. Consumă vitaminele potrivite

Vitaminele sunt substanțe organice necesare pentru menținerea sănătății și funcționării normale a organismului.

Mare parte din cantitatea necesară de vitamine ajunge în organism prin intermediul alimentelor, însă există și suplimente alimentare ce pot fi administrate pentru a completa unele carențe.

Evident că vitaminele sunt responsabile și de menținerea unui nivel optim al libidoului,  fie în mod direct, fie contribuind la alte procese metabolice care influențează apetitul sexual.

  • Vitaminele din complexul B – vitaminele B6 și B12 sunt implicate în reglarea nivelurilor hormonale și pot sprijini producția de energie. Acestea pot influența indirect libidoul, prin menținerea unui nivel adecvat de energie și echilibru hormonal.
  • Vitamina C – aceasta este un antioxidant puternic cu un rol important în sănătatea sistemului imunitar. De asemenea, vitamina C este responsabilă de sănătatea vasculară, îmbunătățind circulația sanguină din zona genitală, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra dorinței sexuale.
  • Vitamina D – este implicată în producerea hormonilor sexuali cum ar fi testosteronul, care joacă un rol important în obținerea dorinței sexuale. Deficitul de vitamina D e asociat adesea cu un nivel scăzut de testosteron și astfel poate scădea libidoul.
  • Vitamina E – îmbunătățește circulația și fluxul de oxigen din sânge, contribuind, printre altele, la funcționarea optimă a sistemului reproductiv, ceea ce duce la o creștere a libidoului.
  • Argon Potent – Bărbații care vor să își îmbunătățească performanțele sexuale si sa crească apetitul sexual pot apela cu încredere la fiolele Argon Potent.

Acestea sunt realizate din ingrediente 100% naturale astfel că pot fi consumate fără nicio problema chiar și de bărbații trecuți de a doua tinerețe.

Substanțele active din compoziție ajută la cresterea apetitului sexual, la îmbunătățirea circulației săngelui, dar și la creșterea libidoului.

Consumate cu 30-60 de minute înaintea actului sexual, acest tratament poate face minuni.

Bărbații se vor simți din nou pregătiți de acțiune, își vor recăpăta încrederea în propriile forțe și își vor îmbunătății chiar și performanțele sexuale. Argon Potent ajută nu doar la obținerea unei erecții mai puternice, ci și la menținerea acesteia o perioadă mai îndelungată de timp.

Un astfel de tratament poate fi achiziționat fără prescripție medicală și poate fi utilizat de orice bărbat, indiferent de vârstă.

Argon Potent – Creste dorință de sex și oferă o prelungire a actului sexual.

➡️  SUPER Potență – Vei menține un penis erect pentru mai mult timp.

➡️  FĂRĂ Ejaculare precoce – FĂRĂ partide de sex eșuate.

➡️  Creste Dorința de Sex si Apetitul Sexual.

ÎNCEARCĂ ARGON POTENT

3. Practică exerciții fizice în mod regulat

Putem numi exercițiu fizic orice formă de mișcare, începând cu mersul pe jos, până la activitățile de intensitate ridicată precum alergarea, înotul sau antrenamentele din sala de fitness.

Intr-un studiu din 2018 publicat de Dr.Meston in revista “Sexual Medicine Reviews” ne arată că doar 20 de minute de exerciții cardio, cum ar fi alergarea, înotul sau ciclismul, poate creste fluxul de sânge către organele genitale cu până la 150% imediat după terminarea exerciților fizice.

Mișcarea are un efect benefic atât pe plan fizic, cât și în plan psihic, iar unul din aceste efecte pozitive este și îmbunătățirea libidoului.

Mai exact, practicarea de exerciții fizice îmbunătățește circulația sanguină și stimulează secreția de hormoni, ceea ce duce la îmbunătățirea potenței și a dorinței sexuale.

Pe de altă parte, mișcarea intensă determină eliberarea de endorfine în creier, care sunt numite și „hormonul fericirii”. Acestea reduc stresul și anxietatea prin îmbunătățirea stării de spirit, care include și un apetit sexual mai ridicat.

Nu în ultimul rând, exercițiile fizice te ajută să scapi de kilogramele în plus și să îți modelezi silueta, ceea va duce la creșterea stimei și încrederii de sine, asociată și cu o îmbunătățire a libidoului, după cum vom arăta mai târziu.

4. Limitează consumul de alcool

În cantități mici, alcoolul poate stimula apetitul sexual, însă este foarte important să știi când să te oprești, pentru că un pahar în plus te poate împinge în extrema cealaltă.

Intr-un studiu publicat in “Journal of Studies on Alcohol” sa descoperit că alcoolul poate determina femeile să inițieze mai puține activități sexuale. Acest lucru se datorează faptului că alcoolul acționează ca un deprimant asupra sistemului nervos central. Acest lucru poate reduce sensibilitatea sexuală.

În cazul bărbaților, excesul de alcool poate determina și disfuncție erectilă temporară, în timp ce la femei pot apărea probleme de lubrifiere a zonei intime, pe fondul deshidratării.

De asemenea, abuzul de alcool influențează și starea de spirit, de la euforia specifică primelor pahare trecându-se treptat la tristețe, anxietate și chiar depresie – stări care persistă și în ziua următoare.

5. Îmbunătățește-ți stima de sine

Am amintit mai devreme de stima de sine și trebuie să revenim asupra acestui aspect întrucât este și el foarte important în creșterea libidoului. Îmbunătățirea stimei de sine se referă la crearea unei percepții pozitive asupra propriei persoane, prin îmbunătățirea și aprecierea calităților personale.

Stima de sine influențează în mod direct și libidoul, pentru că sporește încrederea în aspectul fizic, modul de comportament în societate și interacțiunea cu ceilalți. Toate acestea sunt atuuri care te ajută să atragi mai ușor un partener sau o parteneră pentru o partidă de sex ocazională sau pentru o relație mai serioasă, pe termen lung.

De cealaltă parte, o încredere de sine scăzută determină și o scădere a libidoului, ca reacție firească a nemulțumirilor legate de aspectul fizic și alte detalii care țin de propria persoană.

6. Odihnește-te mai mult și mai bine

Calitatea somnului poate afecta libidoul în mai multe moduri și de aceea este bine să te preocupe și acest aspect. Când vorbim de calitatea somnului, ne referim la cât de profund și de revigorant este somnul și la cât de odihnit/ă te simți după ce te trezești.

Un somn de calitate crește nivelul de energie, reglează echilibrul hormonal, îmbunătățește starea de spirit și îmbunătățește capacitățile cognitive. Toate acestea contribuie la îmbunătățirea libidoului, iar din acest motiv ai nevoie de somn suficient și odihnitor.

Într-un studiu publicat în 2021 în “International Society for Sexual Medicine” ,efectuat pe un eșantion de 171 de femei, a concluzionat că obținerea unui somn suficient este important pentru promovarea unei dorinței sexuale sănătoase.

Iar în alt studiu publicat în 2023, publicat în “Frontiers în Public Health”, o echipă de cercetători au evaluat 381 de participanți, cu vârsta medie de 23 de ani. Jumătate dintre studenți (50,9%) au avut o calitate slabă a somnului, dintre care 72,7% au avut disfuncție erectilă ușoară și 20,6% disfuncție ușoară până la moderată.

Asadar, pentru a îmbunătăți calitatea somnului, stabilește-ți un program regulat de odihnă pe care să-l respecți inclusiv în weekend, creează-ți un ambient cât mai confortabil în dormitor și încearcă să te relaxezi înainte de a merge la culcare.

De asemenea, este important să nu consumi cafea, alcool sau energizante înainte de culcare și să nu folosești telefonul, tableta sau laptop, întrucât lumina albastră a ecranelor poate perturba somnul.

7. Menține o alimentație echilibrată

Alimentația este o componentă esențială a unui stil de viață sănătos, ceea ce înseamnă că are serioase implicații și în ceea ce privește libidoul. O alimentație echilibrată presupune consumul unor alimente care să ofere organismului aportul optim de nutrienți, evitând surplusul de calorii care se depun sub formă de grăsime și pot crea ulterior o serie de probleme.

Se recomandă consumul cu precădere al alimentelor care conțin vitamine, minerale și alte substanței nutritive și evitarea celor care conțin grăsimi, zahăr sau îndulcitori artificiali, conservați, aditivi alimentari și alte substanțe fără valoare nutritivă.

O alimentație echilibrată trebuie să se bazeze în principal pe fructe și legume proaspete, cereale integrale, lactate și brânzeturi degresate, carne slabă, pește fructe de mare, verdețuri, uleiuri vegetale, nuci și semințe.

De cealaltă parte sunt de evitat carnea grasă, alimentele foarte condimentate, mezelurile și alte produse procesate industrial, alimentele tip fast-food, semipreparatele congelate, dulciurile și băuturile cu zahăr sau îndulcitori artificiali, și alimentele cu un conținut ridicat de sare.

Creșterea libidoul le femei


În cazul femeilor, nivelul libidoului este influențat în principal de estrogen – unul dintre hormonii sexuali feminini – iar fluctuațiile dorinței sexuale sunt în strânsă legătură cu cantitatea de hormoni pe care organismul o produce în diferite etape ale vieții.

Nivelul de estrogen începe să crească semnificativ în jurul vârstei de 20 de ani, atingând cote maxime la mijlocul perioadei dinte 20 și 30 de ani. Se poate spune că la acea vârstă dorința sexuală a femeilor este cea mai puternică, libidoul fiind la un nivel ridicat datorită cantității mari de estrogen din organism.

Ulterior, libidoul începe să scadă treptat pe fondul schimbărilor hormonale ce au loc în organism odată cu înaintarea în vârstă, astfel că până la vârsta de 50 de ani nivelul acestuia ajunge la jumătate față de perioada de vârf. Scăderea libidoului devine și mai pronunțată după instalarea menopauzei, când se reduce semnificativ secreția de estrogen și alți hormoni sexuali.

Creșterea libidoului la bărbați


Nivelul libidoului la bărbați este, de asemenea, influențat de principalul hormon sexual masculin, care este testosteronul. Spre deosebire de femei, bărbații sunt mai precoce la acest capitol, întrucât libidoul începe să se manifeste la o vârstă mai fragedă. Și de această dată, nivelul crește odată cu înaintarea în vârstă, ajungând la un nivel maxim în intervalul 25-30 de ani.

După 30 de ani, scăderea libidoului este mai lentă decât în cazul femeilor, întrucât capacitatea organismului masculin de a produce testosteron începe să se diminueze după vârsta de 40 de ani. Odată depășit acest prag, nivelul libidoului poate scădea într-un ritm de 1-3% pe an, însă în cazul bărbaților nu putem vorbi de acea reducere dramatică după vârsta de 50 de ani.

Aceasta pentru că, spre deosebire de femeile care intră la menopauză și nu mai produc ovule, sistemul reproducător al bărbaților produce în continuare celule sexuale masculine până la vârsta de 70 de ani, și abia după aceea se poate vorbi de o scădere mai accentuată a capacității fiziologice.

Așadar, libidoul bărbaților se menține pentru o perioadă mai îndelungată, întrucât aceștia își păstrează capacitatea de a procrea până la o vârstă înaintată, în timp ce femeile își pierd fertilitatea în jurul vârstei de 50 de ani, odată cu instalarea menopauzei.

Care sunt simptomele unui libido scăzut ?


Libidoul scăzut, cunoscut și sub denumirea de tulburare a dorinței sexuale hipoactive (HSDD), se referă la o lipsă persistentă sau recurentă a interesului sau a dorinței sexuale la o persoană și poate afecta atât bărbații, cât și femeile.

Printre cele mai comune simptome ale unui libido scazut se enumără:

  • Probleme de relație
  • Oboseală și stres
  • Dezechilibre hormonale
  • Dificultate de a iniția sau de a răspunde la activități sexuale
  • Absența plăcerii în timpul sexului

Este esențial să ne amintim că libidoul scăzut poate avea diverse cauze subiacente, inclusiv factori fizici, psihologici și relaționali.

Diferența dintre un libido ridicat si hipersexualitate


Este important să se facă distincția între un libido ridicat ,care este ceva normal și sănătos și hipersexualitate ,are poate necesita evaluare și intervenție medicală.

Un libido ridicat se referă la o dorință sexuală crescută și intensă, în timp ce hipersexualitatea reprezintă o preocupare obsesivă și compulsivă pentru sex și o dorință sexuală excesivă și incontrolabilă.

În primul caz vorbim de o condiție perfect normală, specifică oricărei persoane, în timp ce hipersexualitatea este o tulburare de natură sexuală care poate afecta în mod semnificativ viața unei persoane și poate interfera cu relațiile și responsabilitățile zilnice.

Ce medicamente cresc libidoul ?

Există situații care pot determina o scădere mai accelerată a libidoului, față de ritmul natural în care dorința sexuală se reduce odată cu înaintarea în vârstă, iar o astfel de problemă poate fi rezolvată și cu ajutorul unor tratamente medicamentoase.

În primul rând, se impune identificarea cauzei care determină scăderea libidoului și, dacă este cazul, tratarea acesteia cu medicamentele recomandate, în funcție de natura problemei.

Există însă și unele medicamente  create special pentru creșterea libidoului, iar în cele ce urmează ți le prezentăm pe cele mai cunoscute dintre ele.

  • Flibanserin (Addyi) –Comercializat preponderent sub denumirea de Addy, acest medicament este destinat tratării tulburărilor de dorință sexuală în rândul femeilor aflate în perioada de premenopauză. Medicamentul acționează asupra sistemului nervos central, crescând nivelurile unor neurotransmițători care, la rândul lor, stimulează secreția de hormoni și cresc sensibilitatea la stimulii sexuali, ceea ce duce la o îmbunătățire a dorinței sexuale. Administrarea medicamentului s-a dovedit eficientă, având însă și unele efecte secundare precum somnolență, grețuri, insomnie, tulburări ale somnului și senzația de gură uscată.
  • Bremelanotide (Vyleesi) – Este un alt medicament folosit pentru creșterea libidoului la femei, de această dată fiind vorba de un preparat injectabil, cu administrare subcutanată. Se recomandă în cazul scăderii libidoului din perioada de menopauză, cu condiția ca aceasta să aibă cauzele naturale enunțate mai devreme și să nu fie determinată de probleme medicale sau stări psihice negative. Se administrează cu cel puțin 45 de minute înainte de a avea contact sexual și se recomandă folosirea unei singure doze în interval de 24 de ore. Ca efecte secundare putem enumera starea de greață, durerea de cap, creșterea tensiunii arteriale și încetinirea ritmului cardiac.

Ce medicamente scad nivelul libidoului ?

Pe de altă parte, există și medicamente care pot determina o scădere a libidoului, acesta fiind un efect secundar cunoscut al unor tratamente. În marea majoritate a cazurilor, această scădere a libidoului are loc pe o perioadă limitată, atât cât durează tratamentul.

Problema apare în cazul tratamentelor de lungă durată, situație în care trebuie să discuți cu medicul pentru găsirea unor soluții alternative.

Iată lista de medicamente care pot scădea nivelul libidoului:

  • Statinele și fibrații – Medicamentele din această categorie se administrează pentru reducerea nivelului de colesterol, iar mai multe studii asupra efectului acestora au demonstrat că interferează și cu producția de testosteron, estrogen și alți hormoni sexuali.
  • Beta-blocantele – De această dată vorbim de medicamente folosite în tratarea hipertensiunii arteriale și a altor probleme cardiovasculare. Beta-blocantele conțin substanțe active care blochează adrenalina, astfel încât aceasta să nu mai ajungă la receptorii inimii provocând creșterea tensiunii arteriale. Prin efectul lor, aceste medicamente încetinesc și impulsurile nervoase la nivelul zonei pubiene și totodată reduc volumul de sânge ce irigă aceste zone, ducând astfel la apariția unor disfuncții sexuale ce au drept consecință scăderea libidoului.
  • Antidepresivele – Depresia în sine este un factor ce duce deseori la scăderea dorinței sexuale, însă și medicamentele folosite pentru tratarea acestei probleme psihice pot avea același efect. Acestea conțin substanțe ce determină fluctuații ale nivelului unor neurotransmițători, ceea ce duce la o scădere a interesului pentru activitatea sexuală sau chiar la disfuncții sexuale, care determină la rândul lor scăderea libidoului.
  • Antipsihoticele – Sunt o altă categorie de medicamente folosite în tratarea unor afecțiuni psihice, de această dată fiind vorba de probleme mai grave precum schizofrenia sau tulburările bipolare. Acestea acționează prin blocarea dopaminei – neurotransmițătorul responsabil de controlul stărilor emoționale și al intensității plăcerii. În același timp, antipsihoticele determină și alte modificări la nivelul sistemului nervos, care pot fi asociate cu apariția unor disfuncții sexuale, implicit cu scăderea libidoului.
  • Anticonvulsivantele – Folosite inițial pentru controlul crizelor de epilepsiei, anticonvulsivantele au început să fie utilizate și pentru a preveni durerile cornice dar și pentru a trata tulburările bipolare. Indiferent de scopul pentru care sunt administrate, acestea pot reduce nivelul de testosteron și estrogen, ceea ce determină o scădere a dorinței sexuale. De asemenea, medicamentele din această categorie pot afecta și capacitatea bărbaților de a avea orgasm, ceea ce constituie o altă cauză a scăderii libidoului.
  • Contraceptivele – Medicamentele din această categorie sunt administrate în scopul prevenirii sarcinilor nedorite și acționează fie prin împiedicarea ovulației, fie prin îngreunarea deplasării spermatozoizilor sau prin modificare mucoasei cervicale, astfel încât spermatozoizii să nu mai poată ajunge la ovul. Unele din aceste medicamente determină o scădere a nivelului de hormoni, iar odată cu reducerea secreției de astfel de substanțe scade și libidoul.

Libidoul joacă un rol important în viața sexuală și în relațiile intime, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Pentru a menține un libido sănătos, este important să adopți un stil de viață sănătos și să se acorzi atenție nevoilor individuale.

Înțelegerea cauzelor și factorilor care pot influența libidoul este importantă pentru a găsi soluții de îmbunătățire a acestuia și sperăm că informațiile pe care ți le-am oferit îți vor fi de ajutor în acest sens.

Comments

  1. Dragan Daniel spune:

    Trece si 3 saptamini si nu am relatie cu sotia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *